Πώς να εμποδίσετε την NSA να έχει πρόσβαση στη διαδικτυακή σας δραστηριότητα

Δεν είστε παρανοϊκοί όταν υποθέτετε ότι η NSA κατασκοπεύει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο – απλά προσέχετε. Εάν θέλετε να εμποδίσετε τις υπηρεσίες πληροφοριών να σας κατασκοπεύουν, το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ισχυρό VPN. Κρυπτογραφώντας τη σύνδεσή σας, αποκλείετε όλη την παρακολούθηση τρίτων με ένα μόνο κλικ του ποντικιού. Ξεκινήστε παρακάτω.

Πληκτρολογώντας κάτι στο Google, ελέγχοντας το e-mail, παρακολουθώντας ένα βίντεο, ακόμα και απλώς κάνοντας κλικ σε έναν τυχαίο ιστότοπο, όλα αφήνουν ένα ίχνος. Ανάλογα με τις πρακτικές απορρήτου σας, αυτό το μονοπάτι μπορεί να προσφέρει λίγες ή πολλές πληροφορίες για τον εαυτό σας, από το όνομα και τη διεύθυνσή σας μέχρι τις συνήθειές σας για τα ψώνια και την παρακολούθηση βίντεο. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NSA μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ψηφιακό αποτύπωμα για να παρακολουθούν οτιδήποτε κάνετε στο διαδίκτυο.

Ό,τι κάνουμε online αφήνει ένα ψηφιακό αποτύπωμα.

Αυτά τα VPN σάς επιτρέπουν να αποφεύγετε την επιτήρηση της NSA και να καλύπτετε τα ίχνη σας στο διαδίκτυο:

NordVPN – Best Vs Government Snooping – Το ελβετικό μαχαίρι VPN, το NordVPN παρέχει μια σειρά από εργαλεία, ρυθμίσεις και πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας για την καταπολέμηση της παρακολούθησης από την NSA, το FBI ή οποιονδήποτε άλλο.
Surfshark – Συσκότιση σε κάθε διακομιστή, (κυριολεκτική) κρυπτογράφηση βαθμού NSA και έξυπνη ανίχνευση επιτήρησης.
ExpressVPN – Καταπληκτικές γρήγορες ταχύτητες, με ένα ισχυρό κρυπτογραφημένο δίκτυο με κόμβους σε όλο τον κόσμο.

Η ψηφιακή επιτήρηση ρίχνει μεγάλη σκιά και γίνεται πιο κοινή όσο περνούν τα χρόνια. Η NSA δεν είναι η μόνη κρατική υπηρεσία που εμπλέκεται σε αυτού του είδους την επιτήρηση, είτε. Ευτυχώς, υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τους μέσους χρήστες να προστατεύσουν το απόρρητό τους και να σταματήσουν το διαδικτυακό λογισμικό υποκλοπής spyware και την παρακολούθηση.

Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών

Πίνακας περιεχομένων

Σταματήστε την NSA από την κατασκοπεία – Πρώτα βήματα

Ο πιο αδύναμος κρίκος στην καθημερινή ιδιωτικότητα είναι το ανθρώπινο λάθος. Από το να ξεχάσουμε να αποσυνδεθούμε από τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να πληκτρολογήσουμε κωδικούς πρόσβασης σε λάθος πλαίσιο, όταν μικρές ποσότητες δεδομένων βρίσκουν τον δρόμο τους στον κόσμο, μπορεί να είναι εξίσου δικό μας λάθος όσο και οποιοσδήποτε άλλος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δημιουργία μιας βασικής γραμμής έξυπνων πρακτικών με ταυτόχρονη εξάλειψη επικίνδυνων συνηθειών θα πρέπει να είναι το πρώτο σας βήμα για την πρόληψη της κατασκοπείας της NSA.

Ο νούμερο ένα κανόνας για τη διατήρηση του απορρήτου στο διαδίκτυο είναι ο εξής: μην ανοίγετε ή κατεβάζετε οτιδήποτε είναι έστω και λίγο ύποπτο. Το spyware βρίσκει συχνά το δρόμο του σε προσωπικούς υπολογιστές και κινητές συσκευές απλώς και μόνο επειδή οι χρήστες έκαναν κλικ σε έναν σύνδεσμο που δεν θα έπρεπε να έχουν. Αν κάτι φαίνεται παράταιρο, απλά αφήστε το ήσυχο, απλό και απλό.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αρχίσετε να προστατεύετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο:

1. Καταργήστε τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης

Ανεξάρτητα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ρίξετε μια ματιά στις εγκατεστημένες επεκτάσεις σας. Αν και μπορεί να φαίνονται αρκετά αθώες, οι επεκτάσεις έχουν συχνά τη δυνατότητα να διαβάζουν ή να μεταδίδουν το ιστορικό περιήγησης, μετατρέποντάς τες ουσιαστικά σε πρόσθετα spyware. Μερικά από αυτά εισάγουν ακόμη και διαφημίσεις ή περιλαμβάνουν σενάρια παρακολούθησης που συγκεντρώνουν τα δεδομένα σας. Απεγκαταστήστε οποιαδήποτε επέκταση δεν χρειάζεστε απολύτως και για αυτές που διατηρείτε, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες οποιουδήποτε είδους.

2. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα

Τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το Twitter και το Facebook χρησιμεύουν ως τεράστιες αποθήκες προσωπικών πληροφοριών στις οποίες οι άνθρωποι συνεισφέρουν σκόπιμα. Το να ανεβάζετε φωτογραφίες από τις διακοπές σας ή να μιλάτε για το υπέροχο γεύμα που είχατε φαίνεται αρκετά αθώο, αλλά αυτό που μπορούν να κάνουν οι εταιρείες με αυτά τα δεδομένα είναι που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας. Τα κοινωνικά δίκτυα μπορούν να μοιράζονται ή να πωλούν πληροφορίες που προσθέτετε και εάν μια κρατική υπηρεσία όπως η NSA υποβάλει αίτημα δεδομένων, η εταιρεία πρέπει να συμμορφωθεί. Εάν θέλετε να τερματίσετε την κατασκοπεία, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τα κοινωνικά δίκτυα, ειδικά το Facebook.

3. Χρησιμοποιήστε κρυπτονομίσματα για αγορές

Η χρήση ενός αποκεντρωμένου ψηφιακού νομίσματος όπως το bitcoin μπορεί να εγγυηθεί το απόρρητό σας κατά την πραγματοποίηση διαδικτυακών συναλλαγών. Οι πιστωτικές κάρτες και οι λογαριασμοί PayPal είναι εξαιρετικά εύκολο να εντοπιστούν, ειδικά για την NSA. Αξιοποιώντας την ανώνυμη δύναμη του κρυπτονομίσματος, μπορείτε να κάνετε αγορές χωρίς να αφήσετε κανένα ίχνος.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Είναι τα κρυπτονομίσματα ασφαλή στη χρήση;

4. Διατηρείτε ενημερωμένα τις συσκευές και τα λειτουργικά συστήματα

Οι σημαντικές ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας συχνά παραδίδονται μέσω μικρών αλλά συχνών ενημερώσεων και επιδιορθώνουν ευπάθειες που εκμεταλλεύονται το πιο πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό και λογισμικό υποκλοπής. Μπορεί να είναι ενοχλητικό να χρειάζεται να ενημερώνεστε συνεχώς, αλλά όσον αφορά το απόρρητό σας, είναι ένα μικρό τίμημα.

5. Μην αφήνετε περιττές συσκευές στο διαδίκτυο

Καθώς οι οικιακές συσκευές και άλλες τεχνολογικές συσκευές εξελίσσονται, το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ζητήσουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για ενημερώσεις και ειδοποιήσεις και όχι για πολλά άλλα, αλλά η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη και η έξυπνη τηλεόραση ή η κάμερα που είναι συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο μπορεί να παρέχει ιδιωτικές πληροφορίες σε άγνωστες πηγές. Εκτός εάν το ψυγείο σας χρειάζεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να λειτουργήσει, μην το αφήσετε να συνδεθεί.

6. Καλύψτε ή αποσυνδέστε την κάμερα web

Ακούγεται σαν κάτι που θα έκανε ένας παρανοϊκός άνθρωπος, αλλά η απλή τοποθέτηση μιας ταινίας πάνω από την κάμερα web και το μικρόφωνο του φορητού υπολογιστή σας είναι ένα εκπληκτικά αποτελεσματικό αποτρεπτικό λογισμικό κατασκοπείας.

  Πώς να αναζητήσετε μια συγκεκριμένη περιοχή στους Χάρτες Google

7. Η κατάσταση ανώνυμης περιήγησης δεν σταματά την κατασκοπεία

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικές καρτέλες σε προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome, το Firefox, το Opera και το Safari δεν θα εμποδίσουν την NSA να κατασκοπεύει τη διαδικτυακή σας δραστηριότητα. Αυτές οι λειτουργίες απλώς αφαιρούν τα τοπικά ίχνη δραστηριότητας, όχι το διαδικτυακό σας ίχνος.

Επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης για διακοπή της κατασκοπείας της NSA

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού είναι ένας κόμβος για το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακής μας δραστηριότητας. Κάθε κλικ, κάθε ιστότοπος και οι περισσότερες ιδιωτικές επικοινωνίες περνούν από αυτόν σε καθημερινή βάση, καθιστώντας το ένα βασικό σημείο εκκίνησης για την ενίσχυση του απορρήτου σας για την αποτροπή της κατασκοπείας.

Αφού καταργήσετε τη λίστα των πρόσθετων με αχρησιμοποίητες και δυνητικά επικίνδυνες επεκτάσεις, ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε νέα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κλειδώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και να αποτρέψετε τους θεατές της NSA. Οι παρακάτω προτάσεις χρησιμοποιούνται ευρέως από την κοινότητα απορρήτου και είναι διαθέσιμες για τα περισσότερα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων των Chrome, Opera και Firefox.

