Πώς να ενεργοποιήσετε τη ζωντανή συνομιλία 👋 στον ιστότοπό σας;

Οι άνθρωποι επισκέπτονται τον ιστότοπό σας για κάποιο λόγο. Ίσως ενδιαφέρονται για το προϊόν και την υπηρεσία σας, έχουν κάποια σχετικά ερωτήματα ή απλώς κάνουν περιήγηση.

Εάν ασχολείστε μαζί τους ή τους βοηθήσετε να λύσουν τα προβλήματά τους, χτίζετε μια υγιή σχέση με τους επισκέπτες. Η γρηγορότερη απάντηση στις ερωτήσεις τους όχι μόνο αφήνει μια καλή εντύπωση για την επωνυμία σας σε αυτούς, αλλά δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες να ληφθούν υπόψη με την πάροδο του χρόνου.

Η ζωντανή συνομιλία είναι μια εξαιρετική μέθοδος προσφοράς εξυπηρέτησης πελατών, εάν γίνει σωστά.

Είναι πάντα καλύτερο να κάνετε μια ερώτηση αμέσως όταν και πού εμφανίζεται στο μυαλό σας αντί να περιμένετε για λίγα λεπτά όταν κατευθυνθείτε προς μια ενότητα κλήσης ή συχνών ερωτήσεων.

Εκεί ακριβώς αναδεικνύεται η ζωντανή συνομιλία ως ο σωτήρας του χρόνου και της υπομονής.

Γνωρίζεις ~79% των χρηστών προτιμούν τις ζωντανές συνομιλίες λόγω της άμεσης ανταπόκρισης;

Τα τελευταία χρόνια, οι ζωντανές συνομιλίες έχουν γίνει μια βασική λειτουργικότητα ενός ιστότοπου.

Τι είναι η ζωντανή συνομιλία 💬;

Ένα μέσο μέσω του οποίου μια επιχείρηση μπορεί να αλληλεπιδράσει με τους επισκέπτες του ιστότοπού της μέσω μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να χαρακτηριστεί ως ζωντανή συνομιλία. Και το μέσο εδώ είναι μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει την επικοινωνία. Μπορείτε επίσης να το ονομάσετε instant messenger που συνοδεύεται από μια επαγγελματική υπόδειξη.

Είναι ένα από τα πιο δυναμικά μέσα για να συνδεθείτε με τους επισκέπτες σας. Εδώ, μπορείτε να κατανοήσετε τα ακριβή ερωτήματα των επισκεπτών σας σε πραγματικό χρόνο με ακρίβεια και ταχύτητα. Οι ζωντανές συνομιλίες συνδυάζουν τις ιδιότητες του email και των τηλεφωνικών κλήσεων.

  • Η ζωντανή συνομιλία καλύπτει τα χαρακτηριστικά της υποστήριξης μέσω email όσον αφορά τον καθαρό λόγο, τις έτοιμες μεταγραφές, τους επαγγελματικούς τόνους κ.λπ. που λατρεύουν οι πελάτες. Κατά συνέπεια, τα προβλήματα επιλύονται γρήγορα και οι πελάτες παραμένουν ευχαριστημένοι.
  • Περιλαμβάνει επίσης ορισμένες από τις πτυχές της υποστήριξης βάσει κλήσεων όπου οι χρήστες τραβούν την προσωπική προσοχή από ένα μόνο στέλεχος μαζί με την ταχύτητα επικοινωνίας.

Πώς λειτουργεί;

Με ενεργή ζωντανή συνομιλία στον ιστότοπό σας, μπορείτε να έχετε άμεσες συνομιλίες με επισκέπτες ανά πάσα στιγμή. Για αυτό το θέμα, πρέπει να βρείτε αξιοπρεπές λογισμικό ζωντανής συνομιλίας, να εγγραφείτε σε αυτό και να εγκαταστήσετε το λογισμικό στον ιστότοπο.

Έτσι, όταν οι άνθρωποι έρχονται στον ιστότοπό σας, μπορούν να κάνουν κλικ στο γραφικό στοιχείο της ζωντανής συνομιλίας για να αρχίσουν να συνομιλούν με έναν πράκτορα.

