Πώς να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης αυτόματης συμπλήρωσης στο Android

Εάν είστε χρήστης Android, πρέπει να γνωρίζετε τον Κωδικό Αυτόματης Συμπλήρωσης που ζητά το Android κάθε φορά που συμπληρώνετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Είναι χρήσιμη αυτή η δυνατότητα ή λαμβάνει προσωπικά στοιχεία από εσάς που διαφορετικά θα πρέπει να τηρούνται εμπιστευτικά; Ας λάβουμε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το ίδιο και ας μάθουμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης κωδικού πρόσβασης.

Τι είναι ο Κωδικός Αυτόματης Συμπλήρωσης;

Καθώς το Android Oreo 8.0 κυκλοφόρησε στην αγορά, η Google ανέπτυξε το πλαίσιο αυτόματης συμπλήρωσης που διευκόλυνε τη διαδικασία συμπλήρωσης κωδικών πρόσβασης σε διάφορες εφαρμογές. Μόλις η Google αποθηκεύσει πληροφορίες όπως τον κωδικό πρόσβασής σας, τα στοιχεία της κάρτας, τη διεύθυνση κ.λπ., θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε αυτές τις πληροφορίες όπου απαιτείται με ένα μόνο πάτημα. Η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης της Google λειτουργεί επίσης καλά με τις εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Πολλοί ιστότοποι και εφαρμογές λειτουργούν αυτές τις μέρες για να σας παρέχουν ευκολίες όπως η αυτόματη συμπλήρωση. Η αυτόματη συμπλήρωση είναι ένα εύχρηστο εργαλείο και έτσι βρίσκει τη χρήση του σε διάφορα μέρη, όπως τη διεύθυνση email, το όνομα, τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας κ.λπ. Η αυτόματη συμπλήρωση μπορεί να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε όλα αυτά τα στοιχεία στη φόρμα.

Χρήσεις του Κωδικού Αυτόματης Συμπλήρωσης

Με τις τεχνολογικές εξελίξεις, οι άνθρωποι έρχονται με καλύτερη τεχνολογία κάθε μέρα. Ίσως αναρωτιέστε γιατί η Google αποφάσισε να δημιουργήσει μια τέτοια δυνατότητα όπως η αυτόματη συμπλήρωση. Ποια ήταν η ανάγκη να σκεφτούμε κάτι ως Κωδικό Αυτόματης Συμπλήρωσης; Είναι επιτυχής ή υπάρχουν κενά που σχετίζονται με τους κωδικούς πρόσβασης αυτόματης συμπλήρωσης; Ας γνωρίζουμε τις χρήσεις που εξυπηρετεί αυτή η δυνατότητα.

Κερδίζει χρόνο

Η αυτόματη συμπλήρωση σάς εξοικονομεί από το χρόνο που μπορεί να αφιερώσετε για την επανειλημμένη εισαγωγή μιας πληροφορίας. Όταν χρησιμοποιείτε την αυτόματη συμπλήρωση για τη συμπλήρωση πληροφοριών όπως ο κωδικός πρόσβασης, τα στοιχεία της κάρτας, το email κ.λπ., εξοικονομείτε πολύ χρόνο εισάγοντας τα στοιχεία με ένα μόνο κλικ. Αυτό όχι μόνο εξοικονομεί προσπάθεια αλλά εξοικονομεί και πολύ χρόνο.

Βελτιώνει την ασφάλεια

Εάν πρέπει να απομνημονεύσετε και να θυμάστε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας, θα έχετε την τάση να τους κρατάτε σύντομους και ευκολότερους. Με την αυτόματη συμπλήρωση, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απομνημόνευση αυτών των κωδικών πρόσβασης. Ως εκ τούτου, μπορείτε να διατηρήσετε σκληρούς κωδικούς πρόσβασης, παρέχοντας έτσι πρόσθετη ασφάλεια στους λογαριασμούς σας. Επίσης, σας γλιτώνει από περιπτώσεις που μπορεί να μπείτε σε μπελάδες επειδή ξεχάσατε έναν σημαντικό κωδικό πρόσβασης.

Μειώνει την ένταση

Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να θυμάστε έναν μεγάλο αριθμό κωδικών πρόσβασης ξεχωριστά. Μπορεί να καταλήξετε να τα μπερδεύετε ή να τα ξεχνάτε και μπορεί να πρέπει να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά. Η αυτόματη συμπλήρωση επιλύει αυτό το ζήτημα για εσάς αποθηκεύοντας τους κωδικούς πρόσβασής σας, ώστε να μην χρειάζεται να θυμάστε καθένα από αυτά ξεχωριστά.

