Πώς να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση για τα Μαθηματικά στο Microsoft Word

Η πληκτρολόγηση επιστημονικών ή μαθηματικών συμβόλων στο Microsoft Word είναι αρκετά απλή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολη. Το Microsoft Word διαθέτει ένα ειδικό πλαίσιο συμβόλων που έχει σχεδόν όλα τα σύμβολα που ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σε ένα έγγραφο. Το άνοιγμα του πλαισίου συμβόλων κάθε φορά που χρειάζεται να εισαγάγετε ένα σύμβολο διακόπτει μια κανονική ροή εργασίας και αυτό συμβαίνει εάν μειώνετε τον χρόνο που αφιερώνετε στην αναζήτηση του κατάλληλου. Για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα για τον εαυτό σας, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση για τα Μαθηματικά στο Microsoft Word.

Το Autocorrect for Math λειτουργεί πολύ όπως οι διακόπτες εντολών στο Slack. Ξεκινάτε με ανάστροφη κάθετο και εισάγετε το όνομα του συμβόλου που θέλετε να εισαγάγετε. Στη συνέχεια, η αυτόματη διόρθωση θα αντικαταστήσει το όνομα με το σωστό σύμβολο.

Αυτόματη διόρθωση για τα Μαθηματικά

Ανοίξτε το Microsoft Word και μεταβείτε στο Αρχείο> Επιλογές. Στο παράθυρο Επιλογές, μεταβείτε στην καρτέλα Έλεγχος και κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογές Αυτόματης διόρθωσης.

  Πώς να ασφαλίσετε τον λογαριασμό σας TikTok

Στο παράθυρο επιλογών αυτόματης διόρθωσης, μεταβείτε στην καρτέλα Αυτόματη διόρθωση μαθηματικών. Ενεργοποιήστε τους κανόνες “Χρήση κανόνων αυτόματης διόρθωσης μαθηματικών εκτός μαθηματικών περιοχών”. Κάντε κλικ στο Ok και επιστρέψτε στο έγγραφό σας.

Χρήση Μαθηματικής Αυτόματης Διόρθωσης

Για να χρησιμοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση Math, σκεφτείτε ένα σύμβολο που πρέπει να εισαγάγετε. Πρέπει να γνωρίζετε το όνομα του συμβόλου π.χ. σίγμα, ωμέγα, δέλτα κ.λπ. Αν δεν ξέρετε πώς λέγεται ένα σύμβολο, μπορείτε να το σχεδιάσετε και να το μάθετε.

Αφού μάθετε πώς λέγεται, εισάγετέ το χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.

Σύνταξη

symbol name

Παράδειγμα

sigma

Για ορισμένα σύμβολα, όπως τα ελληνικά γράμματα, υπάρχουν κεφαλαίοι και πεζοί χαρακτήρες όπως υπάρχουν στα αγγλικά. Για να εισαγάγετε τον κεφαλαίο χαρακτήρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το πρώτο γράμμα του ονόματος του συμβόλου είναι κεφαλαίο.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το λεξικό στον Microsoft Edge

Για να εισαγάγετε το σύμβολο κεφαλαίων για το Sigma, θα εισαγάγετε:

Sigma

Για να εισαγάγετε το πεζό σύμβολο για το Sigma, θα εισαγάγετε:

sigma

Χρησιμοποιώντας LaTex

Εάν χρειάζεται συχνά να πληκτρολογείτε αυτά τα σύμβολα ή είναι απλώς ισοδύναμο για μια μέρα εργασίας, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μάθετε να χρησιμοποιείτε το LaTex. Δεν είναι εύκολο να το μάθεις, αλλά οι άνθρωποι το ορκίζονται και αποθαρρύνουν σθεναρά τη χρήση του Microsoft Word ως stand-in, ιδιαίτερα στους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς τομείς.

Εάν είστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word, δοκιμάστε να εξερευνήσετε όλες τις δυνατότητες που έχει να προσφέρει για να διευκολύνετε την εισαγωγή αυτών των συμβόλων. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται απλώς να εισάγετε τα σύμβολα. Χρειάζεστε επίσης να έχουν νόημα σε σχέση με οτιδήποτε άλλο πληκτρολογείται πριν ή μετά από αυτά, π.χ. σε μια εξίσωση.

  Πώς να κλωνοποιήσετε ένα αποθετήριο GitHub