Πώς να εμποδίσετε τους ανθρώπους να κλέβουν τα πακέτα σας

Το σπίτι σας γίνεται στόχος πειρατών της βεράντας; Ίσως είναι καιρός να αντεπιτεθούμε. Ευτυχώς, μπορείτε να προστατεύσετε τα πακέτα σας με μερικά απλά βήματα, που κυμαίνονται από τις σωστές οδηγίες παράδοσης έως τις επιλογές παράδοσης στο σπίτι.

Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες παράδοσης

Οι οδηγίες παράδοσης μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Εάν τα δέματά σας κλαπούν επειδή έχουν μείνει στο γρασίδι ή στο δρόμο σας, τότε η διευκρίνιση ότι τα δέματα πρέπει να παραδοθούν στην μπροστινή πόρτα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημά σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να ζητήσετε να αφεθούν τα πακέτα σε άλλη τοποθεσία, όπως σε μια πίσω πόρτα. Θα μπορούσατε επίσης να απαιτήσετε τα πακέτα να υπογράφονται κατά την παράδοση, έτσι τα πακέτα δεν θα μείνουν ποτέ έξω.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως Ημέρα του Αμαζονίου για να προγραμματίσετε παραδόσεις σε συγκεκριμένες ημέρες, όπως τις ημέρες που λείπετε από τη δουλειά. Φυσικά, η λειτουργία Amazon Day αξίζει τον κόπο μόνο εάν παραγγέλνετε μέσω του Amazon. Εάν το δέμα σας παραδίδεται από το UPS, FedEx, ή το USPS, μπορείτε να προγραμματίσετε τις παραδόσεις μέσω των μενού παρακολούθησης πακέτων. Απλώς κάντε κλικ στον αριθμό παρακολούθησης στο email επιβεβαίωσης αποστολής και επιλέξτε ποια ημέρα θέλετε να παραδοθεί το πακέτο σας.

  Πώς να αλλάξετε τη διεύθυνση email της Apple ID σας

Εγκαταστήστε μια κάμερα ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας έχουν προχωρήσει πολύ. Με την έλευση του χώρου αποθήκευσης cloud και του internet υψηλής ταχύτητας, είναι εύκολο να αποκτήσετε πρόσβαση στη ζωντανή ροή ή τις εγγραφές της κάμεράς σας από το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, δημοφιλείς έξυπνες κάμερες ασφαλείας όπως η Arlo Pro ή το Χτύπησε το βίντεο κουδούνι είναι εκπληκτικά προσιτές, επομένως δεν χρειάζεται να σπάσετε την τράπεζα για να διατηρήσετε τα πακέτα σας ασφαλή.

Οι έξυπνες κάμερες ασφαλείας είναι σχετικά προσιτές και εύχρηστες, αλλά τελικά, οι κάμερες ασφαλείας λειτουργούν καλύτερα όταν αποτρέπουν ή σταματούν εντελώς τους κλέφτες δεμάτων. Τα αποδεικτικά βίντεο για ένα έγκλημα είναι εξαιρετικά, αλλά δεν θα προτιμούσατε να έχετε την αλληλογραφία σας; Προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν πιο εμφανή την ύπαρξη της κάμερας ασφαλείας σας. Θα μπορούσατε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε ένα φτηνό, ψεύτικη κάμερα ασφαλείας για να τρομάξουν τους κλέφτες.

Παραδώστε πακέτα στη δουλειά σας ή στο σπίτι ενός φίλου σας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα πακέτα σας ασφαλή είναι να τα παραδώσετε στην εργασία σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το πλήρες όνομα και ο αριθμός τηλεφώνου σας βρίσκονται στην ετικέτα αποστολής και προσπαθήστε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες, όπως αριθμούς γραφείου ή τμήματα. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν είναι εξαιρετικές στη διανομή αλληλογραφίας. Δοκιμάστε να παραλάβετε ένα μικρό δέμα στη δουλειά σας προτού θέσετε σε κίνδυνο μια ακριβή αγορά.

  Πώς να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο Canva

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να παραλάβετε ένα δέμα στο σπίτι ενός φίλου. Επιλέξτε έναν φίλο με σύντομο δρόμο ή ιστορικό επιτυχημένων παραδόσεων ή ρωτήστε και δείτε εάν κάποιος από τους φίλους σας έχει μια ταχυδρομική θυρίδα που θα μοιραστεί.

Παραλάβετε το πακέτο σας από ένα ντουλάπι ή κέντρο παράδοσης

Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για μια ταχυδρομική θυρίδα για να λάβετε ασφαλείς, απομακρυσμένες παραδόσεις. Μπορείτε να παραδώσετε τα πακέτα Amazon απευθείας σε ένα Ντουλάπι Amazon δωρεάν κατά το ταμείο, με την προϋπόθεση ότι είστε πελάτης Prime. Μόλις φτάσει το δέμα σας, θα λάβετε έναν προσωρινό κωδικό pin για γρήγορη, 24/7 πρόσβαση. Αυτά τα ντουλάπια βρίσκονται σε όλη τη χώρα, και πιθανότατα υπάρχει ένα κοντά στο σπίτι σας.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το Amazon Locker για πακέτα Amazon. Εναλλακτικά, μπορείτε να ρωτήσετε το USPS, UPS, ή FedEx για να κρατήσετε το δέμα σας σε ένα κέντρο παράδοσης έως και πέντε ημέρες. Κάντε κλικ στον αριθμό παρακολούθησης στο email επιβεβαίωσης παράδοσης και επιλέξτε την επιλογή “Διατήρηση του πακέτου μου” (μερικές φορές αυτή η επιλογή θα βρίσκεται στο μενού “Αλλαγή τοποθεσίας παράδοσης”).

  Πώς να κάνετε τη ροή του Disney+ πιο εύκολη χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Χρησιμοποιήστε το Amazon Key για παραδόσεις στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο

Amazon Key είναι μια περίεργη ιδέα, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι κανένα από τα πακέτα σας δεν θα χαθεί. Στο πιο βασικό του επίπεδο, το Amazon Key είναι απλώς λογισμικό που συνδυάζεται με μια έξυπνη κλειδαριά και μια έξυπνη κάμερα ασφαλείας. Σας επιτρέπει να κλειδώνετε και να ξεκλειδώνετε γρήγορα την πόρτα σας χρησιμοποιώντας έναν κωδικό κλειδιού, φωνητικές εντολές Alexa ή προγραμματισμένες ρουτίνες. Κάθε φορά που ξεκλειδώνει η πόρτα, το Amazon Key σάς στέλνει ειδοποιήσεις και καταγράφει ένα σύντομο βίντεο.

Αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα, μπορείτε να δώσετε στους οδηγούς παράδοσης προσωρινή πρόσβαση στο σπίτι σας μέσω του συστήματος Amazon Key. Τα πακέτα σας καταλήγουν μέσα στο σπίτι σας, ακόμα κι αν λείπετε στη δουλειά. Σίγουρα, ακούγεται ύποπτο, αλλά το Amazon Key καταγράφει κάθε παράδοση και οι υπάλληλοι της Amazon δεν έχουν πραγματικά κανένα λόγο να κατασκοπεύουν στο σπίτι σας όταν ξέρουν ότι τους παρακολουθούν.

Για λίγη επιπλέον ηρεμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Amazon Key αποκλειστικά για εσάς γκαράζ ή αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, όχι