Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις push στην εφαρμογή αλληλογραφίας στα Windows 10


Τα Windows 10 συνοδεύονται από ένα προεπιλεγμένο πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ονομάζεται Mail. Η εφαρμογή Mail είναι πολύ βασική και αν χρησιμοποιούσατε το Outlook ή το Thunderbird στο παρελθόν, δεν είναι πιθανό να θέλετε να μεταβείτε σε αυτήν την εφαρμογή. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε μια βασική εφαρμογή email για τη διαχείριση email, το Mail δεν είναι κακό. Μπορεί να σας ειδοποιεί όταν έχετε νέο email, λειτουργεί με το Κέντρο ενεργειών και μπορεί να δείξει πόσα νέα μηνύματα έχετε στην οθόνη κλειδώματος. Εάν έχετε διαμορφώσει έναν λογαριασμό email με το Mail, μπορεί να αναρωτιέστε γιατί δεν ειδοποιηθείτε για ένα νέο email το δεύτερο που φθάνει. Ο λόγος έχει να κάνει με μια μικρή ρύθμιση που αποφασίζει πόσο συχνά η εφαρμογή ελέγχει για νέα μηνύματα. Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις την ίδια στιγμή που φτάνουν τα email, δηλαδή ειδοποιήσεις push, πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού του λογαριασμού. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  Διόρθωση σφάλματος DRIVER IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL στα Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Mail και κάντε δεξί κλικ στον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις push. Από το μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε «Ρυθμίσεις λογαριασμού».

Θα ανοίξει το παράθυρο Ρυθμίσεις λογαριασμού. Εάν ο λογαριασμός σας εκκρεμεί συγχρονισμό, αφήστε τον να ολοκληρωθεί διαφορετικά δεν θα έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις συγχρονισμού που πρέπει να αλλάξετε.

Στην ενότητα “Αλλαγή ρυθμίσεων συγχρονισμού γραμματοκιβωτίου” κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογές συγχρονισμού του περιεχομένου σας”. Στην οθόνη ρυθμίσεων συγχρονισμού, αναζητήστε την ενότητα “Λήψη νέου email”. Βρίσκεται στην κορυφή και έχει ένα αναπτυσσόμενο μενού κάτω από αυτό. Εδώ ορίζετε πόσο συχνά η εφαρμογή ελέγχει για νέα αλληλογραφία. Απλώς ρυθμίστε το σε “καθώς φτάνουν τα στοιχεία” και θα ειδοποιηθείτε για ένα νέο μήνυμα τη δεύτερη στιγμή που θα φτάσει στα εισερχόμενά σας.

  Στείλτε iMessages από Windows, Android και άλλα

Η ρύθμιση επηρεάζει τα Εισερχόμενα. Άλλοι φάκελοι διατηρούνται συνήθως ενημερωμένοι, αλλά αν περιμένετε ένα μήνυμα που πιθανότατα θα μεταβεί σε διαφορετικό φάκελο, είναι καλή ιδέα να εκκινήσετε το Mail και να του επιτρέψετε να συγχρονιστεί.

Αυτή η ρύθμιση ορίζεται ανά λογαριασμό. Μπορείτε να διαμορφώσετε πολλούς λογαριασμούς στο Mail, οπότε αν θέλετε ειδοποιήσεις push για όλους τους λογαριασμούς, φροντίστε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις συγχρονισμού για τον καθένα.