Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις iOS

Οι ενημερώσεις είναι σημαντικές, αλλά δεν αρέσει σε όλους να τις εγκαθιστούν τη δεύτερη στιγμή που είναι διαθέσιμες. Μερικοί χρήστες προτιμούν να αναβάλουν τις ενημερώσεις, ενώ άλλοι προτιμούν να εγκαθίστανται αυτόματα με ελάχιστη έως καθόλου συμμετοχή από την πλευρά τους. Είναι δύσκολο να το διαχειριστείς, γι’ αυτό στο iOS 12, οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις iOS.

Σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS, η επόμενη διαθέσιμη έκδοση θα κατέβαινε αυτόματα εάν η συσκευή σας ήταν επαρκώς φορτισμένη και συνδεδεμένη σε δίκτυο WiFi. Δεν θα εγκατασταθεί ποτέ αυτόματα, αλλά θα βλέπατε προτροπές να το εγκαταστήσετε τακτικά ή να προγραμματίσετε πότε θα το εγκαταστήσετε. Από το iOS 12, μπορείτε να αποτρέψετε τη λήψη της ενημέρωσης.

  Πώς να στείλετε εικόνες χαμηλής ποιότητας στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Αυτόματες ενημερώσεις iOS

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και μεταβείτε στα Γενικά. Πατήστε Ενημέρωση λογισμικού και θα δείτε μια επιλογή Αυτόματες ενημερώσεις. Πατήστε το και ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε την επιλογή Αυτόματες ενημερώσεις.

Αυτή η επιλογή θα αποτρέψει τη λήψη της επόμενης έκδοσης του iOS στη συσκευή σας. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ενημερώσετε κατά λάθος στην επόμενη έκδοση. Δεδομένου ότι οι νεότερες εκδόσεις του iOS επιβραδύνουν τις παλαιότερες συσκευές, αυτή θα είναι μια ευπρόσδεκτη λειτουργία και είναι πολύ κακό που πρέπει να ενημερώσετε στην επόμενη έκδοση του iOS για να το αποκτήσετε.

Υπέρ και κατά

Αυτή η επιλογή θα είναι χρήσιμη δεδομένου του τρόπου με τον οποίο οι εκδόσεις iOS έχουν αρχίσει να αποστέλλονται με αρκετά σφάλματα. Κάθε νέα ενημέρωση φέρνει τα δικά της σφάλματα και ενώ η Apple τα αντιμετωπίζει στην επόμενη ενημέρωση, οι χρήστες μπορεί να θέλουν να αποφύγουν εντελώς μια ενημέρωση που έχει σφάλματα μέχρι να είναι διαθέσιμη μια έκδοση με επιδιόρθωση για το εν λόγω σφάλμα.

  Γιατί λείπει η Αναζήτηση εικόνων στην εφαρμογή Messages στο iOS 10

Αυτό έρχεται με το δικό του σύνολο προβλημάτων, δηλαδή, οι ενημερώσεις ασφαλείας θα αναβληθούν επίσης. Η Apple δεν κάνει διάκριση μεταξύ των ενημερώσεων ασφαλείας και των ενημερώσεων λειτουργιών όπως κάνει η Microsoft για τα Windows 10. Ως εκ τούτου, εάν απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις iOS, πιθανότατα δεν θα εγκαταστήσετε αυτόματα σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας που μπορεί να είναι ο μοναδικός σκοπός μιας ενημέρωσης iOS.

Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι απίθανο να επηρεάσει τον αριθμό των χρηστών που ενημερώνονται στην επόμενη έκδοση του iOS. Τα ποσοστά μετατροπών iOS είναι 90% μέσα στον πρώτο μήνα που θα κυκλοφορήσει μια νέα κύρια έκδοση. Σε αντίθεση με τους χρήστες των Windows 10 που κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποφύγουν μια ενημέρωση λειτουργιών, οι χρήστες iOS περιμένουν ενεργά και εγκαθιστούν την επόμενη έκδοση.

  Οι έξι καλύτερες δυνατότητες του Firefox για iOS

Η Apple προφανώς δίνει στους χρήστες της περισσότερο έλεγχο στις συσκευές τους. Με το iOS 11. έδωσε στους χρήστες την επιλογή να απενεργοποιήσουν το throttling για συσκευές με παλιές μπαταρίες και τώρα τους δίνει περισσότερα περιθώρια με την εγκατάσταση ενημερώσεων.