Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail

Μια άλλη νέα δυνατότητα του Gmail κυκλοφόρησε. Το Nudge στο Gmail είναι πλέον ζωντανό για τους χρήστες με τη νέα σχεδίαση του Gmail. Αυτή η δυνατότητα σάς υπενθυμίζει να απαντάτε σε email που βρίσκονται στα εισερχόμενά σας για λίγο και να παρακολουθείτε τα email που στείλατε αλλά δεν λάβατε ποτέ απάντηση. Για ορισμένους χρήστες, η δυνατότητα είναι επίσης ζωντανή στην εφαρμογή Gmail Android. Οι χρήστες iOS δεν το έχουν δει ακόμη. Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail.

Nudge στον Ιστό του Gmail

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μεταβεί στη νέα σχεδίαση του Gmail. Αυτή η δυνατότητα δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς αυτήν. Μόλις το κάνετε αυτό, ανοίξτε το Gmail και κάντε κλικ στο κουμπί οδοντωτό τροχό κάτω από την εικόνα του προφίλ σας. Από το μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις και μεταβείτε στην καρτέλα Γενικά στη σελίδα Ρυθμίσεις. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα δείτε μια ενότητα που ονομάζεται “Nudges”.

  Τροποποιήστε τη χειρονομία Google Now για να εκκινήσετε εφαρμογές ή να εκτελέσετε άλλες ενέργειες

Υπάρχουν δύο επιλογές που μπορείτε να ενεργοποιήσετε. προτείνετε email στα οποία θα απαντήσετε και προτείνετε email για συνέχεια. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ένα ή και τα δύο.

Nudge In Gmail – Android

Πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή Gmail στην πιο πρόσφατη έκδοση για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Nudge στο Gmail για Android. Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail και πατήστε το εικονίδιο του χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Στο συρτάρι πλοήγησης που ανοίγει, κάντε κύλιση μέχρι κάτω και πατήστε ρυθμίσεις. Πατήστε τον λογαριασμό σας (όχι Γενικές ρυθμίσεις). Στην οθόνη ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Nudge και πατήστε την για να επιλέξετε ποιες επιλογές ώθησης θέλετε να ενεργοποιήσετε. Η εφαρμογή Android προσφέρει τις ίδιες επιλογές με τη διεπαφή ιστού.

  Στείλτε μήνυμα σε μια επαφή έκτακτης ανάγκης εάν έχετε ατύχημα

Δεν υπάρχει ETA για το πότε αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη για χρήστες iOS. Η λειτουργία ώθησης δεν προσφέρει πολλά ως προς τη διαμόρφωση. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να επιλέξετε πόσο παλιό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτού το Gmail σας ωθήσει να απαντήσετε σε αυτό ή να το παρακολουθήσετε. Υποθέτουμε ότι το Gmail χρησιμοποιεί τον αλγόριθμό του και επίσης διαβάζει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να καταλάβουμε σε ποια μηνύματα πρέπει να απαντήσετε και να παρακολουθήσετε.

Είναι πολύ απίθανο το Gmail να σας ωθήσει να απαντήσετε σε ενημερωτικά δελτία ή κουπόνια ή email από Νιγηριανούς πρίγκιπες. Ομοίως, είναι απίθανο το Gmail να σας πει να απαντήσετε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν το νήμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για μια συνάντηση ή μια προθεσμία οποιουδήποτε είδους στο σώμα. Θα είναι έξυπνο για αυτό. Τούτου λεχθέντος, μερικές επιλογές προσαρμογής δεν θα ήταν κακές. Αν μη τι άλλο, η δυνατότητα προσθήκης μερικών email στη μαύρη λίστα μπορεί να είναι χρήσιμη.

  Τρόπος εγγραφής φωνητικής αφήγησης στο PowerPoint