Σας προστατεύει από την ταλαιπωρία και τη σύγχυση

Τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για τους περισσότερους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να θυμούνται τον κωδικό πρόσβασης. Αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί λάθος απόφαση, επειδή μόλις κάποιος μάθει για τον έναν κωδικό πρόσβασής σας, μπορεί να αποκτήσει πληροφορίες για όλους τους λογαριασμούς σας.

Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κωδικούς πρόσβασης αυτόματης συμπλήρωσης για να θυμάστε κάθε κωδικό πρόσβασης, διατηρώντας έτσι διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικές εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Θα σώσετε όλους τους λογαριασμούς σας από το να παραβιαστούν και θα γλιτώσετε από τον κόπο να προσπαθήσετε να θυμηθείτε διαφορετικούς κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς.

  Προσθήκη υποστήριξης "Ok Google" σε εκκινητές Android τρίτων

Οι καλύτερες εφαρμογές που σας επιτρέπουν να κάνετε Αυτόματη συμπλήρωση στο Android

Εάν είστε χρήστης Android, ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google μπορεί να σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ευκολότερα το έργο της αυτόματης συμπλήρωσης. Ωστόσο, άλλες εφαρμογές ενδέχεται να σας βοηθήσουν να ολοκληρώσετε την ίδια εργασία. Ο τρόπος εργασίας και η χωρητικότητα αποθήκευσης δεδομένων ενδέχεται να διαφέρουν. Μπορεί να εργάζονται σε διαφορετικούς τομείς και τρόπους παροχής της ίδιας υπηρεσίας.

Ας συγκεντρώσουμε πληροφορίες σχετικά με ορισμένες από αυτές τις εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης και ας δούμε ποιες δυνατότητες προσφέρουν.

Ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google

Το Inbuilt Password Manager της Google σάς βοηθά να αποθηκεύετε και να έχετε πρόσβαση στους κωδικούς πρόσβασής σας όποτε χρειαστείτε. Σας εξοικονομεί πολύ χρόνο αποθηκεύοντας τα στοιχεία σας, ώστε να μην χρειάζεται να τα εισάγετε ξανά κάθε φορά που συνδέεστε σε έναν λογαριασμό ή συνδέεστε σε διαφορετική εφαρμογή.

Χαρακτηριστικά

  • Δημιουργήστε και αποθηκεύστε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης: Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google σάς βοηθά στη δημιουργία νέων κωδικών πρόσβασης για τους νέους λογαριασμούς σας. Στη συνέχεια, αποθηκεύει αυτόν τον κωδικό πρόσβασης που δημιουργήθηκε πρόσφατα και σας τον παρέχει όποτε απαιτείται.
  • Προστασία των αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασής σας: Το Password Manager της Google αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασής σας και διασφαλίζει επίσης την ασφάλειά τους μέσω της ενσωματωμένης ασφάλειας. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι κανένας από τους κωδικούς πρόσβασής σας δεν μπορεί να δει ή να χρησιμοποιηθεί από τρίτους.
  • Αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης όταν απαιτείται: Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης της Google σάς βοηθά να συμπληρώνετε αυτόματα τους κωδικούς πρόσβασης σε διάφορους λογαριασμούς και εφαρμογές όταν και όπου απαιτείται.
  • Προτείνετε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Όταν δημιουργείτε έναν κωδικό πρόσβασης για έναν νέο λογαριασμό, η Google προτείνει ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή.
  • Σας ειδοποιεί για κωδικούς πρόσβασης που δεν είναι ασφαλείς.
  • Αποκλείει την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Ο Διαχειριστής κωδικών πρόσβασης Google λειτουργεί για τη διαχείριση όλων των προβλημάτων με τον κωδικό πρόσβασής σας και σας βοηθά να έχετε πρόσβαση στις αποθηκευμένες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να εξοικονομήσετε χρόνο και την ταλαιπωρία της ταυτόχρονης διαχείρισης πολλών κωδικών πρόσβασης.