Το μοναδικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε για τις ζωντανές συνομιλίες είναι ότι εκτός από την αλληλεπίδραση με άτομα στον ιστότοπό σας, μπορείτε επίσης να δείτε όλα τα άτομα που βρίσκονται στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, θα μπορούσατε επίσης να γνωρίζετε τον αριθμό των συνομιλιών, πληροφορίες σχετικά με τους επισκέπτες σας – ποιοι είναι και από πού, το όνομά τους, το επιχειρηματικό ιστορικό μαζί σας και ούτω καθεξής.

Στην πραγματικότητα λειτουργεί τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων. Οι πελάτες χρειάζονται ζωντανές συνομιλίες για εύκολες και γρήγορες απαντήσεις, ενώ οι ιστότοποι συλλέγουν πληροφορίες επισκεπτών για δυνητικούς πελάτες και προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε πιθανούς πελάτες.

Τα οφέλη της ενεργοποίησης της ζωντανής συνομιλίας στον ιστότοπό σας

Ταχύτερη απόκριση, περισσότεροι δυνητικοί πελάτες

Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει αυτές τις μέρες. Εάν δεν απαντήσετε γρήγορα στα ερωτήματά τους, είναι πιθανό να πάνε κάπου αλλού, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ως εκ τούτου, για να καταγράψετε ποιοτικούς δυνητικούς πελάτες, χρειάζεστε αποτελεσματική και γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών, την οποία μπορούν να εκπληρώσουν οι ζωντανές συνομιλίες.

Εξατομικευμένες απαντήσεις

Οι άνθρωποι μερικές φορές περιηγούνται σε ένα προϊόν/υπηρεσία και είναι έτοιμοι να το αγοράσουν, αλλά δεν συνεχίζουν.

Κάτι τους διώχνει, ή ίσως είχαν μερικές ερωτήσεις που έμειναν αναπάντητα.

Ίσως η απάντηση να μην υπήρχε στην ενότητα Συχνές Ερωτήσεις ή να επικοινώνησαν με την ομάδα υποστήριξής σας, να βαρέθηκαν να περιμένουν και να φύγουν όταν βρήκαν μηδενικές απαντήσεις.

Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες ερωτήσεις είναι συγκεκριμένες και διαφέρουν από χρήστη σε χρήστη. Αυτή τη στιγμή χρειάζονται εξατομικευμένες απαντήσεις με βάση τις ιδιαίτερες περιπτώσεις χρήσης τους. Εδώ, τα bots δεν θα βοηθήσουν και δεν πρέπει ποτέ να αφήσετε τους χρήστες να περιμένουν.

Επομένως, χρειάζεστε ζωντανές συνομιλίες για να απαντήσετε σε αυτές τις εξατομικευμένες ερωτήσεις.

Ξεπερνά τα γλωσσικά εμπόδια 🌐

Η επικοινωνία με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο συνοδεύεται από γλωσσικά εμπόδια, ειδικά για άτομα για τα οποία η πρώτη γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά.

Τι θα κάνεις λοιπόν?

Θα προσλάβετε άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες; Για να μην τα πολυλογώ, υπάρχουν χιλιάδες γλώσσες και διάλεκτοι στον κόσμο.

Δοκιμάστε να προσφέρετε υποστήριξη με ζωντανές συνομιλίες που μπορείτε να διαχειριστείτε μέσω μεταφραστικών συσκευών.

  6 Καλύτερη φιλοξενία διακομιστή GMod για όλους

Προσιτό και μειώνει τα επιπλέον έξοδα

Είναι προσιτό για όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. Επιπλέον, η τοποθέτησή του είναι επίσης αβίαστη, κάτι που δεν χρειάζεται τη βοήθεια ειδικών επαγγελματιών πληροφορικής.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα email μπορεί να είναι ακριβά. Πρέπει να ξοδέψετε περισσότερα τηλέφωνα, στελέχη, συντήρηση τηλεφώνου κ.λπ. πόσο μάλλον για τα έξοδα κλήσης. Επιπλέον, ένας πράκτορας μπορεί να χειριστεί μόνο μία κλήση τη φορά, ενώ οι ζωντανές συνομιλίες μπορούν να χειριστούν πολλές συνομιλίες.

