Πώς να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone

Όταν το iPhone σας εξαντλείται, το iOS εμφανίζει ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας ζητά να ενεργοποιήσετε τη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης» για να απενεργοποιήσετε αμέσως όλες τις δραστηριότητες στο παρασκήνιο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Όταν ενεργοποιηθεί, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας παραμένει ενεργοποιημένη έως ότου το iPhone σας έχει επαρκή φόρτιση μπαταρίας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε χειροκίνητα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ανάλογα με τις ανάγκες σας, για να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας iOS. Αν και πρόκειται για μια καλά μελετημένη εφαρμογή, θα προτιμούσατε να ενεργοποιήσετε αυτόματα τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας στο iPhone σας όταν η μπαταρία φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό; Χάρη σε μια συντόμευση, είναι δυνατός ο αυτοματισμός της λειτουργίας εξοικονόμησης ενέργειας στο iOS 15. Επιτρέψτε μου να σας βοηθήσω να το ρυθμίσετε!

Αυτόματη είσοδος σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone (2022)

Τι είναι η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και πώς λειτουργεί στο iPhone;

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iOS 9 (2015), η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας. Όταν ενεργοποιείτε αυτήν τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, επηρεάζει τις ακόλουθες λειτουργίες:

  • Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου
  • 5G (εκτός από τη ροή βίντεο)
  • Λήψη email
  • Μερικά οπτικά εφέ
  • Αυτόματο κλείδωμα (προεπιλογή έως 30 δευτερόλεπτα)
  • Φωτογραφίες iCloud (προσωρινά σε παύση)
  • Αυτόματες λήψεις

Με τις δραστηριότητες έντασης ενέργειας απενεργοποιημένες, το iPhone σας μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο με περιορισμένο χυμό. Ιδανικό για στιγμές που είστε εν κινήσει και θέλετε η συσκευή σας να λειτουργεί περισσότερο από το συνηθισμένο. Μόλις φορτίσετε το iPhone σας στο 80%, η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας απενεργοποιείται αυτόματα για να επιτραπεί η κανονική εκτέλεση των δραστηριοτήτων στο παρασκήνιο.

  Πώς να ρυθμίσετε μια υπογραφή στο Outlook

Ωστόσο, τι γίνεται αν ξεχνάτε συχνά να επικαλέσετε αυτήν τη λειτουργία όταν η μπαταρία φτάσει σε χαμηλό ποσοστό και επομένως θέλετε να την ενεργοποιήσετε στο επιθυμητό ποσοστό όπως 30% ή 15%; Λοιπόν, εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η συντόμευση Λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone. Ας μάθουμε πώς να το ρυθμίσετε:

Αυτοματοποιήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone σας

Για να αυτοματοποιήσουμε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, πρόκειται να διαμορφώσουμε μια συντόμευση που ονομάζεται “Επίπεδο μπαταρίας”. Όντας μια αξιόπιστη συντόμευση για τους χρήστες iPhone, λειτουργεί αξιόπιστα. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας. Μετά από αυτό, επιλέξτε «Μπαταρία» και ενεργοποιήστε τη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης».

2. Στη συνέχεια, ξεκινήστε την εφαρμογή Συντομεύσεις και μετακινηθείτε στην καρτέλα “Αυτοματοποίηση” από την κάτω γραμμή πλοήγησης.

Σημείωση: Εάν η εφαρμογή Apple Shortcuts δεν είναι διαθέσιμη στη συσκευή σας, πραγματοποιήστε λήψη της από το App Store. Διατίθεται δωρεάν και υποστηρίζει iPhone με iOS 12 ή νεότερη έκδοση.

3. Στη συνέχεια, πατήστε «Δημιουργία Προσωπικού Αυτοματισμού». Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε το επίπεδο μπαταρίας και επιλέξτε το.

4. Στη συνέχεια, σύρετε το ρυθμιστικό αριστερά ή δεξιά για να επιλέξετε το ποσοστό της μπαταρίας όταν θέλετε να ενεργοποιείται αυτόματα η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας όταν η συσκευή σας φτάσει σε αυτό το ποσοστό ή πέσει κάτω από αυτό. Για παράδειγμα, θα ενεργοποιήσω τη λειτουργία χαμηλής ισχύος όταν η μπαταρία φτάσει στο 50%. Αφού επιλέξετε το επιθυμητό ποσοστό μπαταρίας, πατήστε Επόμενο.

  Πώς να ρυθμίσετε τον χρόνο οθόνης για παιδιά στο iPhone

5. Εδώ, πατήστε «Προσθήκη ενέργειας». Στη συνέχεια, αναζητήστε τη «Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης» στη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε «Ρύθμιση λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας».

6. Πατήστε Επόμενο και φροντίστε να πατήσετε Τέλος στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές στη συντόμευση.

Σημείωση: Εάν δεν θέλετε η εφαρμογή Συντομεύσεις να εμφανίζει ειδοποίηση όταν ενεργοποιείται ο αυτοματισμός, απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Ερώτηση πριν από την εκτέλεση”.

