Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11

Το 5G είναι το δίκτυο νέας γενιάς μετά το 4G και ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να το εφαρμόζουν το έτος 2019. Είναι αποδεδειγμένο ότι είναι 100× καλύτερο από τα δίκτυα 4G. Επίσης, έκανε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας των συσκευών IoT χαμηλής κατανάλωσης έως και 10 χρόνια. Σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας όπου τα ηλεκτρικά οχήματα και τα έξυπνα σπίτια βρίσκονται σε άνθηση, ένα ταχύτερο δίκτυο ήταν ανάγκη. Ως εκ τούτου, το 5G εισήχθη στην αγορά. Μιλώντας για τις συσκευές που υποστηρίζουν 5G, μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν κάθε συσκευή που κυκλοφόρησε εντός και μετά το 2020 υποστηρίζει 5G. Εάν ρωτάτε πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11, διαβάστε αυτό το άρθρο για να λάβετε μια απάντηση.

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11

Περαιτέρω σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε γιατί δεν μπορείτε να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11 και ποιες συσκευές υποστηρίζουν 5G από τώρα. Συνεχίστε να διαβάζετε για να καταλάβετε τα πάντα λεπτομερώς.

  Διορθώστε το Unity Web Player που δεν λειτουργεί

Το iPhone 11 έχει 5G; Το iPhone 11 υποστηρίζει 5G;

Όχι, δυστυχώς, το υλικό που παρέχεται από την Apple στο iPhone 11 δεν υποστηρίζει 5G και δεν θα το κάνει ποτέ. Καθώς τα μοντέλα iPhone 11 κυκλοφόρησαν το 2019, το 5G δεν εφαρμόστηκε σε κάθε τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένου του iPhone 11.

Γιατί όλοι κάνουν λάθος με το iPhone 11 και το 5G;

Όταν κυκλοφόρησε το iPhone 11 χωρίς συνδεσιμότητα 5G, οι άνθρωποι ήταν πολύ αναστατωμένοι με την Apple. Έκαναν όμως λάθος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εμπειρία των ατόμων που είχαν συσκευές με δίκτυο 5G εκείνη την εποχή ήταν χειρότερη. Παρά όλα αυτά,

  • Ακόμη και μια μικρή κλίση στο τηλέφωνο έριξε την εμβέλεια με πολύ χαμηλό ρυθμό
  • Η γκάμα 5G δεν ήταν διαθέσιμη παντού
  • Επίσης, οι χρεώσεις του προγράμματος 5G ήταν πολύ περισσότερες από το 4G

Έτσι, τελικά, ακόμη και αφού είχαν υποστήριξη 5G στις συσκευές τους, οι άνθρωποι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το δίκτυο 4G.

Γιατί το iPhone 11 μου λέει 5G;

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το iPhone σας βρίσκεται στην περιοχή 5G. Αλλά δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτό επειδή δεν παρέχεται υποστήριξη υλικού 5G στο iPhone 11. Η υποστήριξη 5G είναι διαθέσιμη από το iPhone 12 και μετά. Έτσι, ακόμα κι αν δείτε 5G στο iPhone 11 ή στο 5GE, πιθανότατα σας παραπλανά καθώς δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ταχύτητα 5G.

  Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να διαγνώσετε τον θόρυβο του αυτοκινήτου και να μάθετε τι συμβαίνει

Ποιο iPhone είναι 5G; Ποια τηλέφωνα υποστηρίζουν 5G;

Τα iPhone που υποστηρίζουν 5G είναι τα εξής:

  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (3ης γενιάς)

Επί του παρόντος, αυτά τα iPhone υποστηρίζουν 5G και όλα τα επερχόμενα iPhone θα το κάνουν. Μπορείτε να ελέγξετε την επίσημη σελίδα Υποστήριξης της Apple για να μάθετε ποια iPhone υποστηρίζουν 5G.

Μιλάμε για τα τηλέφωνα Android που υποστηρίζουν 5G είναι πολλά. Σχεδόν κάθε ναυαρχίδα τηλέφωνο Android στην αγορά μέχρι το τέλος του 2020 και μετά υποστηρίζει 5G. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής:

  • Samsung Galaxy S22 Ultra
  • Samsung Galaxy A53
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel 5a
  • OnePlus 10 Pro

Πώς μπορώ να ξέρω εάν το iPhone μου είναι 5G;

Ενώ απαντάτε πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11, πρώτα, πρέπει να μάθετε εάν το iPhone σας είναι 5G. Μπορείτε να το ελέγξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε στην επιλογή Cellular.

  Πώς να δημιουργήσετε εικόνες ανατροπής για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σελίδες προϊόντων

3. Στη συνέχεια, πατήστε στο Cellular Data Options. Εάν βλέπετε το 5G για τις επιλογές Voice & Data και Data Mode, το iPhone σας υποστηρίζει το δίκτυο 5G.

Πώς φαίνεται το σύμβολο 5G στο τηλέφωνό σας;

Εάν το τηλέφωνό σας υποστηρίζει 5G και είστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο 5G, τότε θα δείτε το 5G γραμμένο στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης του τηλεφώνου σας, πιθανώς δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11; Πώς μπορώ να αποκτήσω 5G στο iPhone μου;

Δυστυχώς, το υλικό που απαιτείται για το δίκτυο 5G δεν είναι ενσωματωμένο στα μοντέλα iPhone 11. Επομένως, δεν λειτουργεί με αυτά τα μοντέλα. Πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα iPhone 12 ή iPhone SE (τρίτης γενιάς) για να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο 5G. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο για να ενεργοποιήσετε το δίκτυο 5G σε αυτά τα iPhone.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο iPhone σας.

2. Πατήστε στο Cellular > Cellular Data Options.

3. Εδώ, επιλέξτε 5G On ή 5G Auto.

Έχετε ενεργοποιήσει με επιτυχία το 5G.

Γιατί το τηλέφωνό μου δεν συνδέεται στο 5G;

Ακόμα κι αν γνωρίζετε πώς να ενεργοποιήσετε το 5G στο iPhone 11 ή σε άλλα μοντέλα, ίσως μπορέσετε να συνδεθείτε με επιτυχία. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

  • Το τηλέφωνό σας πιθανότατα δεν βρίσκεται στην περιοχή δικτύου 5G. Αυτό είναι το πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους, καθώς το εύρος του 5G δεν έχει φτάσει ακόμη παντού.
  • Το πρόγραμμά σας 5G έχει λήξει. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε με τον πάροχο της SIM.
  • Η συσκευή σας δεν υποστηρίζει 5G.

***

Ελπίζουμε ότι μάθατε πώς να ενεργοποιείτε το 5G στο iPhone 11. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας μέσω της παρακάτω ενότητας σχολίων. Ενημερώστε μας για το θέμα που θέλετε να μάθετε στο επόμενο άρθρο μας.