HTTPS Παντού – Μια επέκταση που έγινε από το Electronic Frontier Foundation (EFF) που αναγκάζει πολλούς δημοφιλείς ιστότοπους να χρησιμοποιούν ασφαλή σύνδεση.
Privacy Badger – Άλλο ένα πρόσθετο που δημιουργήθηκε από το EFF. Αυτό μπλοκάρει τις επεμβατικές διαφημίσεις, τους ιχνηλάτες κατασκοπείας και βοηθά στην αποθάρρυνση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του προγράμματος περιήγησης.
NoScript – Ένα εκπληκτικό πρόσθετο anti-tracking για τον Firefox και άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στο Mozilla.
Αποσυνδέω – Ένα ισχυρό εργαλείο απορρήτου που βοηθά στην αποφυγή διαρροών δεδομένων και διατηρεί τις πληροφορίες σας ασφαλείς.

Χρησιμοποιήστε μια μηχανή αναζήτησης που δεν σας παρακολουθεί

Έχετε δει ποτέ μια διαφήμιση για ένα προϊόν που σχετίζεται άμεσα με κάτι που κοιτούσατε νωρίτερα; Αυτό είναι η παρακολούθηση αναζήτησης στην εργασία και είναι μια τεράστια παραβίαση του απορρήτου που διευκολύνει την NSA να παρακολουθεί τις δραστηριότητές σας. Το Google, το Yahoo!, το Bing, και σχεδόν κάθε άλλη μηχανή αναζήτησης εκεί έξω, διατηρεί εκτεταμένα αρχεία ερωτημάτων αναζήτησης. Κάθε φορά που πληκτρολογείτε κάτι στο Google, αυτή η συμβολοσειρά αποθηκεύεται και συσχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησής σας και τη διεύθυνση IP σας. Το μόνο που έχει να κάνει η NSA είναι να ρωτήσει και αυτές οι πληροφορίες μπορεί να είναι δικές τους.

Υπάρχει πραγματικά μόνο μία λύση για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως αυτή: χρησιμοποιήστε διαφορετική μηχανή αναζήτησης. Το DuckDuckGo είναι εξαιρετικά δημοφιλές και προσφέρει τη σιδερένια υπόσχεση να μην αποθηκεύει ποτέ προσωπικές πληροφορίες, να μην σας ακολουθεί ποτέ με διαφημίσεις και να μην παρακολουθεί ποτέ τη δραστηριότητά σας. Πάντα. Αλλάζοντας τις προεπιλεγμένες συντομεύσεις σας για να χρησιμοποιήσετε το DuckDuckGo αντί για το Google, θα ανακτήσετε λίγο απόρρητο και θα βάλετε άλλο ένα εμπόδιο ανάμεσα σε εσάς και τους κατασκόπους της NSA.

Μετάβαση σε έναν ασφαλή πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεν σχεδιάστηκε ποτέ για ασφάλεια. Το απλό πρωτόκολλο επικοινωνίας αναπτύχθηκε όταν το Διαδίκτυο ήταν στα σπάργανα και το απόρρητο δεν αποτελούσε πραγματικά πρόβλημα. Όταν πληκτρολογείτε ένα γράμμα στο αφεντικό σας ή σε έναν φίλο σας, αποστέλλεται σε απλό κείμενο από τη συσκευή σας στον διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, από αυτόν τον διακομιστή στον διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του φίλου σας και στη συνέχεια στη συσκευή του φίλου σας, πιθανώς διασταυρώνοντας έναν αριθμό κόμβων στο -μεταξύ. Σε κάθε βήμα το περιεχόμενο είναι άμεσα διαθέσιμο σε οποιονδήποτε παρακολουθεί το δίκτυο, παρέχοντας σε κανένα από τα μέρη ακόμη και τα πιο βασικά επίπεδα απορρήτου.

Το απλό e-mail μοιάζει πολύ με την αποστολή μιας ταχυδρομικής κάρτας: όποιος το συναντήσει μπορεί να το διαβάσει. Ο απλούστερος τρόπος για να προστατεύσετε το περιεχόμενο μιας επιστολής που αποστέλλεται είναι να το βάλετε σε έναν φάκελο. Με ψηφιακούς όρους, αυτό σημαίνει προσθήκη κρυπτογράφησης, κάτι που ακόμη και η NSA θα δυσκολευτεί να σπάσει

Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες e-mail που προσφέρουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και βασική ιδιωτικότητα δεδομένων. Η εναλλαγή σημαίνει ότι εγκαταλείπετε την παλιά σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάτι που μπορεί να είναι εξίσου απογοητευτικό με την αλλαγή αριθμών τηλεφώνου, αλλά η πρόσθετη ασφάλεια και το απόρρητο αξίζει τον κόπο.

ProtonMail – Μακράν ο καλύτερος και πιο δημοφιλής πάροχος κρυπτογραφημένων υπηρεσιών e-mail.
Lavabit – Ένας αξιόπιστος κρυπτογραφημένος πάροχος e-mail με εξαιρετικά ισχυρά χαρακτηριστικά απορρήτου.
Tutanota – Ένας σχετικά νέος στον κλάδο που παραδίδει ιδιωτικό e-mail χωρίς ταλαιπωρία.