Οι ζωντανές συνομιλίες, από την άλλη πλευρά, περιορίζουν το κόστος υποστήριξης, περισσότερου εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

Βελτιωμένη εμπειρία πελάτη

Οι πελάτες που έχουν κακή εμπειρία με έναν ιστότοπο δεν είναι πιθανό να επιστρέψουν στις περισσότερες περιπτώσεις. Ο λόγος μπορεί να είναι η αδυναμία εύρεσης ενός γρήγορου και απλού τρόπου επικοινωνίας με τον ιστότοπο. Και αν καταφέρουν να επικοινωνήσουν, περιμένουν ευκολία και ευκολία, που πολλές ιστοσελίδες αποτυγχάνουν να προσφέρουν.

Τα χαρακτηριστικά της ζωντανής συνομιλίας, όπως ο γρήγορος χρόνος απόκρισης, η ευκολία αποστολής ενός εγγράφου κ.λπ. αποδεικνύονται σωτήρια και βελτιώνουν τη συνολική εμπειρία τους στον ιστότοπό σας.

Αυξημένες πωλήσεις

Η ζωντανή συνομιλία συμβάλλει στην αύξηση των δυνητικών πελατών και των πωλήσεων, επειδή παρέχει ένα σύστημα άμεσης υποστήριξης στους επισκέπτες. Με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα υποστήριξης μπορεί να έχει καλύτερες ευκαιρίες να τους μετατρέψει σε πελάτες που πληρώνουν, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις.

Καλύτερη αφοσίωση πελατών 🤝

Βοηθώντας τους αμέσως με τα προβλήματά τους, ενημερώνετε τους χρήστες σας πόσο πολύτιμοι είναι για εσάς.

Εάν λάβουν ποιοτικές υπηρεσίες από την πλευρά σας, είναι πιθανό να ξαναεπισκεφτούν τον ιστότοπό σας και να κάνουν μια αγορά, γνωρίζοντας ότι αν κολλήσουν ποτέ, θα τους βοηθήσετε.

Δημιουργεί το εμπορικό σήμα σας και οι επισκέπτες γίνονται οι επί μακρόν πιστοί πελάτες σας.

JivoChat

Γνωρίζετε ότι οι επισκέπτες του ιστότοπού σας δυσκολεύονται πραγματικά να λάβουν κάποιες πληροφορίες;

Λοιπόν, τώρα, ξέρεις!

Βοηθήστε τους τη στιγμή που μιλούν για τα προβλήματά τους επιλέγοντας την αστραπιαία υπηρεσία από JivoChat.

Ο χρόνος αλλάζει γρήγορα, όπου οι άνθρωποι είναι τόσο απασχολημένοι που δεν τους αρέσει να περιμένουν κλήσεις. Δώστε τους ακριβώς αυτό που θέλουν – εξυπηρέτηση πελατών υψηλής ταχύτητας. Το γραφικό στοιχείο συνομιλίας του JivoChat μπορεί να χωρέσει άψογα στο πλαϊνό πλαίσιο του ιστότοπού σας, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε συμβιβασμούς ως προς την αισθητική.

Μην αφήνετε το γλωσσικό εμπόδιο να σας εμποδίσει να προσεγγίσετε τους επισκέπτες σας επειδή το JivoChat υποστηρίζει 20 γλώσσες. Μετατρέψτε τους αντιπροσώπους σας σε σούπερ σταρ εξυπηρέτησης πελατών καθώς μπορούν να συνομιλούν αποτελεσματικά με πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

Οι δυνατότητες του JivoChat στοχεύουν στην ενίσχυση των ευκαιριών επικοινωνίας και της αποτελεσματικότητας της ομάδας σας. Για πιο γρήγορη και αβίαστη συνομιλία, προσφέρει χρωματικά κωδικοποιημένες συνομιλίες, πλήκτρα πρόσβασης, κλειστές απαντήσεις και μια κλεφτή ματιά στα μηνύματα.