1 Κωδικός πρόσβασης

Αν ψάχνετε για μια εναλλακτική που θα σας διευκολύνει την εισαγωγή και την απομνημόνευση κωδικών πρόσβασης, μπορείτε να βασιστείτε στο 1Password για να ολοκληρώσετε την εργασία για εσάς. Το 1Password διευκολύνει τη σύνδεση σε λογαριασμούς αποθηκεύοντας τα διαπιστευτήρια από τον ιστότοπο και τις εφαρμογές για κινητά. Κάθε φορά που ξεκινάτε να συνδέεστε σε διαφορετικό λογαριασμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το 1Password για να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα πεδία από τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Μπορείτε γρήγορα, εύκολα και ομαλά να έχετε πρόσβαση σε όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα χωρίς να ξοδεύετε πολύ χρόνο. Μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε εφαρμογή με τις αποθηκευμένες πληροφορίες χωρίς να πραγματοποιήσετε έξοδο από την τρέχουσα σελίδα. Η γρήγορη πρόσβαση λειτουργεί ως συντόμευση πληκτρολογίου. Σας προτείνει διαπιστευτήρια κάθε φορά που προσπαθείτε να συνδεθείτε σε μια νέα εφαρμογή ή λογαριασμό. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε τα στοιχεία του λογαριασμού που αναζητάτε από το αναπτυσσόμενο μενού και να επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών.

Το 1Password σας προστατεύει επίσης από πιθανές απάτες καταγράφοντας τη διεύθυνση URL του αρχικού ιστότοπου και διακόπτοντας την επιλογή αυτόματης συμπλήρωσης σε περίπτωση που ανοίξετε κατά λάθος έναν ιστότοπο σάρωσης. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iOS, Windows, Linux κ.λπ.

LastPass

Όταν η απομνημόνευση κωδικών πρόσβασης γίνεται εργασία, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην προσπάθεια πρόσβασης σε πληροφορίες στη συσκευή σας. Το LastPass είναι ένας εύχρηστος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που αποθηκεύει τους κωδικούς πρόσβασης, τα στοιχεία της κάρτας σας κ.λπ., ώστε να μην ξοδεύετε χρόνο εισάγοντας στοιχεία με διαφορετικές μορφές κάθε μέρα. Πρέπει απλά να κάνετε κλικ στα αποθηκευμένα δεδομένα και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται στη φόρμα θα συμπληρωθούν αυτόματα.

  Πώς να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας Android απλά κοιτάζοντας το

Χαρακτηριστικά

  • Το LastPass συλλέγει πληροφορίες από την επέκταση του προγράμματος περιήγησής σας και σας δίνει τη δυνατότητα να τις συμπληρώσετε αυτόματα χωρίς να ανοίγετε το θησαυροφυλάκιο πολλές φορές.
  • Αποθηκεύστε και συμπληρώστε αυτόματα πληροφορίες στις κινητές συσκευές σας με ένα μόνο κλικ.
  • Δημιουργήστε έναν νέο κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας το LastPass κάθε φορά που δημιουργείτε έναν νέο λογαριασμό. Μόλις δημιουργηθεί, μπορείτε να αποθηκεύσετε αυτόν τον κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν όποτε χρειαστεί.
  • Αποθηκεύστε διαπιστευτήρια, πιστωτικές κάρτες, διευθύνσεις και άλλες σημαντικές πληροφορίες στο LastPass.
  • Τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή από χάκερ και πηγές τρίτων.
  • Εξοικονομήστε χρόνο με πληροφορίες που αποθηκεύονται αυτόματα, ώστε να μην συμπληρώνετε επανειλημμένα τις πληροφορίες στη φόρμα.
  • Εξαλείψτε τυχόν σφάλματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε διαφορετικά εάν πρέπει να θυμάστε κάθε κωδικό πρόσβασης ξεχωριστά.
  • Οι πληροφορίες που εισάγετε και αποθηκεύετε στο θησαυροφυλάκιο είναι κρυπτογραφημένες, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαρροή των προσωπικών σας στοιχείων.
  • Κάθε φορά που πρέπει να συμπληρώσετε μια φόρμα, κάντε κλικ στο εικονίδιο LastPass για να συμπληρώσετε αυτόματα όλες τις πληροφορίες.
  • Υποστηρίζει πολλαπλές συσκευές όπως android, Mac, iPhone κ.λπ.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το LastPass για να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης, διεύθυνση αποστολής ή άλλα στοιχεία και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά μέσα σε δευτερόλεπτα όποτε απαιτείται. Το LastPass λειτουργεί έξυπνα για να σας παρέχει σχετικά δεδομένα όπως και όταν απαιτείται.

