Πώς να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία “Μην ενοχλείτε κατά την κοινή χρήση οθόνης” της επιφάνειας εργασίας σας [macOS]

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια ειδοποίηση για να διακόψετε μια συνάντηση. Οι συνεδριάσεις δεν περιορίζονται πλέον σε ένα μονόκλινο δωμάτιο. Είναι εικονικά και υπάρχουν εφαρμογές που είναι αφιερωμένες στο να κάνουν δυνατές εικονικές συσκέψεις και διαθέτουν εργαλεία συνομιλίας μέσω βίντεο και κοινής χρήσης οθόνης. Δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία δεν έχουν πολύ έλεγχο στις ειδοποιήσεις του συστήματός σας. Το Muzzle είναι μια εφαρμογή που έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε ενώ η κοινή χρήση οθόνης είναι ενεργή στην επιφάνεια εργασίας σας. Προς το παρόν, υποστηρίζει Slack, FaceTime, BlueJeans, Google Hangouts και Join.me. Δυστυχώς, δεν υποστηρίζει Skype μόλις τώρα τουλάχιστον όχι αξιόπιστα. Ο προγραμματιστής δεν το κατατάσσει στις υποστηριζόμενες εφαρμογές, αλλά τα αρχεία καταγραφής αλλαγών στο παρελθόν δείχνουν ότι έχει πρόβλημα να εντοπίσει πότε η κοινή χρήση οθόνης στο Skype είναι σε εξέλιξη.

  Δείτε τις ταινίες iTunes της εβδομάδας από τη γραμμή μενού σας στο macOS

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε κατά την κοινή χρήση οθόνης

Λήψη και εκτέλεση Ρύγχος. Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, πρέπει να της δώσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις προσβασιμότητας. Αυτό είναι πραγματικά όλο το set-up που απαιτείται για να τρέξει το Muzzle.

Το Muzzle τρέχει αθόρυβα στη γραμμή μενού. Όταν ξεκινάτε να μοιράζεστε την οθόνη σας σε μία από τις υποστηριζόμενες εφαρμογές, ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία Μην ενοχλείτε έτσι ώστε να μην εμφανίζονται ειδοποιήσεις στην οθόνη σας και να σας διακόπτουν ή να σας φέρνουν σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης.

Το Muzzle δεν αποσιωπά τις ειδοποιήσεις από μόνο του. Βασίζεται εξ ολοκλήρου στη λειτουργία Do Not Disturb του macOS, η οποία, όπως γνωρίζετε, σας επιτρέπει να προσθέτετε εξαιρέσεις. Με το Muzzle σε λειτουργία και το Do Not Disturb ενεργοποιημένο, αυτές οι εξαιρέσεις που προσθέσατε θα εξακολουθούν να υπάρχουν και θα βλέπετε ειδοποιήσεις που έχετε επιτρέψει ακόμα και όταν είναι ενεργοποιημένο το Do Not Disturb.

  7 τσιμπήματα macOS για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Screencasts & Games

Το Muzzle είναι κατασκευασμένο για κοινή χρήση οθόνης χωρίς προβλήματα. Βασικά είναι εκεί για να κρατάτε τις ειδοποιήσεις εκτός οθόνης εάν δεν θυμάστε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Μην ενοχλείτε πριν ξεκινήσετε μια κλήση ή μια περίοδο λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης. Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη θέση όπου μια εφαρμογή όπως αυτή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Η εφαρμογή μπορεί να είναι εξίσου χρήσιμη σε οποιονδήποτε καταγράφει τακτικά εκπομπές οθόνης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υποστηρίζει εφαρμογές προβολής οθόνης και μπορεί να ξεκινήσει με το QuickTime.

Τα παιχνίδια είναι ένας άλλος τομέας όπου η εφαρμογή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη, όπου εάν παίζετε ένα παιχνίδι σε λειτουργία πλήρους οθόνης, το Do Not Disturb θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Αυτό δεν είναι καθόλου απλό γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια εκεί έξω και υπάρχει επίσης το γεγονός ότι μια ειδοποίηση δεν διακόπτει ένα παιχνίδι με τον ίδιο τρόπο που διακόπτει μια περίοδο λειτουργίας κοινής χρήσης οθόνης. Τούτου λεχθέντος, η ιδέα είναι εξαιρετική και έχει πολλούς άλλους τομείς όπου μπορεί να είναι χρήσιμος.

  Πώς να επαναφέρετε τη συντόμευση "Αποθήκευση ως" στο macOS Mojave