Μπορείτε να εξαγάγετε όλα τα δεδομένα σχετικά με τους επισκέπτες σας, συμπεριλαμβανομένης της πηγής κλικ, της τοποθεσίας τους και πολλά άλλα. Αφήστε τους πελάτες σας να στέλνουν μηνύματα ή να ζητούν κλήσεις με 1 κλικ χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το Facebook Messenger.

Μπορείτε να συλλέγετε αναφορές και αρχεία καταγραφής συνομιλιών μεταξύ των επισκεπτών και των πρακτόρων σας για να μετρήσετε την απόδοσή τους και να αυξήσετε την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Το JivoChat παρέχει μια καθημερινή βαθμολογία ποιότητας και προτείνει επίσης τομείς όπου η υπηρεσία σας μπορεί να βελτιωθεί.

Ζωντανή συζήτηση

Το όνομα τα λέει όλα!

Απολαύστε τους πελάτες σας παρέχοντας υποστήριξη υψηλής ποιότητας σε πραγματικό χρόνο Ζωντανή συζήτηση και παρακολουθήστε τις πωλήσεις σας να αυξάνονται.

Επιδεικνύετε τα προϊόντα σας σε κάρτες προϊόντων με κομψή εμφάνιση ενώ συνομιλείτε για να προσελκύσετε τους πελάτες σας. Λαμβάνετε αυτοματισμό chatbot AI και προσαρμοσμένες φόρμες για τη δημιουργία ποιοτικών δυνητικών πελατών. Παρακολουθήστε τις πωλήσεις σας και συγκρίνετε τις με τους στόχους σας για να κατανοήσετε πώς οι συνομιλίες συμβάλλουν στην αύξηση των εσόδων σας.

Τα chatbot που παρέχει σάς βοηθούν επίσης να δημιουργήσετε εισιτήρια υποστήριξης και σας επιτρέπουν να αλληλεπιδράσετε σε διαφορετικά κανάλια. Προσφέρετε στους πελάτες σας μια ανθρώπινη επαφή, επιτρέποντας στα chatbots να υποδέχονται τους πελάτες σας, να δρομολογούν τις συνομιλίες γρήγορα και να τμηματοποιούν τους επισκέπτες αυτόματα με βάση τη δραστηριότητα του ιστότοπού τους.

Το LiveChat μπορεί να ενσωματωθεί με περισσότερα από 170 εργαλεία, μερικά από τα οποία σας αρέσει να χρησιμοποιείτε, όπως το Messenger, το WordPress, το WooCommerce, το Google Ads, το Zapier, το Salesforce, το Shopify, το MailChimp, το HubSpot και πολλά άλλα.

Freshchat

Αλληλεπιδράστε με τους επισκέπτες σας χρησιμοποιώντας Freshchat από την Freshworks, είτε χρησιμοποιούν κινητά, web ή κοινωνικά μηνύματα όπως το Facebook Messenger, το Apple Business Chat, το WhatsApp κ.λπ.

Βοηθήστε τους όλη την ώρα όποτε χρειάζονται τη βοήθειά σας μέσω AI και bots για ακριβείς απαντήσεις. Στείλτε στοχευμένα εξερχόμενα μηνύματα στους επισκέπτες σας που μπορεί να έχουν δείξει ενδιαφέρον για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Επικοινωνήστε με άτομα προτού μπορέσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας, στέλνοντας προληπτικές καμπάνιες με βάση τις δραστηριότητές τους.

  Πώς να δημιουργήσετε μια γραμμή χρόνου στο Microsoft PowerPoint

Αντιμετωπίστε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών σας αξιοποιώντας την ευέλικτη πλατφόρμα της Freshworks, παρέχοντας API πλούσιο σε λειτουργίες ιδανικό για έξυπνα αναλυτικά στοιχεία, αυτοματοποιημένες ροές εργασίας, προσαρμοσμένες ενσωματώσεις, 100 εφαρμογές αγοράς και υπηρεσίες συνεργατών οικοσυστήματος.

