Πώς να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής XPS στα Windows 10

Η ηλεκτρονική δημοσίευση εγγράφων κυριαρχείται από τη μορφή PDF. Ανεξάρτητα από το είδος του αρχείου που κατεβάζετε. ένα φυλλάδιο, ένα περιοδικό, μια έκθεση, ένα ενημερωτικό δελτίο, οι πιθανότητες είναι μεγάλες ότι θα είναι σε μορφή PDF. Ένα έγγραφο PDF θα φαίνεται το ίδιο ανεξάρτητα από τη συσκευή ή την εφαρμογή που το βλέπετε και θα εκτυπώνεται το ίδιο ανεξάρτητα από τη συσκευή από την οποία το εκτυπώνετε.

Το PDF δεν είναι η μόνη μορφή που το κάνει αυτό. Υπάρχει επίσης η μορφή αρχείου XPS.

αρχεία XPS

Η Microsoft ανέπτυξε τη μορφή αρχείου XPS για να ανταγωνιστεί το PDF. Η μορφή δεν απογειώθηκε αρκετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ ένα αρχείο XPS. Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο XPS, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εγγράφων που μπορεί να αποθηκεύσει σε αυτήν τη μορφή. Όλες οι εφαρμογές του Microsoft Office μπορούν να αποθηκεύονται σε μορφή XPS, αλλά δεν μπορούν να τις διαβάσουν αφού δημιουργηθεί το αρχείο. Ούτε μπορεί κανένα σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης, αλλά θα διαπιστώσετε ότι ορισμένα προγράμματα ανάγνωσης PDF υποστηρίζουν τη μορφή.

  Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Windows και Windows Server;

Προβολή XPS – Αναγνώστης PDF Sumatra

Ένα καλό πρόγραμμα ανάγνωσης PDF θα υποστηρίξει τη μορφή XPS. Υπάρχουν πολλοί εξαιρετικοί αναγνώστες PDF τρίτων που μπορείτε να δοκιμάσετε. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το Sumatra PDF Reader. Είναι δωρεάν, έχει δυνατότητα εγκατάστασης και φορητή έκδοση και υποστηρίζει τη μορφή αρχείου XPS.

Κατεβάστε Sumatra PDF reader (επιλέξτε οποιαδήποτε έκδοση της επιλογής σας).
Εγκαταστήστε και εκτελέστε το Sumatra PDF reader.
Σύρετε και αποθέστε το αρχείο XPS στην εφαρμογή και θα ανοίξει.

Πρόγραμμα προβολής XPS – Google Drive

Εάν δεν θέλετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή για να προβάλετε ένα αρχείο XPS, χρησιμοποιήστε το Google Drive. Μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο XPS στο Google Drive και θα εμφανίσει τα περιεχόμενά του.

  Δημιουργήστε και επεξεργαστείτε εύκολα εικονίδια στα Windows με το Junior Icon Editor

Επίσκεψη Google Drive και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.
Κάντε κλικ στο κουμπί Νέο και επιλέξτε Μεταφόρτωση αρχείου.
Επιλέξτε το αρχείο XPS και περιμένετε να μεταφορτωθεί.
Κάντε διπλό κλικ για να ανοίξετε το αρχείο στο Google Drive και θα ανοίξει.

Προβολή XPS – Εφαρμογή στοκ για Windows 10

Τα Windows 10 είχαν τη δική τους εφαρμογή προβολής XPS. Δυστυχώς, η Microsoft αποφάσισε να το διακόψει. Οι νεότερες εκδόσεις των Windows 10 δεν θα έχουν την εφαρμογή εγκατεστημένη εκτός συσκευασίας, αλλά μπορείτε ακόμα να την εγκαταστήσετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις με τη συντόμευση πληκτρολογίου Win+I.
Μεταβείτε στις Εφαρμογές.
Επιλέξτε την καρτέλα Εφαρμογές και δυνατότητες.
Κάντε κλικ στην επιλογή Προαιρετικές λειτουργίες.
Κάντε κλικ στην Προσθήκη δυνατότητας.
Επιλέξτε πρόγραμμα προβολής XPS από τη λίστα.
Επιλέξτε Εγκατάσταση (η εγκατάσταση διαρκεί λίγο χρόνο).
Αφού εγκατασταθεί, κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο XPS και επιλέξτε Άνοιγμα με.
Επιλέξτε το πρόγραμμα προβολής XPS από το μενού περιβάλλοντος για να ανοίξετε το αρχείο.

  Τι ακριβώς συμβαίνει όταν ενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας;

συμπέρασμα

Το XPS δεν απολαμβάνει ευρεία υποστήριξη, ούτε καν με τα προϊόντα της Microsoft. Αν δεν αλλάξει αυτό, η μορφή είναι απίθανο να γίνει πιο κοινή. Με τις δοκιμές μας, διαπιστώσαμε ότι το απόθεμα πρόγραμμα προβολής Windows 10 XPS συχνά δεν μπορούσε να ανοίξει ορισμένους τύπους αρχείων XPS, ακόμη και αυτά που δημιουργήθηκαν στο Microsoft Word. Το πρόγραμμα ανάγνωσης PDF Sumatra από την άλλη πλευρά ήταν σε θέση να χειριστεί τη μορφή χωρίς προβλήματα, ανεξάρτητα από το τι περιείχε το έγγραφο. Αν θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο XPS και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες εφαρμογές εδώ, αναζητήστε ένα καλό πρόγραμμα προβολής PDF και θα πρέπει να μπορεί να κάνει τη δουλειά.