Πώς να ενεργοποιήσετε (ή να απενεργοποιήσετε) και να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία αφής στο Word

Η διεπαφή του Microsoft Word είναι βελτιστοποιημένη για το ποντίκι σας από προεπιλογή. Ωστόσο, όσοι διαθέτουν οθόνες με δυνατότητα αφής μπορεί να δυσκολευτούν να επιλέξουν εντολές χρησιμοποιώντας την πιο συμπαγή λειτουργία του ποντικιού. Η ενεργοποίηση της λειτουργίας αφής αυξάνει το μέγεθος της Κορδέλας, των κουμπιών και των εντολών του μενού, ώστε να μπορείτε να τα χτυπάτε καλύτερα με το δάχτυλό σας.

Ενεργοποίηση λειτουργίας αφής

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας αφής απαιτεί μόνο μερικά βήματα. Πρώτα, κάντε κλικ στο μικρό βέλος στα δεξιά της γραμμής γρήγορης πρόσβασης.

Αυτό ανοίγει ένα μενού όπου μπορείτε να προσθέσετε και να αφαιρέσετε εντολές στη γραμμή γρήγορης πρόσβασης. Διαθέτει επίσης μια επιλογή “Λειτουργία αφής/ποντικιού”, την οποία θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τώρα.

  Πώς να μεταφέρετε δεδομένα από τον παλιό σας υπολογιστή στον νέο σας Mac

Αφού προσθέσετε αυτήν την επιλογή στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, εμφανίζεται ένα νέο εικονίδιο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε ένα μενού όπου μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ των λειτουργιών ποντικιού και αφής.

Προχωρήστε και επιλέξτε την επιλογή “Άγγιγμα”. Θα παρατηρήσετε αμέσως ότι η κορδέλα και η γραμμή γρήγορης πρόσβασης όχι μόνο αυξάνονται σε μέγεθος, αλλά υπάρχει και περισσότερος χώρος μεταξύ κάθε εντολής.

Αγγίξτε Λειτουργία

Τώρα θα πρέπει να είναι λίγο πιο εύκολο να πατάτε εντολές με τα δάχτυλά σας. Για να επιστρέψετε στη λειτουργία ποντικιού, απλώς πατήστε το ίδιο μενού από τη γραμμή γρήγορης πρόσβασης και αυτή τη φορά επιλέξτε “Ποντίκι”.

Χρήση της λειτουργίας αφής

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από τη χρήση της λειτουργίας αφής εκτός από την πιο ευρύχωρη κορδέλα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η πλήρης χρήση των επιλογών “Σχεδίαση” με το δάχτυλό σας ή τη γραφίδα σας. Για να δείτε τι είναι διαθέσιμο, μεταβείτε στην καρτέλα “Σχεδίαση”, η οποία είναι αυτόματα διαθέσιμη για υπολογιστές με δυνατότητα αφής.

  Τι είναι το Finsta και πώς το χρησιμοποιείτε;

Εδώ, έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές διαθέσιμες, όπως εργαλεία σχεδίασης, επιλογές μετατροπής, ακόμη και εισαγωγή καμβά σχεδίασης στο έγγραφο του Word.

Μπορείτε επίσης να κάνετε πράγματα όπως η χρήση φυσικών χειρονομιών για την επεξεργασία κειμένου σε ένα έγγραφο. Για πρόσβαση σε αυτήν την επιλογή, κάντε κλικ στο κουμπί «Επεξεργαστής μελανιού» στην καρτέλα Σχέδιο.

Με το Ink Editor, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κινήσεις για να επεξεργαστείτε το έγγραφό σας:

Σχεδιάστε έναν κύκλο για να επιλέξετε κείμενο
Σχεδιάστε μια γραμμή στο κείμενο για να το διαγράψετε
Επιλέξτε ένα εργαλείο επισήμανσης από την ομάδα “Πένα” και σχεδιάστε το κείμενο για να το επισημάνετε
Σχεδιάστε μια καμπύλη για να ενώσετε δύο λέξεις
Σχεδιάστε μια κάθετη γραμμή μεταξύ των λέξεων για να τις χωρίσετε
Εισαγάγετε κείμενο μεταξύ των λέξεων σχεδιάζοντας ένα σύμβολο καρέ (^) μεταξύ τους
Σχεδιάστε ένα προς τα πίσω σχήμα L για να δημιουργήσετε μια νέα γραμμή

  Βρείτε μια τυχαία ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή για παρακολούθηση

Μπορείτε επίσης να σχεδιάσετε σχήματα, να επισημάνετε κείμενο και να γράψετε λέξεις με το δάχτυλο ή τη γραφίδα σας χρησιμοποιώντας τις άλλες εντολές στην καρτέλα “Σχέδιο”. Παίξτε με τις διαθέσιμες επιλογές “Σχεδίαση” και δείτε τι άλλο θεωρείτε χρήσιμο.