Pure Chat

Η προσθήκη ζωντανής συνομιλίας σε έναν ιστότοπο είναι γρήγορη και εύκολη Pure Chat. Μπορείτε ακόμη και να το δοκιμάσετε δωρεάν για 30 ημέρες για να αποφασίσετε αν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας ή όχι.

Το λογισμικό είναι αρκετά προσιτό, γεγονός που βοηθά τις ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων να αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους σας καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των πελατών τους. Μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες από τη συνομιλία και να κατανοήσουν τις συμπεριφορές των χρηστών, ώστε να προσφέρουν καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία.

Εξετάζοντας τα αναλυτικά στοιχεία επισκεπτών, μπορείτε να αξιολογήσετε τις τάσεις επισκεψιμότητας, την αποτελεσματικότητα των καμπανιών μάρκετινγκ, τις εμπειρίες των χρηστών, να εντοπίσετε πιθανούς δυνητικούς πελάτες και πολλά άλλα. Εκμεταλλευτείτε τη λειτουργία ειδοποιήσεων καθώς και τη συνομιλία που βασίζεται σε έναυσμα για να αξιοποιήσετε τις κατάλληλες προοπτικές για να επιταχύνετε τις πωλήσεις.

Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε το γραφικό στοιχείο συνομιλίας για να το κάνετε να φαίνεται και να λειτουργεί όπως θέλετε στον επιτραπέζιο υπολογιστή ή τις φορητές συσκευές σας μέσω ενός βολικού προγράμματος επεξεργασίας.

Το Pure Chat υποστηρίζει μεγάλο αριθμό ενσωματώσεων και έχει την επιλογή να χρησιμοποιεί το Zapier για την ενσωμάτωση 1000+ άλλων προϊόντων λογισμικού.

Η τιμή του Pure Chat ξεκινά από 39 $/μήνα όταν καταβάλλεται ετησίως.

Tidio

Χρειάζονται μόνο 3 λεπτά από το χρόνο σας για να προσθέσετε το γραφικό στοιχείο ζωντανής συνομιλίας του Tidio.

Πόσο εκπληκτικό είναι αυτό!

Το Tidio, το οποίο εμπιστεύονται περισσότερες από 300.000 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, σάς βοηθά να συνδεθείτε με τους πελάτες σας σε πραγματικό χρόνο και να τους βοηθήσετε όπου μπορείτε.

Προσαρμόστε τον πίνακα ελέγχου σας για να συμπληρώνει την επωνυμία σας και να αφήνετε μια ισχυρή εντύπωση στους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων τόσο των νέων όσο και των υπαρχόντων. Μπορείτε να ελέγξετε ποιοι περιηγούνται στον ιστότοπό σας για να δείτε πού πέφτουν τα ενδιαφέροντά τους, από πού προέρχονται και ποιους τομείς προτιμούν να επισκέπτονται περισσότερο.

Αυτές οι πληροφορίες σάς βοηθούν να κατευθύνετε τις υπηρεσίες σας σε αυτές τις ροές και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Απαντήστε σε περισσότερες ερωτήσεις και μετατρέψτε περισσότερους δυνητικούς πελάτες με την αποτελεσματική του απόδοση. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα αποτελέσματα και να αξιοποιήσετε την τεχνητή νοημοσύνη για αυτοματοποίηση συνομιλίας.

Το Tidio υποστηρίζει ενσωματώσεις με εφαρμογές όπως Shopify, WordPress, Wix, Messenger και άλλα και λειτουργεί εξαιρετικά σε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, είτε πρόκειται για macOS, Linux, Windows ή Android.

Zendesk

Προσεγγίστε και βοηθήστε τους πελάτες σας μέσω κινητού ή ιστού άμεσα με ένα γραφικό στοιχείο ζωντανής συνομιλίας από Zendesk. Να είστε συνεχώς διαθέσιμος για τον χρήστη σας με γρήγορες ζωντανές συνομιλίες, ώστε να μπορεί να το αγαπά πάντα και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

Στείλτε μηνύματα με βάση τη συμπεριφορά και στοχευμένα μηνύματα στους επισκέπτες για να βελτιώσετε τις πιθανότητες μετατροπής. Προσφέρει φόρμες προ-συνομιλίας που βοηθούν στη λήψη των στοιχείων επικοινωνίας των επισκεπτών. Επιπλέον, λαμβάνετε επίσης φόρμες εκτός σύνδεσης που βοηθούν τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την ομάδα σας ακόμα και όταν λείπετε.

