Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram

Το Instagram είναι η πιο πρόσφατη εφαρμογή για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό το χαρακτηριστικό ήταν στα σκαριά για τόσο καιρό, που οι άνθρωποι πιθανότατα το έχουν ξεχάσει. Δεν χρειάζεται να ενημερώσετε την εφαρμογή Instagram για να αποκτήσετε τη δυνατότητα. Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram λειτουργεί με τον αριθμό τηλεφώνου σας. Κάθε φορά που συνδέεστε σε μια εφαρμογή με τον λογαριασμό σας στο Instagram, θα πρέπει να εισάγετε έναν οκταψήφιο κωδικό για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Αυτός ο κωδικός αποστέλλεται στον αριθμό τηλεφώνου που έχει καταγράψει το Instagram για τον λογαριασμό σας. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram.

Ανοίξτε την εφαρμογή Instagram στο τηλέφωνό σας. Πατήστε την καρτέλα του προφίλ σας και πατήστε το κουμπί του οδοντωτού τροχού στο επάνω μέρος για να μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας. Πατήστε την επιλογή «Επαλήθευση ταυτότητας δύο παραγόντων» στην οθόνη ρυθμίσεων.

  Πώς να δημιουργήσετε μια λίστα στενών φίλων στο Instagram

Η οθόνη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων έχει μια επιλογή για αρχή. Απαιτείται κωδικός ασφαλείας. Όταν το ενεργοποιήσετε, θα σας μεταφέρει στην οθόνη επιβεβαίωσης. Η οθόνη επιβεβαίωσης έχει ένα πεδίο εισαγωγής για την εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης. Κάτω από το πεδίο κωδικού επιβεβαίωσης, μπορείτε να δείτε τον αριθμό τηλεφώνου στον οποίο θα σταλεί ο κωδικός. Εάν είναι λάθος, πατήστε ‘Αλλαγή’ για να εισαγάγετε ένα νέο.

Εισαγάγετε τον κωδικό για να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram.

Μόλις ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων στο Instagram, η οθόνη ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων θα εμφανίσει πέντε εφεδρικούς κωδικούς. Αυτοί οι κωδικοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ταυτότητας εάν δεν μπορείτε να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου. Σκεφτείτε μια κατάσταση όπου έχετε WiFi αλλά όχι κάλυψη κινητού τηλεφώνου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους κωδικούς στη θέση του κωδικού επαλήθευσης.

  Πώς να περικόψετε εικόνες και βίντεο για ιστορίες Instagram

Οι κωδικοί προορίζονται πιθανώς για μία χρήση. Θα πρέπει να τα κρατήσετε ασφαλή. Μπορείτε να λάβετε νέους κωδικούς εάν χάσετε τους πέντε πρώτους. Πατήστε την επιλογή “Λήψη νέων κωδικών” για να λάβετε μια νέα λίστα κωδικών.

Το Instagram σας προτείνει να αντιγράψετε τους κωδικούς και να τους αποθηκεύσετε σε κάποιο μέρος ή να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης. Ειλικρινά δεν συνιστούμε τη λήψη στιγμιότυπου οθόνης των κωδικών. Εάν έχετε εγκαταστήσει μια εφαρμογή όπως το Dropbox, υπάρχει πιθανότητα να ανεβάσετε κατά λάθος το στιγμιότυπο οθόνης στον λογαριασμό σας.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όποτε θέλετε. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και πατήστε Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων. Απενεργοποιήστε τον διακόπτη Απαιτείται κωδικός ασφαλείας. Δεν θα χρειαστεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας για να απενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ένα παιδί θα μπορούσε να απενεργοποιήσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό σας στο Instagram, εάν επρόκειτο να κρατήσει το τηλέφωνό σας.

  Πώς να βγείτε ζωντανά στο Instagram

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων είναι πλέον διαθέσιμος για όλους τους χρήστες του Instagram.