Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τις κάρτες πληροφοριών στην Cortana στα Windows 10


Η Cortana στα Windows 10 διαχειρίζεται την αναζήτηση στη συσκευή σας, αλλά δεν περιορίζεται απλώς στο να είναι μια δυνατότητα αναζήτησης. Όπως και στα Windows για κινητά, η Cortana λειτουργεί ως προσωπικός σας βοηθός και προσπαθεί να σας δώσει σχετικές πληροφορίες χωρίς να τις ζητήσετε. Ένας τρόπος με τον οποίο η Cortana σας παρουσιάζει ενεργά πληροφορίες είναι μέσω των πολλών καρτών πληροφοριών που υποστηρίζει. Μπορεί να σας δώσει την πιο πρόσφατη αναφορά καιρού για την τρέχουσα τοποθεσία σας ή για πολλές τοποθεσίες, να βρείτε μέρη για να ακούσετε κοντά, να σας δώσει υπενθυμίσεις και πολλά άλλα. Σας παρέχει επίσης νέα και αθλητικές ενημερώσεις που μπορεί να είναι ή να μην είναι σημαντικές για εσάς. Αν θέλετε να επεξεργαστείτε τις κάρτες πληροφοριών που βλέπετε στην Cortana, ώστε να εμφανίζονται μόνο αυτές που σχετίζονται με εσάς, δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε.

  Τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων του Windows Search Indexer στα Windows 10

Η διαχείριση των καρτών πληροφοριών της Cortana γίνεται από το «Notebook». Το Notebook βρίσκεται στην πλαϊνή γραμμή στην Cortana. Κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης για να ανοίξετε την Cortana και στην πλαϊνή γραμμή κάντε κλικ στο εικονίδιο του Notebook (είναι το κακώς σχεδιασμένο κουμπί κάτω από το εικονίδιο Αρχική σελίδα). Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πολλές ρυθμίσεις της Cortana εδώ, αλλά προς το παρόν, σας απασχολούν όλα όσα αναφέρονται μετά τις “Ρυθμίσεις”.

Κάθε καταχώριση αντιπροσωπεύει έναν τύπο κάρτας που μπορεί να δείξει η Cortana. Κάντε κλικ σε ένα για να το επεξεργαστείτε.

  Πώς να εκκινήσετε το Ubuntu και τα Windows 10 με διπλή εκκίνηση

Κάθε κάρτα μπορεί πρώτα και κύρια να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί. Ο διακόπτης στο επάνω μέρος του καθενός θα σας επιτρέψει να το ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Οι ρυθμίσεις και οι διακόπτες που ακολουθούν σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε αυτό που βλέπετε στην κάρτα, αλλά όσον αφορά την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίηση, ο πρώτος διακόπτης είναι ο μόνος που είναι σχετικός.

Προς το παρόν, η Cortana δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε με ποια σειρά θα εμφανίζονται αυτές οι κάρτες, επομένως ο μόνος τρόπος για να επεξεργαστείτε τη σειρά τους είναι να τις απενεργοποιήσετε όλες και, στη συνέχεια, να τις ενεργοποιήσετε ξανά με τη σειρά που θα θέλατε να εμφανίζονται.

  Βρείτε το κλειδί προϊόντος των Windows 10 μετά την αναβάθμιση από τα Windows 7/8