Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επισημάνσεις αναζήτησης στα Windows 11

Η Microsoft εισήγαγε πρόσφατα μια νέα δυνατότητα «αναζήτησης» στα Windows για την προβολή σημαντικών γεγονότων και δημοφιλών αναζητήσεων. Αν και η λειτουργία είναι χρήσιμη για να μας υπενθυμίζει βασικά συμβάντα που θα μπορούσαμε να χάσουμε, ορισμένοι χρήστες πιστεύουν ότι είναι μια περιττή προσθήκη στην ήδη υποτονική αναζήτηση των Windows. Σε αυτό το άρθρο, εξηγήσαμε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επισημάνσεις αναζήτησης στα Windows 11.

Απενεργοποίηση επισήμανσης αναζήτησης στα Windows 11 (2022)

Μπορείτε να ελέγξετε την ορατότητα των επισημάνσεων αναζήτησης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις, τον Επεξεργαστή Μητρώου και τον Επεξεργαστή Πολιτικής Ομάδας. Έχουμε συμπεριλάβει τις οδηγίες για αυτές τις τρεις μεθόδους, επομένως μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω πίνακα για να πλοηγηθείτε στη μέθοδο με την οποία νιώθετε άνετα.

  Πώς να ομαλοποιήσετε τον ήχο σε ένα αρχείο στα Windows 10

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των επισημάνσεων αναζήτησης στις Ρυθμίσεις των Windows 11

1. Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 «Win+I» και μεταβείτε στην καρτέλα «Απόρρητο και ασφάλεια» από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.

2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να βρείτε “Δικαιώματα αναζήτησης” και κάντε κλικ σε αυτό.

3. Απενεργοποιήστε την εναλλαγή «Εμφάνιση επισημάνσεων αναζήτησης» και τέλος. Έχετε απενεργοποιήσει επιτυχώς τις καλύτερες στιγμές αναζήτησης στο σύστημά σας.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα Highlights αναζήτησης από τον Επεξεργαστή Μητρώου

1. Αναζητήστε “Επεξεργαστής Μητρώου” στο πλαίσιο αναζήτησης και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής” για να εκτελέσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου ως διαχειριστή.

  (ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ) Η Εξερεύνηση των Windows διακόπτεται με δεξί κλικ

2. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή και κάντε διπλό κλικ στην τιμή dword “IsDynamicSearchBoxEnabled”.

HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionSearchSettings

3. Αλλάξτε την τιμή για το “IsDynamicSearchBoxEnabled” σε 0 και κάντε κλικ στο “OK” για να απενεργοποιήσετε τις επισημάνσεις αναζήτησης. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τιμή “1” για να ενεργοποιήσετε ξανά τις επισημάνσεις αναζήτησης.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επισημάνσεις αναζήτησης

1. Ανοίξτε ένα παράθυρο Εκτέλεση χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου «Win+R» και πληκτρολογήστε «gpedit.msc» για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας. Εάν χρησιμοποιείτε Windows 11 Home, μπορείτε να μεταβείτε στον συνδεδεμένο οδηγό μας για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικών ομάδας στα Windows 10/11 Home.

  Πώς να αφαιρέσετε το εικονίδιο του Κέντρου μεταφόρτωσης του Microsoft Office στα Windows 10

2. Πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διαδρομή και κάντε διπλό κλικ στο «Να επιτρέπονται οι επισημάνσεις αναζήτησης».

 Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Search

3. Επιλέξτε το κουμπί επιλογής «Απενεργοποιημένο» από το αναδυόμενο παράθυρο και κάντε κλικ στο «Εφαρμογή». Τώρα έχετε απενεργοποιήσει τα highlights αναζήτησης στον υπολογιστή σας.

Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τα Windows 11 Search Highlights

Λοιπόν, αυτοί είναι τρεις τρόποι για να απαλλαγείτε από τα σημαντικότερα σημεία αναζήτησης στα Windows 11. Όσο είστε σε αυτό, διαβάστε τον συνδεδεμένο οδηγό μας για να προσαρμόσετε το μενού έναρξης των Windows 11 για να εξατομικεύσετε την εμπειρία του μενού Έναρξη. Επιπλέον, έχουμε επίσης οδηγούς που περιγράφουν λεπτομερώς πώς μπορείτε να προσαρμόσετε τις χειρονομίες της επιφάνειας αφής (για ταχύτερη πρόσβαση στην αναζήτηση) και τις καλύτερες ρυθμίσεις των Windows 11 που πρέπει να αλλάξετε.