Πώς να ενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε” στο iPhone

Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» στο iPhone σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε λίγη ησυχία. Ενώ μπορείτε να το προγραμματίζετε κάθε βράδυ, υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να ενεργοποιήσετε προσωρινά τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» θέτει αυτόματα σε σίγαση όλες τις κλήσεις και τις ειδοποιήσεις. Αλλά αν κάποιος καλεί επανειλημμένα, μπορεί να του επιτραπεί η είσοδος, όπως και τα Αγαπημένα σας από την εφαρμογή Τηλέφωνο.

Μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε απευθείας από το Κέντρο Ελέγχου στο iPhone σας. Η Apple πρόσθεσε μια νέα προσαρμόσιμη λειτουργία Μην ενοχλείτε στο iOS 12.

Στο iPhone σας, σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Εάν έχετε ένα παλαιότερο iPhone με κουμπί Home, σύρετε το δάχτυλό σας προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης.

  Πώς να προετοιμαστείτε για το Halloween στο "Animal Crossing: New Horizons"

Εδώ, στο Κέντρο Ελέγχου, εντοπίστε το εικονίδιο Μην ενοχλείτε (μισοφέγγαρο). Πατώντας στο εικονίδιο θα ενεργοποιηθεί ή θα απενεργοποιηθεί η λειτουργία Μην ενοχλείτε. Ωστόσο, αντί αυτού, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Μην ενοχλείτε μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού.

Εδώ, θα δείτε μερικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε:

Για 1 ώρα: Αυτή η επιλογή θα απενεργοποιήσει αυτόματα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε μετά από 1 ώρα.
Μέχρι σήμερα το απόγευμα: Η λειτουργία «Μην ενοχλείτε» θα απενεργοποιηθεί το βράδυ.
Μέχρι να φύγω από αυτήν την τοποθεσία: Η λειτουργία Μην ενοχλείτε απενεργοποιείται όταν φεύγετε από την τοποθεσία. Χρήσιμο εάν ξεχνάτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε με μη αυτόματο τρόπο αφού φύγετε από το γραφείο σας ή μια σύσκεψη.
Μέχρι το τέλος αυτού του συμβάντος: Εάν έχετε ένα συμβάν στην εφαρμογή Ημερολόγιο, θα δείτε αυτήν την επιλογή. Η λειτουργία “Μην ενοχλείτε” θα απενεργοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί η ώρα του συμβάντος.

  Αυτή η μηχανή αναζήτησης μπορεί να βρει οποιοδήποτε κόμικ Calvin & Hobbes με βάση τη λέξη-κλειδί

Εάν δεν έχετε ρυθμίσει τη λειτουργία Μην ενοχλείτε ώστε να ενεργοποιείται αυτόματα τη νύχτα, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί Χρονοδιάγραμμα για να τη ρυθμίσετε και να διαμορφώσετε τις επιλογές για τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.

Επιλέξτε μία από τις επιλογές και μετά επιστρέψτε στο Κέντρο Ελέγχου. Θα δείτε ένα εικονίδιο μισοφέγγαρου στη γραμμή κατάστασης και μια ειδοποίηση στην οθόνη κλειδώματος που θα σας ενημερώνει ότι η λειτουργία Μην ενοχλείτε είναι ενεργοποιημένη.

Εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε ανά πάσα στιγμή, απλώς επιστρέψτε στο Κέντρο Ελέγχου στο iPhone σας και πατήστε ξανά το εικονίδιο «Μην ενοχλείτε».

  Τρόπος συμπίεσης και αποσυμπίεσης αρχείων και φακέλων σε Mac

Η Apple δεν διαθέτει επιλεκτικό φίλτρο για τη λειτουργία Μην ενοχλείτε. Αλλά αν θέλετε τα στενά μέλη της οικογένειάς σας να έρχονται πάντα σε επαφή μαζί σας, ό,τι κι αν γίνει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία παράκαμψης έκτακτης ανάγκης για να τους επιτρέψετε να παρακάμψουν τη λειτουργία Μην ενοχλείτε.