Και τέλος! Το iPhone σας θα μπει αυτόματα στη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για εξοικονόμηση φόρτισης της μπαταρίας μόλις φτάσει στο επιλεγμένο ποσοστό.

Διατηρήστε τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενεργοποιημένη μόνιμα στο iPhone

Υπάρχει μια άλλη εξαιρετικά εύχρηστη συντόμευση που μπορεί να σας επιτρέψει να διατηρήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης. Εάν η παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας έχει μεγαλύτερη σημασία από οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη συντόμευση. Δείτε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε:

1. Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις στο iPhone σας και μετακινηθείτε στην καρτέλα “Αυτοματισμός” από την κάτω γραμμή πλοήγησης.

2. Τώρα, πατήστε το κουμπί «Δημιουργία Προσωπικού Αυτοματισμού» για να προσθέσετε νέους αυτοματισμούς. Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ήδη ρυθμίσει έναν αυτοματισμό, θα πρέπει πρώτα να πατήσετε το κουμπί “+” και στη συνέχεια να πατήσετε το κουμπί “Δημιουργία Προσωπικού Αυτοματισμού”.

3. Στον πίνακα “Νέος αυτοματισμός”, κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε τη “Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας” και επιλέξτε την.

4. Στη συνέχεια, θα προσαρμόσουμε τις συνθήκες που ενεργοποιούν τον αυτοματισμό. Επιλέξτε την επιλογή “Is Turned Off” (θα πρέπει να εμφανίζεται ένα μπλε σημάδι επιλογής από κάτω) και βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Is Turned” έχει αποεπιλεγεί. Μετά από αυτό, πατήστε “Επόμενο” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.

  Πώς να θολώσετε το φόντο στο ζουμ

5. Στη συνέχεια, πατήστε «Προσθήκη ενέργειας», αναζητήστε «Χαμηλή ισχύς» και επιλέξτε «Ρύθμιση λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας».

6. Τώρα, η ενέργεια «Ορισμός λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης» θα είναι προεπιλεγμένη σε «Ενεργοποίηση λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης». Πατήστε “Επόμενο” στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης και απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Ερώτηση πριν από την εκτέλεση”. Εάν σας ζητηθεί, πατήστε «Μην ρωτάτε» στο αναδυόμενο παράθυρο διαλόγου για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Το κάναμε αυτό για να διασφαλίσουμε ότι η εφαρμογή Συντομεύσεις δεν θα εμφανίζει ένα μήνυμα κάθε φορά που ενεργοποιείται ο αυτοματισμός.

7. Στο τέλος, φροντίστε να πατήσετε «Τέλος» για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Στο εξής, κάθε φορά που απενεργοποιείται η Λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η εφαρμογή Συντομεύσεις θα την ενεργοποιεί.

Απενεργοποιήστε/Διαγράψτε τον αυτοματισμό λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone

Εάν δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε τον αυτοματισμό χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone σας, μπορείτε να επιλέξετε να απενεργοποιήσετε ή ακόμα και να διαγράψετε τον αυτοματισμό από την εφαρμογή Συντομεύσεις. Έχουμε αναλυτικά τα βήματα και για τις δύο μεθόδους εδώ:

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Συντομεύσεις στο iPhone σας και μετακινηθείτε στην καρτέλα “Αυτοματοποίηση” στο κάτω μέρος της οθόνης.

3. Για να απενεργοποιήσετε οποιονδήποτε αυτοματισμό, πατήστε τον και, στη συνέχεια, απενεργοποιήστε την εναλλαγή “Ενεργοποίηση αυτού του αυτοματισμού”. Φροντίστε να πατήσετε το κουμπί «Τέλος» στην επάνω δεξιά γωνία για να επιβεβαιώσετε την αλλαγή.

2. Εάν θέλετε να διαγράψετε τον αυτοματισμό, σύρετε το δάχτυλό του προς τα αριστερά από τα δεξιά και μετά πατήστε το κόκκινο κουμπί «Διαγραφή».

Συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στο iPhone

Λοιπόν, ορίστε! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αυτοματοποιήσετε την εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας στη συσκευή σας iOS. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντικό είναι για την εξοικονόμηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας όταν εξαντλείται, αξιοποιήστε στο έπακρο τις συντομεύσεις είτε για να την ενεργοποιήσετε αυτόματα στο επιθυμητό ποσοστό μπαταρίας είτε να την διατηρήσετε μόνιμα ενεργοποιημένη. Δεδομένου ότι πρόκειται για αξιόπιστες συντομεύσεις, λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα. Τούτου λεχθέντος, μοιραστείτε τις σκέψεις σας σχετικά με αυτές τις λύσεις για τη λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης στα σχόλια. Εάν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερες τέτοιες ενδιαφέρουσες συμβουλές, ελέγξτε τη συλλογή των καλύτερων συντομεύσεων iPhone.