Αλλαγή προγραμμάτων συνομιλίας

Τα προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και φωνητικής συνομιλίας, όπως το Skype, είναι εμφανώς κακά στην προστασία των δεδομένων των χρηστών. Εάν η NSA θέλει να κρυφακούσει τη συνομιλία σας, υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για να μπει αμέσως. Εάν χρειάζεστε άμεση διαδικτυακή επικοινωνία και δεν είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε το δικαίωμά σας στο απόρρητο, μεταβείτε σε ένα από τα παρακάτω προγράμματα.

Bleep – Ιδιωτικά μηνύματα από την ομάδα που δημιούργησε το BitTorrent. Αξιοποιεί τις ομότιμες επικοινωνίες για να αποκόψει τον κεντρικό διακομιστή, καθιστώντας την κατασκοπεία αρκετά δύσκολη.
Προσθήκη Off-the-Record – Ένα πρόσθετο για το Γλωσσικό κατασκεύασμα υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, το OTR κρυπτογραφεί τα ηλεκτρονικά μηνύματα για περισσότερες ιδιωτικές συνομιλίες.
Σηματοφόρος – Κρυπτογραφημένη ομαδική συνομιλία και κοινή χρήση αρχείων.
Τζίτση – Μια πιο ασφαλής εναλλακτική λύση Skype που προσφέρει κρυπτογραφημένη συνομιλία μέσω βίντεο.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό προστασίας από ιούς

Το πρώτο βήμα για τον αποκλεισμό του spyware είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει την ευκαιρία να εκτελεστεί στον υπολογιστή σας. Ακόμη και οι προσεκτικοί χρήστες μπορούν να πέφτουν πάνω σε έναν ιό από καιρό σε καιρό, γι’ αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο να έχετε καλό, ενημερωμένο λογισμικό προστασίας από ιούς.

Δυστυχώς, ο κόσμος των antivirus είναι γεμάτος με παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Δημοφιλή προγράμματα όπως το Avast και η δωρεάν έκδοση του AVG έχει αποδειχθεί ότι καταγράφουν και αποθηκεύουν μια λίστα με τους ιστότοπους που επισκέπτεστε. Εξακολουθούν να προσφέρουν βασική προστασία από λογισμικό υποκλοπής spyware, αλλά επειδή λειτουργούν ως λογισμικό υποκλοπής spyware, δεν είναι ακριβώς καλές λύσεις.

Εάν χρησιμοποιείτε Windows και προτιμάτε να μην χρησιμοποιήσετε την παρακάτω επιλογή, το λογισμικό Defender της Microsoft είναι ένα χρήσιμο δεύτερο καλύτερο. Σημειώστε ότι η Microsoft ονομάστηκε ως μέρος του προγράμματος PRISM (δείτε παρακάτω) και μοιράζεται πληροφορίες με την NSA, επομένως δεν είναι η πιο ασφαλής διαθέσιμη επιλογή.

Ο Κλάμγουιν – Δωρεάν και ανοιχτού κώδικα antivirus που δεν παρακολουθεί τίποτα.

Αντικαταστήστε το κοινό λογισμικό με εναλλακτικές λύσεις για το απόρρητο

Χρησιμοποιούσαμε δεκάδες διαφορετικά είδη λογισμικού και εφαρμογών κάθε μέρα, τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά. Πολλοί από αυτούς είναι γνωστό ότι αποθηκεύουν και μοιράζονται πληροφορίες χρήστη με τρίτα μέρη και κυβερνητικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της NSA.

  Πώς να ξεκλειδώσετε το ξεκλείδωμα OEM στο Samsung Galaxy S8/S9/Note 8

Τα περισσότερα κοινά προγράμματα και εφαρμογές έχουν πιο ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις, ειδικά εάν έχουν σχεδιαστεί για να χειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες. Το παρακάτω λογισμικό σάς παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας έναντι διαρροής δεδομένων και κλοπής, παρέχοντας κρυπτογράφηση και άλλες λειτουργίες που επικεντρώνονται στο απόρρητο.

Signal Private Messenger – Ιδιωτική, κρυπτογραφημένη εφαρμογή κλήσεων και SMS για iPhone και Android.
SpiderOak One – Μια κρυπτογραφημένη, μηδενικής γνώσης φιλοξενία cloud εναλλακτική του Dropbox και του Google Drive.
ΚΡΥΠΤΟ.Ένα – Κοινή χρήση αρχείων με μια κρυπτογραφημένη διεπαφή που βασίζεται σε πρόγραμμα περιήγησης.
Επεξεργαστής κειμένου Atlantis – Ένας πλούσιος επεξεργαστής κειμένου που σας επιτρέπει να κρυπτογραφείτε αρχεία με λίγα μόνο κλικ.

