Πώς να ενεργοποιήσετε την πρόβλεψη κειμένου για ένα πληκτρολόγιο υλικού στα Windows 10

Τα Windows 10 προσφέρουν προγνωστικό κείμενο, όπως το Android και το iPhone. Η Microsoft το ονομάζει “προτάσεις κειμένου”. Αποτελεί μέρος του πληκτρολογίου αφής των Windows 10, αλλά μπορείτε επίσης να το ενεργοποιήσετε για πληκτρολόγια υλικού. Οι προτάσεις θα εμφανίζονται αιωρούμενες πάνω από το κείμενο καθώς πληκτρολογείτε.

Αυτή η ρύθμιση είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10. Για να το εκκινήσετε, πατήστε Windows+I ή ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις σε σχήμα γραναζιού.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο «Συσκευές» στο παράθυρο Ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στο

Κάντε κλικ στην «Πληκτρολόγηση» στην πλαϊνή γραμμή. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα «Πληκτρολόγιο υλικού» και ενεργοποιήστε την επιλογή «Εμφάνιση προτάσεων κειμένου καθώς πληκτρολογώ».

  Πώς να ρυθμίσετε το κουμπί λειτουργίας για να απενεργοποιήσετε την οθόνη στα Windows 10

Κάντε κλικ

Όπως επισημαίνει η εφαρμογή Ρυθμίσεις, “οι προτάσεις κειμένου για το πληκτρολόγιο υλικού δεν είναι διαθέσιμες σε ορισμένες γλώσσες.” Η Microsoft δεν έχει επίσημη λίστα με τις υποστηριζόμενες γλώσσες που μπορούμε να βρούμε, αλλά τη δοκιμάσαμε με “Αγγλικά (Ηνωμένες Πολιτείες).” Εάν χρειάζεστε άλλη γλώσσα, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί.

Εάν θέλετε τα Windows 10 να διορθώνουν αυτόματα τα τυπογραφικά λάθη καθώς πληκτρολογείτε με το πληκτρολόγιο υλικού σας, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Αυτόματη διόρθωση ορθογραφικών λέξεων που πληκτρολογώ».

Τέλος, εάν πληκτρολογείτε συχνά σε πολλές γλώσσες, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει την επιλογή “Εμφάνιση προτάσεων κειμένου με βάση τις αναγνωρισμένες γλώσσες που πληκτρολογείτε” στην ενότητα “Προτάσεις πολύγλωσσων κειμένου”. Τα Windows 10 θα προσπαθήσουν να προσδιορίσουν αυτόματα τη γλώσσα που πληκτρολογείτε και θα προσφέρουν προτάσεις κειμένου με βάση αυτήν τη γλώσσα.

  Τρόπος ρύθμισης της πρόσβασης email και ημερολογίου iCloud στα Windows 10

Τώρα, ενώ πληκτρολογείτε στο φυσικό σας πληκτρολόγιο, θα δείτε ένα αιωρούμενο αναδυόμενο παράθυρο με προτάσεις κειμένου. Αυτό λειτουργεί στις περισσότερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών του Office, όπως το Microsoft Word, σε προγράμματα περιήγησης ιστού, όπως το Google Chrome. Λειτουργεί ακόμη και στο Σημειωματάριο.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να επιλέξετε μια πρόταση. Μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο με το επάνω βέλος για να εστιάσετε τη γραμμή προτάσεων, να χρησιμοποιήσετε το αριστερό και το δεξί πλήκτρο βέλους για να επιλέξετε μια πρόταση και, στη συνέχεια, να πατήσετε Enter ή το πλήκτρο διαστήματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κέρσορα του ποντικιού για να κάνετε κλικ σε μια πρόταση.

  Πώς να τερματίσετε τη λειτουργία του υπολογιστή σας Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών

Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε στην Ενημέρωση Απριλίου 2018 των Windows 10, γνωστή και ως έκδοση 1803. Ελέγχεται από την τιμή DWORD “EnableHwkbTextPrediction” κάτω από το HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInputSettings στο μητρώο των Windows. Εάν έχει οριστεί σε 1, οι προβλέψεις είναι ενεργοποιημένες. Εάν έχει οριστεί στο 0, απενεργοποιούνται.