Ελέγξτε τις σελίδες επισκεπτών που είδαν για να στοχεύσετε συγκεκριμένους πελάτες και να τους βοηθήσετε. Το Zendesk παρέχει αξιολογήσεις συνομιλιών για να σας βοηθήσει με σχόλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη βελτίωση των υπηρεσιών σας. Έχετε την επιλογή να μοιράζεστε αρχεία με έναν πελάτη, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει ένα στιγμιότυπο οθόνης, κινούμενα GIF, οδηγούς προϊόντων και άλλα.

Τα chatbot που διαθέτουν τεχνητή νοημοσύνη σάς βοηθούν να αυτοματοποιήσετε χρονοβόρες και απλούστερες εργασίες ενώ βοηθάτε τους πράκτορες σας σε πολλούς τομείς. Παρακολουθήστε την απόδοση των πρακτόρων σας παρακολουθώντας τους όγκους συνομιλιών, τις μετρήσεις συνομιλίας, την εμπειρία επισκεπτών και τις μετατροπές.

Προσαρμόστε τα σήματα συνομιλίας και τον πίνακα ελέγχου επιλέγοντας διαφορετικά θέματα και διατάξεις. Μπορείτε ακόμη να βάλετε διαφορετικές φωτογραφίες ή να διατηρήσετε ένα φιλόξενο πρόσωπο στο γραφικό στοιχείο συνομιλίας σας. Το Zendesk υποστηρίζει το web SDK και υπηρεσίες τρίτων όπως το Drupal, το WordPress, το Joomla, το Shopify, το Prestashop και το SquareSpace.

Οι προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης ροής εργασιών της Zendesk κάνουν τα πράγματα πιο απλά. Για το θέμα αυτό, προσφέρει δρομολόγηση συνομιλιών για την αυτόματη ανάθεση εισερχόμενων συνομιλιών σε ενεργά στελέχη για άμεση υποστήριξη. Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στις συνομιλίες σας για να παρέχετε στις συνομιλίες το πλαίσιο και την καλύτερη κατανόηση.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ώρες λειτουργίας για το γραφικό στοιχείο συνομιλίας σας, όπως καθημερινά/εβδομαδιαία, έτσι ώστε η συνομιλία να εμφανίζεται στο διαδίκτυο μόνο κατά τις ώρες αυτές. Δημιουργήστε συντομεύσεις ή αποκρίσεις βασισμένες σε πρότυπα για την απάντηση κοινών αιτημάτων και εκχωρήστε αναλυτικά δικαιώματα για καλύτερο έλεγχο.

Tawk

Ετοιμαστείτε να εξυπηρετήσετε τους επισκέπτες σας όλη την ώρα με Tawk. Είναι μια από τις ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές ζωντανής συνομιλίας παγκοσμίως.

Το να ξεκινήσετε με το Tawk δεν είναι καθόλου δύσκολο, καθώς χρειάζεται μόνο να αντιγράψετε τον κώδικα μιας γραμμής γραμμένο σε JavaScript και να τον επικολλήσετε στο HTML του ιστότοπού σας. Και voila, το γραφικό στοιχείο συνομιλίας σας θα αρχίσει να λειτουργεί αμέσως!

  Πότε θα είναι διαθέσιμο το Discovery Plus στο PS4;

Συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου σας και προσκαλέστε τα μέλη της ομάδας σας. Παρακολουθήστε τους αντιπροσώπους σας, παρακολουθήστε την πρόοδο με την πάροδο του χρόνου, δείτε το ιστορικό συνομιλιών και μάθετε τη συνολική βελτίωση στις πωλήσεις σας. υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες. Με εύχρηστες συντομεύσεις και ενσωματωμένη Γνωσιακή Βάση, μπορείτε να απαντάτε συνεχώς αμέσως.

