Πώς να ενεργοποιήσετε το υλικό που σχεδιάζετε στο Chromebook σας

Με την κυκλοφορία του Android 12 το 2021, η Google κυκλοφόρησε μια νέα ενοποιημένη γλώσσα σχεδιασμού Material You που συνέχισε να δημιουργεί την ταυτότητα ενός σύγχρονου smartphone Android. Η ριζικά νέα του ερμηνεία στην εκφραστικότητα και την προσαρμοστικότητα μαγνήτισε και γοήτευσε τους πάντες. Και τώρα, η Google εργάζεται για να φέρει το ίδιο υλικό που σχεδιάζετε στα Chromebook. Ενώ είναι ένα έργο σε εξέλιξη, η Google έχει ανανεώσει ορισμένα βασικά στοιχεία διεπαφής χρήστη στο κανάλι Canary. Σε αυτόν τον οδηγό λοιπόν, σας παρουσιάζουμε έναν οδηγό σχετικά με τον τρόπο ενεργοποίησης του Υλικού που Σχεδιάζετε στο Chromebook σας.

Ενεργοποίηση υλικού που σχεδιάζετε στο Chromebook (2023)

Συζητήσαμε τη σημαία Chrome που πρέπει να ενεργοποιήσετε για να ενεργοποιήσετε το υλικό που σχεδιάζετε στο ChromeOS. Μοιραστήκαμε επίσης τις εντυπώσεις μας για τη νέα σχεδίαση παρακάτω, ώστε να έχετε μια καλή ιδέα για το ποιες μεγάλες ενημερώσεις σχεδίασης έρχονται στα Chromebook.

  12 καλύτεροι φορητοί φορτιστές που μπορείτε να αγοράσετε [2022]

Χρησιμοποιήστε τη σημαία Chrome για να ενεργοποιήσετε το υλικό σας στο ChromeOS

1. Πρώτα και κύρια, πρέπει να μεταβείτε στο κανάλι Canary στο Chromebook σας. Έχουμε γράψει έναν ειδικό οδηγό για αυτό, επομένως ακολουθήστε το σεμινάριο στο συνδεδεμένο άρθρο και μετά επιστρέψτε σε αυτό το άρθρο.

2. Μόλις μπείτε στο κανάλι Canary, ανοίξτε το Chrome και πληκτρολογήστε chrome://flags στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter. Θα ανοίξει ένα παράθυρο σημαίες Chrome.

3. Στη συνέχεια, αναζητήστε “qs-revamp” και ενεργοποιήστε τη σημαία. Μπορείτε επίσης να επικολλήσετε την παρακάτω διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome και θα σας μεταφέρει απευθείας στην κατάλληλη σημαία Chrome.

chrome://flags#qs-revamp

4. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί «Επανεκκίνηση» στο κάτω μέρος.

5. Τώρα, ανοίξτε το πλαίσιο Γρήγορες ρυθμίσεις και θα δείτε το νέο Υλικό που σχεδιάζετε σε δράση στο Chromebook σας. Το πλαίσιο Γρήγορες ρυθμίσεις θα μοιάζει πολύ με αυτό που έχουμε στο Android, με τις μεγαλύτερες φυσαλίδες και τα ευρύτερα ρυθμιστικά φωτεινότητας/ήχου.

Πρώτες εντυπώσεις: Υλικό που σχεδιάζετε σε Chromebook

Πρέπει να πω ότι το υλικό που σχεδιάζετε φαίνεται απολύτως όμορφο στο ChromeOS. Ενώ ο νέος επανασχεδιασμός είναι διαθέσιμος μόνο στον πίνακα Γρήγορων ρυθμίσεων αυτήν τη στιγμή, ο χρήστης του Reddit kentexcitebot έχει ήδη παρουσιάσει πώς θα μοιάζει ο νέος επανασχεδιασμός. Εκ πρώτης όψεως, η Google έχει συνδέσει βαθιά τις αρχές σχεδίασης Υλικού με τα στοιχεία του συστήματος ChromeOS.

  9 καλύτεροι δημιουργοί σανίδων διάθεσης για να αντανακλούν ιδέες και σκέψεις

Λοιπόν, λειτουργεί πολύ παρόμοια με το πώς αντιδρά το Android στο Material You σε smartphone. Μπορείτε να ορίσετε οποιαδήποτε ταπετσαρία και το λειτουργικό σύστημα της Google επιλέγει αυτόματα το χρώμα έμφασης και εφαρμόζει το θέμα σε όλο το λειτουργικό σύστημα. Το καλύτερο μέρος είναι ότι ο νέος επανασχεδιασμός λειτουργεί απρόσκοπτα σε φωτεινές και σκοτεινές λειτουργίες. Μπορείτε, μάλιστα, να επιλέξετε και το δικό σας χρώμα προφοράς.

Το υλικό που σχεδιάζετε επεκτείνεται στον πίνακα “Γρήγορες ρυθμίσεις”, στην εφαρμογή “Αρχεία”, στις Ρυθμίσεις, στο Ημερολόγιο και άλλα. Συγκεκριμένα, ο πίνακας Γρήγορων ρυθμίσεων έχει επανασχεδιαστεί πλήρως έχοντας κατά νου το θέμα Υλικό Εσείς. Παίρνετε μεγάλα και ένθετα μενού στον πίνακα Γρήγορες ρυθμίσεις, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε λειτουργία θέλετε. Η Google έφερε επίσης εργαλεία προσβασιμότητας σε νέο σχεδιασμό και φαίνονται υπέροχα. Το καλύτερο από όλα, η Google έχει προσθέσει ένα κουμπί “Επανεκκίνηση” στο ChromeOS.

  13 καλύτερες πλατφόρμες για να πουλήσετε τα ψηφιακά σας στοιχεία

Επιπλέον, ο νέος σχεδιασμός έχει διαχωρίσει τις ειδοποιήσεις από τον πίνακα QS, όπως τα Windows 11. Μακάρι η Google να επέτρεπε την άμεση πρόσβαση σε επιλεγμένους φακέλους στο ράφι του ChromeOS, αλλά αυτό είναι ίσως για άλλη μια μέρα. Αυτήν τη στιγμή, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το Material You design έχει αυξήσει τόσο την εμφάνιση όσο και τη λειτουργικότητα στο ChromeOS. Αισθάνεται σαν ένα συνεκτικό, καλά ενσωματωμένο λειτουργικό σύστημα. Ελπίζω ο νέος επανασχεδιασμός να έρθει στο κανάλι Stable τους επόμενους μήνες.

Η Google ανανεώνει το ChromeOS με υλικό από εσάς

Έτσι, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το υλικό που σχεδιάζετε στο Chromebook σας. Καθώς προστίθενται περισσότερες σημαίες Chrome για το θέμα Material You, θα ενημερώσουμε τον οδηγό ανάλογα. Μπορείτε να ενημερώσετε το Chromebook σας στο κανάλι Canary, εάν θέλετε να δοκιμάσετε αυτές τις νέες δυνατότητες, αλλά έχετε υπόψη ότι μπορεί να είναι αρκετά προβληματικό. Προς το παρόν, μπορείτε να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε τη νέα εφαρμογή εκκίνησης ChromeOS στο Chromebook σας. Και για να χρησιμοποιήσετε emoji σε Chromebook, ακολουθήστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.