Bitwarden

Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας και διευκολύνετε τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας το Bitwarden. Το Bitwarden διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των προσωπικών σας πληροφοριών και των κωδικών πρόσβασης ασφαλή, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται να εισάγετε ξανά όλες τις πληροφορίες ξανά και ξανά. Μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλες τις εφαρμογές και τους λογαριασμούς σας χρησιμοποιώντας το Bitwarden.

Χαρακτηριστικά

  • Το Bitwarden σάς παρέχει πρόσβαση μεταξύ πλατφορμών για όλες τις ψηφιακές συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, των tablet και των φορητών υπολογιστών. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλούς κωδικούς πρόσβασης μέσω της εφαρμογής και η διαχείρισή τους δεν είναι δύσκολη όταν χρησιμοποιείτε το Bitwarden.
  • Υποστηρίζει 40 διαφορετικές γλώσσες και ως εκ τούτου η γλώσσα δεν αποτελεί ποτέ εμπόδιο.
  • Το Bitwarden διασφαλίζει ότι σας παρέχει ισχυρή ασφάλεια για όλες τις εφαρμογές σας μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι εύκολο στη χρήση και ως εκ τούτου δεν χρειάζεστε τεράστιες ποσότητες γνώσεων για να κατανοήσετε τη χρήση της εφαρμογής. Η διαχείριση κωδικών πρόσβασης με την εφαρμογή έχει γίνει εύκολη και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η εισαγωγή, η εκμάθηση και η αποθήκευση κωδικών πρόσβασης δεν είναι πλέον ταλαιπωρία.
  • Η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο με το Bitwarden διασφαλίζει ότι κανένα από τα προσωπικά σας δεδομένα ή οι κωδικοί πρόσβασης δεν φθάνει σε τρίτους και ότι όλες οι πληροφορίες σας παραμένουν ασφαλείς. Μπορείτε να εμπιστευτείτε την εφαρμογή για τη λογοδοσία και την ασφάλειά της και να είστε βέβαιοι ότι όποιες πληροφορίες και αν εισάγετε, τίποτα δεν θα προέρχεται από πόρους τρίτων.

Πολλές επιχειρήσεις προτιμούν να χρησιμοποιούν το Bitwarden καθώς είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Σας βοηθά να έχετε εύκολη πρόσβαση στις αποθηκευμένες πληροφορίες και να συμπληρώσετε σημαντικές φόρμες μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό θα σας εξοικονομήσει επίσης πολύ χρόνο και προσπάθεια, επομένως η χρήση του Bitwarden είναι μια εξαιρετική επιλογή για αποθήκευση και αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης σε οποιαδήποτε εφαρμογή.

Παρέχεται δωρεάν όταν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Bitwarden για προσωπικούς σκοπούς. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε τίποτα για να επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή. Ωστόσο, εάν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε για επαγγελματικούς σκοπούς, ίσως χρειαστεί να πληρώσετε ορισμένα τέλη για να επωφεληθείτε από όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η Bitwarden.

  Πώς να αποτρέψετε τη μετακίνηση ιστοσελίδων κατά τη φόρτωση στο Chrome [Android]

Ζητήματα ασφαλείας που σχετίζονται με την Αυτόματη συμπλήρωση

Ο πρωταρχικός σκοπός πίσω από την εισαγωγή της αυτόματης συμπλήρωσης είναι να διευκολύνει την εργασία σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη χρήση της αυτόματης συμπλήρωσης που μπορεί να σας προβληματίσουν. Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν το γεγονός ότι, δεδομένου ότι είναι μια διαδικτυακή πηγή, ένα ψεύτικο πρόγραμμα περιήγησης μπορεί να ξεγελάσει τον διαχειριστή αυτόματης συμπλήρωσης ώστε να του παρέχει ευαίσθητες πληροφορίες.