Μάθετε τα πάντα για τα ταξίδια πελατών σε πραγματικό χρόνο για να ενεργοποιήσετε την παραδοτέα σας και να υπολογίσετε τις πωλήσεις σας. Το Tawk μπορεί να μεταφραστεί σε 27 γλώσσες, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Άλλα χαρακτηριστικά που περιλαμβάνονται στο Tawk είναι:

  • Ομαδικά μηνύματα, ετικέτες και ψευδώνυμα
  • Κοινή χρήση οθόνης και μεταφορά αρχείων
  • Φωνή και βίντεο (προσθήκη δυνατότητας)
  • 1880+ emojis
  • Απεριόριστοι πράκτορες
  • Γεωγραφική παρακολούθηση IP
  • Απεριόριστη ιστορία
  • Πληρωμές εντός συνομιλίας
  • Απαγόρευση/απαγόρευση επισκεπτών
  • Φιλτράρισμα μηνυμάτων και κλεφτή ματιά
  • Ασφαλής κρυπτογράφηση

Θυροτηλέφωνο

Παρέχετε βοήθεια σε πραγματικό χρόνο στους επισκέπτες σας με τα συλλογικά εισερχόμενα και την προληπτική ζωντανή συνομιλία από Θυροτηλέφωνο.

Μετατρέψτε τους επισκέπτες σε πελάτες και διατηρήστε τους προηγούμενους με ζωντανή συνομιλία και chatbots που τους βοηθούν με ενεργοποιημένες απαντήσεις. Το γραφικό στοιχείο συνομιλίας είναι εύκολο για πλοήγηση και συνομιλία, είναι οικείο, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε emoji και GIF και εμφανίζει δείκτες πληκτρολόγησης.

Μπορείτε να το ενσωματώσετε με το Messenger, να μοιραστείτε την οθόνη σας, να κάνετε κράτηση για συσκέψεις, να ξεκινήσετε μια βιντεοκλήση ή μια φωνητική κλήση και πολλά άλλα. Το γραφικό στοιχείο συνομιλίας είναι προσαρμόσιμο, ώστε να μπορείτε να ταιριάξετε την εμφάνισή του με την επωνυμία σας εκτός από τη διαμόρφωση αποκλειστικών ρυθμίσεων για Android, iOS και τον Ιστό.

Η ενδοεπικοινωνία επιτρέπει τη δρομολόγηση συνομιλιών και παρέχει πλούσιες πληροφορίες σχετικά με τα προφίλ επισκεπτών. Μετρήστε την απόδοση επένδυσης (ROI) ελέγχοντας τον αντίκτυπο που έχει η ενδοεπικοινωνία στους δυνητικούς πελάτες, τη διοχέτευση, τις ευκαιρίες και τις συμφωνίες που έχετε αποκτήσει.

Λάβετε λεπτομερείς αναφορές απόδοσης των ομάδων σας και δεδομένα υποστήριξης πελατών σχετικά με τους χρόνους απόκρισης, τους στόχους SLA και τον όγκο μετατροπών. Η ενδοεπικοινωνία ενσωματώνεται καλά με 200+ εφαρμογές.

Όλαρκ

Βελτιώστε την εμπειρία των πελατών χρησιμοποιώντας το λογισμικό ζωντανής συνομιλίας από Όλαρκ.

Μάθετε από τις διαδικτυακές σας αλληλεπιδράσεις, καθώς υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης, ώστε να μπορείτε να παρέχετε καλύτερα προϊόντα/υπηρεσίες. Αυξήστε τη δέσμευση των πελατών, απαντήστε στις ερωτήσεις τους και συλλέξτε σχόλια. Οργανώστε όλα τα δεδομένα επισκεπτών σας αποθηκεύοντας δομημένες μεταγραφές συνομιλίας και σημειώσεις στο Olark.

Εφαρμόστε τις πληροφορίες που λάβατε από τα στοιχεία των πελατών για να βελτιστοποιήσετε τις προσφορές σας. Έρχεται με μια φόρμα προ-συνομιλίας που μπορεί να προσαρμόζεται. Αποστολή ειδικών προσφορών ή προτάσεων αυτόματα στους χρήστες σε κατάλληλα σενάρια. Το Olark προσφέρει επίσης μια επιλογή όπου μπορείτε να επιτρέψετε στους πελάτες να αφήνουν τα μηνύματά τους, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε αργότερα μέσω email.

