Πώς να ενεργοποιήσετε γρήγορα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone σας

Όλοι ευχόμαστε η μπαταρία του iPhone μας να διαρκέσει περισσότερο. Ευτυχώς, η Apple περιλαμβάνει μια εύχρηστη λειτουργία που ονομάζεται Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που σας επιτρέπει να αποσπάσετε επιπλέον ζωή από τη συσκευή σας και μπορείτε να την εκκινήσετε γρήγορα από το Κέντρο Ελέγχου. Δείτε πώς να το ρυθμίσετε.

Τι είναι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης;

Η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας εξοικονομεί διάρκεια ζωής της μπαταρίας απενεργοποιώντας προσωρινά τις λειτουργίες του συστήματος όπως το “Hey Siri”, η λήψη email και η ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο που συνήθως εκτελούνται στο παρασκήνιο ενώ χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές ή ενώ η οθόνη της συσκευής σας είναι απενεργοποιημένη.

Το iPhone σας θα σας ζητήσει να ενεργοποιήσετε τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης όταν φτάσει το 20% της ισχύς της μπαταρίας. Εκτός από αυτό, ο τυπικός τρόπος για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας είναι μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις, μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία > Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και πατώντας στο διακόπτη. Αλλά αυτό δεν είναι βολικό για να το αποκτήσετε βιαστικά. Λοιπόν, ας προσθέσουμε μια συντόμευση στη Λειτουργία Χαμηλότερης Ενέργειας στο Κέντρο Ελέγχου στην οποία μπορείτε να έχετε γρήγορη πρόσβαση—ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε άλλη εφαρμογή.

  Πώς να αλλάξετε το πρόγραμμα Netflix

Τα iPad δεν έχουν λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Σημειώστε ότι το iPad δεν διαθέτει Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η Apple μπορεί να το προσθέσει σε μελλοντική ενημέρωση. Ωστόσο, από το iPadOS 14, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, τα iPad δεν διαθέτουν τον εύκολο διακόπτη Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης που βρίσκεται στα iPhone.

Μια γρήγορη λέξη για το Κέντρο Ελέγχου και πώς να το εκκινήσετε

Το Κέντρο Ελέγχου είναι μια συλλογή συντομεύσεων για εργασίες που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως προσαρμογή φωτεινότητας οθόνης, έντασης ήχου, αναπαραγωγής τραγουδιού και άλλα. Χρησιμεύει επίσης ως ένας τρόπος για γρήγορη εκκίνηση λειτουργιών, όπως η ενεργοποίηση του φακού ή η λήψη φωτογραφίας. Δείτε πώς να εκκινήσετε το ίδιο το Κέντρο Ελέγχου.

  Πόσος χρόνος διαρκεί ένας έλεγχος ιστορικού;

iPhone X ή νεότερο: Σύρετε προς τα κάτω από την επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
iPhone 8 ή παλαιότερο: Σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης. (Το Κέντρο Ελέγχου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο iOS 7.)

Προσθήκη συντόμευσης λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στο Κέντρο Ελέγχου

Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε ένα εικονίδιο στο Κέντρο Ελέγχου που θα ενεργοποιήσει τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε “Κέντρο ελέγχου” στη λίστα των πλαισίων ρυθμίσεων.

Στην οθόνη του Κέντρου Ελέγχου, πατήστε «Προσαρμογή στοιχείων ελέγχου».

Οι Ρυθμίσεις θα εμφανίσουν μια λίστα με κουμπιά που μπορείτε να προσθέσετε στο Κέντρο Ελέγχου. Σύρετε προς τα κάτω τη λίστα μέχρι να βρείτε την επιλογή «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης» και πατήστε το πράσινο σύμβολο συν στα αριστερά της.

Η καταχώρηση Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα μετακινηθεί στη λίστα «Συμπερίληψη» στο επάνω μέρος της οθόνης.

  Πώς να προσαρμόσετε έναν συνδυασμό χρωμάτων στο Microsoft Office

Εάν θέλετε, μπορείτε να κανονίσετε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται τα εικονίδια στο Κέντρο Ελέγχου, σύροντας και αποθέτοντας τα στοιχεία στη λίστα “Συμπερίληψη”.

Τώρα, αφήστε τις Ρυθμίσεις επιστρέφοντας στην αρχική οθόνη σας ή σε άλλη εφαρμογή.

Σύρετε την άκρη της οθόνης για να τραβήξετε προς τα πάνω το Κέντρο Ελέγχου. Θα πρέπει να δείτε το εικονίδιο Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας (που μοιάζει με σύμβολο μετρητή μπαταρίας) στην οθόνη.

Πατήστε στο εικονίδιο και θα τονίσει, ενεργοποιώντας τη Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Πατήστε το ξανά εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης, το εικονίδιο της μπαταρίας στη γραμμή κατάστασης θα γίνει κίτρινο. Η λειτουργία χαμηλής ισχύος απενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο 80% της φόρτισης, αν και μπορείτε να την ενεργοποιήσετε ξανά χειροκίνητα για να έχετε ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τη συσκευή σας.

Πώς να αφαιρέσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης από το Κέντρο Ελέγχου

Εάν θέλετε να καταργήσετε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας από το Κέντρο ελέγχου, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Κέντρο ελέγχου. Πατήστε «Προσαρμογή στοιχείων ελέγχου». Βρείτε την καταχώρηση Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στη λίστα (με ένα κόκκινο σύμβολο μείον σε έναν κύκλο δίπλα της) και πατήστε την. Θα αφαιρεθεί από το Κέντρο Ελέγχου.