  • Οι χάκερ μπορεί να προσθέσουν μια αόρατη φόρμα αυτόματης συμπλήρωσης σε ένα πρόγραμμα περιήγησης και η αυτόματη συμπλήρωσή σας, αναγνωρίζοντάς την ως συνηθισμένη φόρμα, ενδέχεται να συμπληρώσει αυτόματα πληροφορίες στη σελίδα με αποτέλεσμα τη διαρροή σημαντικών και ευαίσθητων πληροφοριών.
  • Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για πολλούς λογαριασμούς, πράγμα που σημαίνει ότι όταν ο ένας κωδικός πρόσβασης διαρρεύσει στο διαδίκτυο, καταλήγετε να χάσετε όλους τους διαδικτυακούς λογαριασμούς σας.
  • Η διαρροή πληροφοριών σε λογαριασμούς τρίτων ακόμη και μετά από μεγάλη ασφάλεια είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Μπορεί να θέλετε να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας απόρρητες. Ωστόσο, η εφαρμογή ενδέχεται να διαρρέει τις πληροφορίες σας σε άλλες πηγές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Αυτές οι περιπτώσεις είναι μια σοβαρή αιτία ανησυχίας, καθώς οι κωδικοί πρόσβασης είναι μια σημαντική πληροφορία. Το ότι αποκαλύπτονται σε κάποιον σημαίνει ότι οι σημαντικές και ευαίσθητες προσωπικές σας πληροφορίες γνωστοποιούνται στους ανθρώπους. Μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες εναντίον σας και να σας βάλουν σε πολλά προβλήματα.

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση Android

Η ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της αυτόματης συμπλήρωσης δεν είναι πολύ δύσκολη δουλειά. Πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά από εύκολα βήματα για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση και να διευκολύνετε τη ζωή σας. Για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση στο Google, πρέπει να ακολουθήσετε τον οδηγό βήμα προς βήμα που αναφέρεται παρακάτω.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων στη συσκευή σας.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή συστήματος. Κάντε κλικ στο «Πληκτρολόγιο και εισαγωγή» εκεί.
  • Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο «Για προχωρημένους» και η ενότητα θα επεκταθεί.
  • Πατήστε στην επιλογή «Υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης» από το μενού.
  • Πάλι, κάντε κλικ στην επιλογή «Υπηρεσία αυτόματης συμπλήρωσης».
  • Εδώ, θα δείτε μια λίστα με εφαρμογές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση της αυτόματης συμπλήρωσης στη συσκευή σας. Η Google προστίθεται σε αυτήν τη λίστα από προεπιλογή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλες εφαρμογές με βάση την επιλογή σας.
  • Πατήστε στην επιλογή «Προσθήκη υπηρεσίας».
  • Θα σας ζητηθεί τώρα να επιλέξετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Μπορείτε να επιλέξετε Google ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή της αρεσκείας σας. Στη συνέχεια, η συσκευή σας θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Πατήστε το κουμπί «OK». Η αυτόματη συμπλήρωση θα είναι πλέον ενεργοποιημένη στη συσκευή σας.
  • Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την επιλογή Αυτόματη συμπλήρωση κάνοντας κλικ στο κουμπί «Καμία» όταν σας ζητηθεί να επιλέξετε μια εφαρμογή για Αυτόματη συμπλήρωση.
  • Τώρα γνωρίζετε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να ενεργοποιήσετε την αυτόματη συμπλήρωση στη συσκευή σας. Η αυτόματη συμπλήρωση κάνει τη ζωή σας εύκολη, επομένως θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε στη συσκευή σας για να σας γλιτώσει από την εκμάθηση διαφορετικών κωδικών πρόσβασης για διαφορετικούς λογαριασμούς και ιστότοπους.

    συμπέρασμα

    Καθώς η τεχνολογία προχωρά, όλοι έρχονται με νεότερες ιδέες που διευκολύνουν τη ζωή τους. Η αυτόματη συμπλήρωση είναι μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να αποθηκεύετε κωδικούς πρόσβασης για τους διαφορετικούς λογαριασμούς σας. Πολλές εφαρμογές διαχείρισης κωδικών πρόσβασης αποθηκεύουν τις πληροφορίες σας και τις παρέχουν για τη συμπλήρωση φορμών όποτε απαιτείται.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης της Google ή να εγκαταστήσετε εφαρμογές από εξωτερικές πηγές για να ολοκληρώσετε την εργασία. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την πτυχή της ασφάλειας που σχετίζεται με την κοινή χρήση και την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης στο Διαδίκτυο και, επομένως, να είστε προσεκτικοί.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το grtechpc.org Random Password Generator για να δημιουργήσετε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης για τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς.