Πώς να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας για το Gmail

Δεν είναι μυστικό ότι τα smartphone ήταν κάποτε ένας εξαιρετικός τρόπος για να μείνετε σε επαφή και να παρακολουθείτε την εργασία εν κινήσει, αλλά τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κατακλυστεί με ειδοποιήσεις από εφαρμογές. Δεν είναι μυστικό ότι οι ειδοποιήσεις πρέπει να διαχειρίζονται. Η Apple προσθέτει μια νέα δυνατότητα στο iOS 12 όπου μπορείτε να έχετε αθόρυβα ειδοποιήσεις για μια εφαρμογή. Το Gmail έχει μια νέα δυνατότητα για τις εφαρμογές του για smartphone, όπου μπορείτε να αλλάξετε τα email για τα οποία λαμβάνετε ειδοποιήσεις. Ονομάζεται Ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας και μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε ανά λογαριασμό, εάν έχετε διαμορφώσει πολλούς λογαριασμούς.

Ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Gmail στο τηλέφωνό σας.

  Πώς να κατεβάσετε ένα βίντεο ροής

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Στο συρτάρι πλοήγησης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Ρυθμίσεις. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, πατήστε τον λογαριασμό email για τον οποίο θέλετε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας.

Στην οθόνη ρυθμίσεων λογαριασμού, πατήστε Ειδοποιήσεις στην ενότητα Ειδοποιήσεις. Στην οθόνη Ειδοποιήσεις, θα δείτε τέσσερις διαφορετικές επιλογές για τον τρόπο παράδοσης των ειδοποιήσεων.

Η επιλογή «Όλη η νέα αλληλογραφία» είναι ακριβώς αυτή. θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση για κάθε μήνυμα που φτάνει στα εισερχόμενά σας. Η επιλογή “Κύρια μόνο” θα σας στέλνει ειδοποιήσεις για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φιλτράρονται στα Κύρια εισερχόμενά σας μόνο εάν έχετε ενεργοποιημένη τη διεπαφή με καρτέλες. Κάτω από αυτήν την επιλογή βρίσκεται η επιλογή Μόνο Υψηλή Προτεραιότητα, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για email που είναι πιο σημαντικά, όπως καθορίζεται από το Gmail. Η επιλογή Κανένα θα απενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις για νέα email.

  7 πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά την εγκατάσταση του Pop!_OS

Εφόσον αυτό ορίζεται ανά λογαριασμό, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ειδοποιήσεις υψηλής προτεραιότητας για τον έναν λογαριασμό, αλλά όχι για τον άλλο.

Η δυνατότητα είναι καλή, αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι το Gmail αποφασίζει ποιο email είναι σημαντικό. Το Gmail δεν πρόκειται απαραίτητα να προσδιορίσει εσφαλμένα ποιο email είναι σημαντικό. Είναι καλό σε αυτό, αλλά μπορεί να θέλετε μια ειδοποίηση για ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που το Gmail δεν πιστεύει ότι είναι σημαντικό, όπως ένα ενημερωτικό δελτίο και θα πρέπει να επισημάνετε το μήνυμα ως σημαντικό με μη αυτόματο τρόπο προτού αρχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτό.

  TN έναντι IPS έναντι VA: Ποια είναι η καλύτερη τεχνολογία πάνελ οθόνης;

Για να κάνετε ένα email σημαντικό, πρέπει να το μετακινήσετε στα κύρια εισερχόμενα (εάν είναι ενεργοποιημένο). Εάν δεν έχετε ενεργοποιημένη τη διεπαφή με καρτέλες του Gmail, μπορείτε να πατήσετε το εικονίδιο με το αστέρι και θα αρχίσετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτό.

Η δυνατότητα δεν φαίνεται να έχει κυκλοφορήσει ακόμα για χρήστες Android. Το Android έχει ήδη ρυθμίσεις ειδοποιήσεων προτεραιότητας, οπότε ίσως η δυνατότητα να μην κυκλοφορήσει για χρήστες Android.