Ασφαλίστε το κινητό σας

Τα smartphone φέρουν τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων, τα πάντα, από τη διεύθυνση του σπιτιού μας έως τις επαφές, τραπεζικές πληροφορίες, e-mail και πολλά άλλα. Αποτελούν στόχους υψηλής αξίας για κλέφτες και χάκερ και η NSA γνωρίζει ότι μπορεί να λάβει πολλές πληροφορίες από μία μόνο πηγή. Η διατήρηση του περιεχομένου του κινητού σας τηλεφώνου ασφαλή θα πρέπει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα.

Εκτός από την κλοπή δεδομένων στο διαδίκτυο, οι κινητές συσκευές έχουν τον πρόσθετο κίνδυνο να παραβιαστούν σωματικά. Είναι εύκολο να ξεχάσετε το τηλέφωνό σας σε μια καφετέρια ή να βάλετε κάποιον να το σηκώσει από ένα πορτοφόλι ή σακίδιο. Μπορούν να εγκαταστήσουν λογισμικό υποκλοπής spyware ή καταγραφείς κλειδιών, τα οποία και τα δύο μπορούν να δρομολογούν δεδομένα απευθείας σε κυβερνητικές υπηρεσίες χωρίς να το γνωρίζετε.

Εκτός από τη χρήση της κοινής λογικής και τη διατήρηση της συσκευής σας πάντα μαζί σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε το απόρρητο και να αποτρέψετε την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας από την NSA.

Χρησιμοποιήστε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης κλειδώματος οθόνης

Είναι δελεαστικό να ορίσετε τους κωδικούς πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος σε απλούς τετραψήφιους συνδυασμούς ή μοτίβα ολίσθησης. Εξάλλου, ξεκλειδώνουμε τα τηλέφωνά μας δεκάδες φορές την ημέρα, κάτι που θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολύ χρόνο! Με τη μετάβαση σε έναν εξαψήφιο κωδικό πρόσβασης ή ένα μοτίβο ολίσθησης έξι κόμβων, ωστόσο, αυξάνετε την πολυπλοκότητα του κωδικού πρόσβασής σας εκθετικά, καθιστώντας δύσκολο ακόμη και για έναν υπερυπολογιστή να σπάσει.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης

Εάν δεν πραγματοποιείτε ενεργά κλήσεις, ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης για να σταματήσετε τη μετάδοση πληροφοριών σε τοπικούς πύργους κινητής τηλεφωνίας.

Αφαιρέστε την μπαταρία

Τα τηλέφωνα μπορούν να στέλνουν δεδομένα τοποθεσίας, αρκεί να έχουν ρεύμα. Χωρίς μπαταρία, τίποτα δεν μπορεί να σταλεί.

Κρυπτογραφήστε τη συσκευή σας

Η τοπική κρυπτογράφηση τηλεφώνου κλειδώνει τα αρχεία στη συσκευή σας και τα καθιστά δυσανάγνωστα χωρίς τα κατάλληλα κλειδιά αποκρυπτογράφησης.

Αντιμετωπίστε το τηλέφωνό σας σαν υπολογιστή

Χρησιμοποιείτε τείχη προστασίας, VPN, προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων και κρυπτογραφημένη συνομιλία στον υπολογιστή σας; Μην ξεχάσετε να κάνετε το ίδιο στο τηλέφωνό σας.

Δυστυχώς, τα κινητά τηλέφωνα δεν θα είναι ποτέ απόλυτα ασφαλή. Για να στείλετε δεδομένα στη συσκευή σας, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρέπει να μπορεί να τα βρει. Αυτό σημαίνει ασύρματη μετάδοση πληροφοριών τοποθεσίας, κάτι που είναι ένα νεκρό δώρο στους κατασκόπους της NSA. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους οδηγούς μας για την ασφάλεια ενός iPhone ή ενός τηλεφώνου Android. Και ποια είναι τα καλύτερα VPN για iOS και Android.

Η νούμερο ένα λύση για αυτό είναι να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα smartphone εντελώς.

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor

Το δίκτυο Tor δημιουργήθηκε για την ανωνυμία. Το Tor λειτουργεί ενθυλακώνοντας δεδομένα σε επίπεδα κρυπτογράφησης και περνώντας αυτά τα δεδομένα μέσω μιας σειράς υπολογιστών που ονομάζονται κόμβοι. Κάθε κόμβος ξεφλουδίζει ένα στρώμα κρυπτογράφησης, το οποίο αποκαλύπτει οδηγίες σε ποιον κόμβο θα διαβιβάσει τα δεδομένα στη συνέχεια. Όταν αποκολληθεί το τελευταίο στρώμα, τα δεδομένα παραδίδονται στον προορισμό τους. Αυτό επιτρέπει την ψηφιακή επικοινωνία χωρίς να αφήνει άμεσο ίχνος, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο αν όχι αδύνατο για την NSA να παρακολουθεί τη δραστηριότητά σας.