Το Olark προσφέρει άλλες δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της ευκολίας πρόσβασης στα δεδομένα. Μπορείτε να ενημερώνετε εύκολα τα αρχεία, να παρακολουθείτε προβολές σελίδων και επισκέψεις κατά τη συνομιλία. Αρχειοθέτηση μεταγραφής σε βάσεις δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε συνομιλίες σε πλήρη κείμενα.

Το Olark ενσωματώνεται στο Google Analytics για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια ευρύτερη εικόνα των διοχετεύσεων πωλήσεών σας. Λάβετε μηνιαίες, εβδομαδιαίες ή ακόμα και καθημερινές περιλήψεις δεδομένων απευθείας στα εισερχόμενά σας. Οι ενημερώσεις του πίνακα ελέγχου σε πραγματικό χρόνο αναφέρουν κάθε λεπτό τα σχόλια των πελατών και τις μετρήσεις συνομιλίας.

Zoho SalesIQ

Συνεχίστε να αναπτύσσετε την επιχείρησή σας με την απρόσκοπτη υποστήριξη πελατών που είναι δυνατή με Zoho SalesIQ.

Ασχοληθείτε στρατηγικά με τους υποψήφιους πελάτες στέλνοντας εξατομικευμένα μηνύματα. Παρακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες αλληλεπιδρούν με τον ιστότοπό σας, εφαρμόστε προκαθορισμένους κανόνες για τις αλληλεπιδράσεις ζωντανής συνομιλίας και παραμείνετε σε εγρήγορση όταν οι χρήστες επισκέπτονται τον ιστότοπό σας.

Ενισχύστε την αφοσίωση χρησιμοποιώντας το Zoho CRM εντοπίζοντας προοπτικές ποιότητας και επικεντρώνοντας την προσοχή σας σε αυτούς που αναζητούν την προσοχή σας. Μπορείτε να ορίσετε κανόνες για τη σύνδεση με υποψήφιους πελάτες “Ζεστό” ή “Καυτό” όταν επιστρέψουν στον ιστότοπό σας. Αναθέστε στα μέλη της ομάδας να παρακολουθούν αυτούς τους δυνητικούς πελάτες στο CRM, ενώ παραμένουν στη ζωντανή συνομιλία.

Με την εφαρμογή SalesIQ για κινητά, μπορείτε να παραμένετε σε επαφή με τους πελάτες σας όλη την ώρα. Οι επισκέπτες τμημάτων, ανάλογα με τα επίπεδα ενδιαφέροντός τους, δημιουργούν βαθμολογίες δυνητικού πελάτη και στοχεύουν σε προοπτικές που χρειάζονται άμεση προσοχή.

Μεταφέρετε δυνητικούς πελάτες με βάση την τεχνογνωσία των αντιπροσώπων πωλήσεών σας και χρησιμοποιεί έξυπνους κανόνες ενεργοποίησης για την αυτοματοποίηση της δέσμευσης πιθανών μέσω καμπανιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Λάβετε έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις μέσω ισχυρών αναλυτικών στοιχείων για τη μέτρηση της απόδοσης των πρακτόρων, των ενεργών επισκεπτών, των ενεργών τμημάτων και άλλων μετρήσεων.

συμπέρασμα

Σε αυτόν τον κόσμο με γρήγορο ρυθμό, κανείς δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Τη στιγμή που οι χρήστες βρίσκουν τον ιστότοπό σας χωρίς γρήγορη υποστήριξη, μπορούν να αλλάξουν αλλού. Έτσι, εάν θέλετε πραγματικά οι άνθρωποι να εξετάσουν σοβαρά την επιχείρησή σας, η ζωντανή συνομιλία είναι ένα εξαιρετικό κανάλι για την εξυπηρέτηση πελατών, το οποίο μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των επισκεπτών και να επηρεάσει θετικά τις πωλήσεις σας 📈.