Πώς να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για τον λογαριασμό σας στο Amazon

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο ασφαλείας και το συνιστούμε πάντα. Οι περισσότερες εφαρμογές διευκολύνουν την ενεργοποίηση του 2FA και το Amazon δεν αποτελεί εξαίρεση. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να γίνετε πιο ασφαλείς.

Θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας στο Amazon, είτε στον ιστότοπο της Amazon είτε στην εφαρμογή Amazon στο τηλέφωνό σας. Μόλις συνδεθείτε, μεταβείτε στο Λογαριασμός σας > Είσοδος και ασφάλεια και κάντε κλικ στο κουμπί Επεξεργασία δίπλα στις “Ρυθμίσεις ασφαλείας για προχωρημένους”.

ο

Στο επάνω μέρος της σελίδας, δίπλα στον τίτλο «Επαλήθευση σε δύο βήματα», κάντε κλικ στο «Έναρξη». (Και ναι, η Amazon το αποκαλεί επαλήθευση δύο βημάτων αντί για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά είναι το ίδιο πράγμα.)

ο

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε πώς θέλετε να λαμβάνετε τους κωδικούς 2FA. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, η οποία είναι η διαδικασία που θα δείξουμε εδώ, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε SMS αν προτιμάτε, καθώς είναι καλύτερο από το να μην χρησιμοποιείτε καθόλου το 2FA.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας, την οποία θα υποθέσουμε ότι έχετε ήδη κάνει. Το δεύτερο βήμα είναι να ανοίξετε την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας και να προσθέσετε έναν λογαριασμό:

  Τρόπος λήψης εκπομπών Apple TV+ σε iPhone, iPad και Mac

Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο της Amazon: Κρατήστε την κάμερα του τηλεφώνου σας μέχρι τον κωδικό QR που εμφανίζεται από την Amazon και ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή σας.
Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Amazon στο τηλέφωνό σας: Αντιγράψτε τον μακροσκελή κώδικα που εμφανίζεται και προσθέστε τον με μη αυτόματο τρόπο στην εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας.

Τέλος, πληκτρολογήστε τον κωδικό που δημιουργείται από την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας στο πλαίσιο κειμένου «Εισαγωγή OTP» στη σελίδα του Amazon και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «Επαλήθευση κώδικα και συνέχεια».

Εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Amazon στο τηλέφωνό σας, η διαδικασία έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Εάν είστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπο του Amazon, το επόμενο στάδιο σάς παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του 2FA εάν βρίσκεστε σε μια συσκευή που δεν μπορεί να εμφανίσει δεύτερη οθόνη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ποιες συσκευές είναι αυτές, αλλά οι εικόνες υποδηλώνουν παλαιότερες εκδόσεις του Kindle. Στις δοκιμές μας με χρήση Kindles ηλικίας έως πέντε ετών, δεν υπήρχε καμία προτροπή 2FA, επομένως ενδέχεται να μην υπάρχει πρόβλημα εδώ. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ελέγχετε όλες τις συσκευές σας που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας στο Amazon για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας όπως αναμένεται.

  12 τρόποι για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10

Στην ίδια σελίδα, μπορείτε επίσης να πείτε στην Amazon ότι το τρέχον πρόγραμμα περιήγησής σας δεν απαιτεί έλεγχο 2FA ενεργοποιώντας το πλαίσιο ελέγχου “Να μην απαιτούνται κωδικοί σε αυτό το πρόγραμμα περιήγησης”. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό μόνο εάν χρησιμοποιείτε τον δικό σας υπολογιστή, όχι σε κάποιον άλλον ή σε κοινόχρηστο υπολογιστή.

Εάν έχετε ρυθμίσει το πρόγραμμα περιήγησής σας ώστε να διαγράφει τα cookies όταν κλείνετε το πρόγραμμα περιήγησης, αυτό δεν θα λειτουργήσει εκτός εάν πείτε στο πρόγραμμα περιήγησής σας να κάνει εξαίρεση για τα cookie Amazon. Εναπόκειται σε εσάς εάν αυτό αξίζει τον συμβιβασμό των ευκολότερων συνδέσεων. Μετά από αυτό, κάντε κλικ στο “Το κατάλαβα. Ενεργοποιήστε το κουμπί “Επαλήθευση σε δύο βήματα” και τελειώσατε.

Θα μεταφερθείτε ξανά στη σελίδα “Προηγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας”.

ο

Σε αντίθεση με ορισμένες εφαρμογές, η Amazon δεν παρέχει εφεδρικούς κωδικούς εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το 2FA. Αντίθετα, θα σας στείλει ένα μήνυμα κειμένου εάν η εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας δεν λειτουργεί σωστά. Και αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θα πρέπει να τους τηλεφωνήσετε για βοήθεια. Η εξυπηρέτηση πελατών της Amazon είναι εκπληκτικά καλή, αλλά στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να μπορείτε να επιλύσετε μόνοι σας προβλήματα, ειδικά ζητήματα σύνδεσης. Στη σελίδα “Προηγμένες ρυθμίσεις ασφαλείας” υπάρχει μια ενότητα “Μέθοδοι δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας”, με την επιλογή προσθήκης νέου τηλεφώνου.

  Πώς να αναβοσβήσετε μια κάρτα SD στα Windows 10

ο

Χρησιμοποιήστε το για να προσθέσετε ένα τηλέφωνο ανάκτησης στο οποίο μπορούν να αποσταλούν κωδικοί SMS εάν χάσετε το κύριο τηλέφωνό σας. Εάν δεν έχετε δεύτερο τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε τον αριθμό τηλεφώνου ενός έμπιστου μέλους της οικογένειας ή φίλου (με την άδειά του). Διαφορετικά, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Amazon εάν κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας.

Τώρα ο λογαριασμός σας στο Amazon έχει ρυθμιστεί και ρυθμιστεί για 2FA. Εάν έχετε την εφαρμογή Amazon στο τηλέφωνό σας, δεν θα χρειαστεί να εισαγάγετε κωδικό 2FA, αρκεί να είναι το ίδιο τηλέφωνο που χρησιμοποιείτε για τον έλεγχο ταυτότητας του ιστότοπου της Amazon. Θέλετε περισσότερη καλοσύνη MFA; Ρίξτε μια ματιά στους άλλους οδηγούς μας για Gmail, O365, Apple ID και Slack.