Το Tor Browser είναι μια εξαιρετικά προσαρμοσμένη έκδοση του Firefox που χρησιμοποιεί το δίκτυο Tor για όλη την επισκεψιμότητά του. Αντί να χρησιμοποιείτε το Chrome ή το Safari για να κάνετε τις καθημερινές σας εργασίες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor και να επωφεληθείτε από την ασφάλεια και την ανωνυμία που παρέχει. Δεν θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τα περισσότερα διαδικτυακά βίντεο ή να επωφεληθείτε από περιεχόμενο που χρησιμοποιεί JavaScript, ActiveX, Java ή QuickTime και το Tor Browser είναι πολύ πιο αργό από το κανονικό πρόγραμμα περιήγησής σας χάρη στην κρυπτογράφηση που παρέχει, αλλά θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις περισσότερες από τις δραστηριότητες αναζήτησης και περιήγησης χωρίς να διαφημίσετε την παρουσία σας στην NSA.

Επενδύστε σε ένα καλό VPN

Ένα από τα πιο ισχυρά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Τα VPN λειτουργούν σαν ένα τούνελ μεταξύ του υπολογιστή σας και του Διαδικτύου γενικότερα. Αντί να στέλνει ακατέργαστα δεδομένα που μπορούν να συλλέγουν οι ISP και οι χάκερ μπορούν να κλέψουν, ένα VPN κρυπτογραφεί τα πάντα και τα στέλνει σε διακομιστές που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν επισυνάπτονται σε αυτήν την επισκεψιμότητα, και ακόμα κι αν ήταν, είναι κρυπτογραφημένα και σχεδόν αδύνατο να αποκρυπτογραφηθούν.

Όταν αγοράζετε ένα VPN, πρέπει να λάβετε υπόψη διάφορους παράγοντες. Το απόρρητο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και ένας καλός δείκτης για το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η υπηρεσία VPN το απόρρητό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μια αυστηρή πολιτική μηδενικής καταγραφής. Η προστασία από διαρροές DNS και οι διακόπτες kill είναι επίσης ωραία χαρακτηριστικά που βοηθούν στην πρόληψη της απώλειας δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να βρείτε τα πιο γρήγορα, ασφαλή και πλούσια σε δυνατότητες VPN, ανατρέξτε στους παρακάτω οδηγούς μας:

1. NordVPN

NordVPN είναι ένα καθιερωμένο όνομα στην κοινότητα απορρήτου και για καλό λόγο. Αντιμετωπίζουν απειλές για το ψηφιακό απόρρητο εδώ και χρόνια και έχουν αναπτύξει ένα εύρωστο κιτ αντιμέτρων για να νικήσουν την επιτήρηση της NSA.

Πρώτος από αυτούς είναι ο άθραυστος κρυπτογράφηση AES 256-bit, τον οποίο ακόμη και η NSA δεν μπορεί να σπάσει με ωμή βία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε από τους 5.500+ διακομιστές του NordVPN παγκοσμίως χωρίς κανείς να μπορεί να δει τη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Ανησυχείτε μήπως μια κυβερνητική υπηρεσία αντεπιτίθεται στην ίδια την εταιρεία VPN; Το NordVPN βρίσκεται σταθερά εκτός δικαιοδοσίας των ΗΠΑ, με έδρα τον Παναμά φιλικό προς το απόρρητο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν νόμοι διατήρησης δεδομένων που απαιτούν από το VPN σας να σας παρακολουθεί – και κανένα αρχείο για κατάσχεση ή απόκτηση με άλλο τρόπο μέσω γεωπολιτικών ελιγμών.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το βίντεο εικόνας σε εικόνα (PiP) σε ένα iPad

Οι πρόσθετες διατάξεις περιλαμβάνουν εξειδικευμένους διακομιστές διπλού VPN, ασαφούς και ακόμη και Onion over VPN. Σε συνδυασμό με τις μυριάδες ρυθμίσεις του NordVPN, οι ισχυροί χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν τις συνδέσεις τους στο δωρεάν και ανοιχτό Διαδίκτυο.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το NordVPN.

Πλεονεκτήματα
Βελτιστοποιημένοι διακομιστές για ξεμπλοκάρισμα του Netflix
Χωρίς όρια εύρους ζώνης
Το torrenting επιτρέπεται ρητά
Αυστηρή πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής τόσο για την κυκλοφορία όσο και για τα μεταδεδομένα
Υποστήριξη ζωντανής συνομιλίας.

Μειονεκτήματα
Η αυτόματη επιλογή διακομιστή μπορεί να είναι αναξιόπιστη
Οι εφαρμογές μπορεί κάποια στιγμή να καθυστερήσουν να συνδεθούν.

2. Surfshark

Το Surfshark ουσιαστικά κατασκευάστηκε για να νικήσει τους κυβερνητικούς λογοκριτές. Ίσως δεν αποτελεί έκπληξη στο σημερινό πολιτικό κλίμα, αυτό το γεγονός οδήγησε γρήγορα το Surfshark να γίνει ένα από τα πιο απαιτητικά και αξιόπιστα VPN για την καταπολέμηση της κυβερνητικής κατασκοπείας.

Πρώτον, κάθε σύνδεση στο δίκτυο διακομιστών τους (που αριθμεί 800+ κόμβους σε 50 χώρες παγκοσμίως) χρησιμοποιεί άθραυστη κρυπτογράφηση 256-AES-GCM. Ίσως κατά ειρωνικό τρόπο, η ίδια η NSA κάνει χρήση αυτού του κρυπτογράφησης στην κρυπτογραφία Suite B, οπότε αρκεί να πούμε ότι είναι πολύ δύσκολο να σπάσει.

Τα προηγμένα πρωτόκολλα σήραγγας που χρησιμοποιεί το Surfshark περιλαμβάνουν τα OpenVPN, IKEv2/IPSec, WireGuard. Σας επιτρέπουν ακόμη να διαμορφώνετε μεμονωμένα δίκτυα Wi-Fi με συγκεκριμένα πρωτόκολλα για βέλτιστη απόδοση.

Το Surfshark εντοπίζει αυτόματα μέτρα επιτήρησης, όπως το DPI, και στη συνέχεια τα συγχέει με τις κατάλληλες ρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένης της γενικής συσκότισης ή της ειδικής μεθόδου NoBorders). Τέλος, ξεκουραστείτε με μια ισχυρή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής και μεγάλη δικαιοδοσία BVI.

Πλεονεκτήματα
Κάθε διακομιστής έχει βελτιστοποιηθεί για την απεμπλοκή του Netflix, του BBC iPlayer, του Hulu και άλλων
Κάθε διακομιστής είναι ένας εξειδικευμένος διακομιστής
Εγγύηση επιστροφής χρημάτων χωρίς ερωτήσεις
Με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, όπου δεν υπάρχουν νόμοι για τη διατήρηση δεδομένων
Η ανταποκρινόμενη υποστήριξη πελατών διαθέσιμη 24/7.

Μειονεκτήματα
Το αναπτυσσόμενο δίκτυο δεν έχει την ίδια κάλυψη με τα πιο ώριμα VPN
Η κατάσταση “νέο παιδί στο μπλοκ” ενδέχεται να μην ενσταλάξει την ίδια εμπιστοσύνη με τους μεγαλύτερους παρόχους.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το Surfshark.

3. ExpressVPN

Το ExpressVPN έχει σίγουρα κερδίσει τη θέση του ως το κορυφαίο VPN της αγοράς. Κανένας άλλος πάροχος δεν συνδυάζει τις διατάξεις περί απορρήτου με την απόδοση και την ευκολία χρήσης όπως το ExpressVPN. Όλα ξεκινούν με το απίστευτο δίκτυο διακομιστών τους, το οποίο εκτείνεται σε πάνω από 3.000 κόμβους σε 94 χώρες σε όλο τον κόσμο για να παρέχει απίστευτα γρήγορες, πλήρως κρυπτογραφημένες συνδέσεις.

Όσον αφορά το θέμα της κρυπτογράφησης, τα δεδομένα σας προστατεύονται από κρυπτογράφηση AES 256-bit στρατιωτικού βαθμού, η οποία θα χρειαζόταν κυριολεκτικά δισεκατομμύρια χρόνια στον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή του κόσμου για να σπάσει με ωμή βία. Αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το ExpressVPN διατηρεί μια ενδελεχή πολιτική απαγόρευσης καταγραφής, έτσι ώστε ακόμη και αν αλλάξουν οι νόμοι περί απορρήτου του Παναμά (όπου έχει την έδρα του το ExpressVPN), το VPN σας δεν θα έχει καμία εγγραφή για να παραδώσει όταν ζητηθεί από τις αρχές.

Διατίθεται σε όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα και στη συνέχεια σε ορισμένα, σχεδόν ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαισθητική διεπαφή με ένα κλικ του ExpressVPN. Κάτω από την κουκούλα υπάρχει πληθώρα πρόσθετων στοιχείων κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της διαίρεσης σήραγγας, ενός αυτόματου διακόπτη kill, καθώς και προστασίας από διαρροές DNS. Για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες ταχύτητες, το ExpressVPN προσφέρει μια ενσωματωμένη δοκιμή ταχύτητας, ώστε να μπορείτε πάντα να μηδενίζετε τον ταχύτερο διαθέσιμο διακομιστή.

Διαβάστε την πλήρη κριτική μας για το ExpressVPN.

Πλεονεκτήματα
Λειτουργεί με Netflix, iPlayer, Hulu και άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ
Σούπερ γρήγοροι διακομιστές
Κρυπτογράφηση AES-256 σε κυβερνητικό επίπεδο
Αυστηρή πολιτική μη καταγραφής
Ζωντανή συνομιλία 24/7.

Μειονεκτήματα
Το πρόγραμμα από μήνα σε μήνα έχει υψηλό κόστος.

Switch Λειτουργικά Συστήματα

Είναι μεγάλη ταλαιπωρία να αλλάξετε το λειτουργικό σας σύστημα, αλλά τόσο τα Windows όσο και το MacOS έχουν αποδειχθεί ότι διαρρέουν δεδομένα χρήστη και παρέχουν backdoors στην NSA για να κατασκοπεύει τους χρήστες. Τα Windows είναι επίσης ιδιαίτερα ευάλωτα σε λογισμικό υποκλοπής spyware και trackers, και και τα δύο λειτουργικά συστήματα διαθέτουν λειτουργίες που μοιράζονται πληροφορίες χρήστη με τους προγραμματιστές. Η παράκαμψη αυτών των προβλημάτων με οποιοδήποτε βαθμό βεβαιότητας είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς είναι βαθιά ενσωματωμένα στα λειτουργικά συστήματα και δεν μπορούν εύκολα να απενεργοποιηθούν.

Πώς μπορείτε να αποφύγετε την παγίδα παρακολούθησης του λειτουργικού συστήματος; Με εναλλαγή σε Linux. Οι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα διανομές Linux δημιουργούνται από άτομα που γνωρίζουν το απόρρητο και διαθέτουν μερικά εξαιρετικά εργαλεία που βοηθούν στην αποτροπή της διαδικτυακής παρακολούθησης. Σχεδόν όλα τα προγράμματα και οι εφαρμογές που χρησιμοποιείτε θα λειτουργούν μια χαρά στο Linux και η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο πιστεύετε.

Ubuntu – Μία από τις πιο φιλικές προς το χρήστη διανομές Linux που έγιναν ποτέ.
Linux Mint – Αναδημιουργεί ένα παραδοσιακό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας με έμφαση στην ευκολία χρήσης.

Χρησιμοποιήστε το λειτουργικό σύστημα Tails

Το Tails είναι ένα ελαφρύ ζωντανό λειτουργικό σύστημα που έχει κατασκευαστεί με μοναδικό σκοπό την προστασία του απορρήτου των χρηστών. Το λειτουργικό σύστημα εκτελείται από DVD, κάρτα SD ή USB stick και χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση για να ανακατέψει κάθε κομμάτι δεδομένων που φεύγει από τη συσκευή. Αξιοποιεί επίσης το δίκτυο Tor και το πρόγραμμα περιήγησης Tor και χρησιμοποιεί μια ασφαλή υπηρεσία άμεσων μηνυμάτων, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας από την NSA.

Το Tails OS δεν δημιουργήθηκε για καθημερινές εργασίες υπολογιστή, αν και είναι εκπληκτικά ικανό δεδομένου του μεγέθους του. Εάν έχετε ευαίσθητη εργασία να εκτελέσετε ή θέλετε να διασφαλίσετε υψηλότερο επίπεδο απορρήτου για ορισμένες αναζητήσεις ή λήψεις, είναι πολύ καλή ιδέα να έχετε ένα αντίγραφο του Tails στη διάθεσή σας.

Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω οδηγίες για να εγκαταστήσετε το Tails:

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να κατεβάστε το Tails OS.
Εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης Tails και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.
Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και εκκινήστε απευθείας στο Tails OS.
Εισαγάγετε τα στοιχεία του Wi-Fi ή της σύνδεσής σας για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
Ανοίξτε το Tor (περιλαμβάνεται με τη λήψη του Tails) και περιηγηθείτε στον ιστό με τον ελεύθερο χρόνο σας.

Τι είναι το Πρόγραμμα PRISM της NSA;

Το PRISM είναι μια κωδική ονομασία για ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) που συλλέγει ψηφιακές επικοινωνίες από τουλάχιστον εννέα μεγάλες εταιρείες διαδικτύου όπως η Microsoft, η Yahoo!, η Google, το Facebook, το YouTube, η AOL, το Skype και η Apple. Αυτά τα δεδομένα περιλαμβάνουν τα πάντα, από e-mail έως έγγραφα κειμένου, φωτογραφίες, πληροφορίες τοποθεσίας, διευθύνσεις IP, ιστορικό περιήγησης και περιεχόμενο βιντεοκλήσεων, τα οποία παραχωρήθηκαν νόμιμα στην NSA χωρίς άδεια χρήστη.

Το πρόγραμμα PRISM είναι η νούμερο ένα πηγή ακατέργαστων πληροφοριών που χρησιμοποιείται για τις αναφορές της NSA, κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη του πόσο διαδεδομένη έχει γίνει η ψηφιακή επιτήρηση. Σχεδόν όλοι όσοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο έχουν επισκεφτεί ιστότοπους που λειτουργούν από τις παραπάνω εταιρείες, πράγμα που σημαίνει ότι η NSA έχει θεωρητικά πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία. Το απόρρητο δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό από ό,τι είναι σήμερα.

Τελικές σκέψεις

Το εκτεταμένο πρόγραμμα επιτήρησης της NSA είναι μια συνεχής απειλή για τις ελευθερίες του Διαδικτύου, αλλά μπορείτε να αντεπιτεθείτε χρησιμοποιώντας ένα VPN εκτός από τις άλλες συμβουλές που αναφέρονται στο σημερινό άρθρο. Φυσικά, όσο περνάει ο καιρός, ενδέχεται να προκύψουν νέες απειλές – επομένως μείνετε συντονισμένοι στο ιστολόγιο Addictive Tips για ενημερώσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης τους και την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο.

Έχετε κάποιες συμβουλές ασφαλείας για εμάς; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω.