Πώς να ελευθερώσετε αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό σας Android με αρχεία από την Google

Εάν το τηλέφωνό σας Android δεν έχει πολύ αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να είναι ένας διαρκής αγώνας για να αφαιρέσετε παλιά σκουπίδια και να δημιουργήσετε χώρο για νέες φωτογραφίες, βίντεο και εφαρμογές. Η εφαρμογή Αρχεία της Google διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο για να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

Το Files by Google είναι προεγκατεστημένο σε ορισμένα τηλέφωνα Android, αλλά ο καθένας μπορεί να το κατεβάσει από το Play Store. Ένα εύχρηστο χαρακτηριστικό που το ξεχωρίζει από άλλους διαχειριστές αρχείων είναι οι συστάσεις καθαρισμού του. Προσδιορίζει πράγματα που μπορούν να αφαιρεθούν από το τηλέφωνό σας για να ελευθερωθεί χώρος αποθήκευσης.

Για να ξεκινήσετε, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση Αρχεία από την Google στο τηλέφωνο ή το tablet σας Android.

Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Files by Google, θα σας ζητηθεί να συμφωνήσετε με τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και την Πολιτική Απορρήτου της Google. Πατήστε «Συνέχεια» για να προχωρήσετε εάν συμφωνείτε.

  Το Debtster σας βοηθά να παρακολουθείτε τα IOU σας μέσα σε διαφορετικές ομάδες [Android]

Για να επιτρέψετε στην εφαρμογή Αρχεία να έχει πρόσβαση στα αρχεία σας, πατήστε «Να επιτρέπεται» στο αναδυόμενο παράθυρο δικαιωμάτων.

Παρακέντηση

Με αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ξεκινήσετε να ελευθερώνετε χώρο αποθήκευσης. Πατήστε «Καθαρισμός» στο κάτω μέρος.

Παρακέντηση

Στο επάνω μέρος της σελίδας, θα δείτε πόσο αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιείτε. Από κάτω, η Google θα προτείνει αυτόματα αρχεία που μπορείτε να διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης. Συνηθισμένα παραδείγματα είναι στιγμιότυπα οθόνης, διπλότυπα αρχεία και φωτογραφίες για τις οποίες υπάρχει ήδη αντίγραφο ασφαλείας στο Google Photos.

Κάθε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες θα έχει ένα από τα τρία πιθανά κουμπιά και εκτελούν ελαφρώς διαφορετικές ενέργειες:

«Επιβεβαίωση και απελευθέρωση (X) MB»: Όπου (X) είναι η ποσότητα χώρου. Πατήστε αυτό για να ανοίξετε ένα αναδυόμενο παράθυρο και να το καθαρίσετε αμέσως χωρίς να ελέγξετε πρώτα τα αρχεία.
«Επιλογή και απελευθέρωση (X) MB»: Όπου (X) είναι η ποσότητα χώρου. Πατήστε αυτό για να μεταβείτε απευθείας στην οθόνη αναθεώρησης, όπου μπορείτε να επιλέξετε τα αρχεία που θέλετε να αφαιρέσετε.
«Απελευθέρωση (X) MB»: Όπου (X) είναι η ποσότητα χώρου. Αυτή η ενέργεια είναι ειδικά για τις Φωτογραφίες Google. Η Google θα προτείνει την κατάργηση τυχόν φωτογραφιών στη συσκευή σας για τις οποίες έχει δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας. Πατήστε αυτό για να μεταβείτε στην εφαρμογή Google Photos, όπου μπορείτε να επιλέξετε να ελευθερώσετε χώρο.

  Πώς να μεταδίδετε ζωντανά στο Facebook από iOS και Android

Για το παράδειγμά μας, πατάμε «Επιλογή και απελευθέρωση (X) MB» από την κατηγορία που θέλουμε να καθαρίσουμε.

ο

Βλέπουμε μια λίστα με αρχεία που προτείνει η Google να αφαιρεθούν. Στην κατηγορία “Διπλότυπα αρχεία”, τα πρωτότυπα αρχεία υποδεικνύονται με ένα εικονίδιο σελιδοδείκτη στην κάτω αριστερή γωνία.

Ένα αντίγραφο ενός αρχικού αρχείου σε

Επιλέγουμε όλα τα αρχεία που θέλουμε να αφαιρέσουμε και, στη συνέχεια, πατάμε «Διαγραφή».

Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να αφαιρέσετε και, στη συνέχεια, πατήστε

Εάν επιλέξετε πρωτότυπα αρχεία στην κατηγορία “Διπλότυπα αρχεία”, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. πατήστε «Συνέχεια» για να συνεχίσετε.

Παρακέντηση

Θα σας ζητηθεί για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσετε τις επιλογές σας. Πατήστε «Διαγραφή» για να αφαιρέσετε οριστικά τα αρχεία.

  Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε παιχνίδια Sega Forever εκτός ΗΠΑ [Android]

Παρακέντηση

Εάν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα μια κατηγορία, πατήστε «Επιβεβαίωση και απελευθέρωση (X) MB» (όπου «X» είναι ο χώρος) για να παραλείψετε την επιλογή κάθε αρχείου ξεχωριστά.

Παρακέντηση

Πατήστε «Καθαρισμός» για να αφαιρέσετε τα αρχεία χωρίς να τα ελέγξετε.

Παρακέντηση

Για να ελέγξετε τα αρχεία πριν τα αφαιρέσετε, πατήστε “Εμφάνιση ανεπιθύμητων αρχείων”.

Παρακέντηση

Επιλέξτε όλα τα στοιχεία που θέλετε να αφαιρέσετε (ή πατήστε «Όλα τα στοιχεία» στο επάνω μέρος της οθόνης) και μετά πατήστε «Καθαρισμός» όταν τελειώσετε.

Παρακέντηση

Ένα αναδυόμενο μήνυμα θα σας ζητήσει να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Πατήστε «Διαγραφή» για να συνεχίσετε.

Παρακέντηση

Αυτό είναι! Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα ίδια βήματα για οποιαδήποτε από τις κατηγορίες στην καρτέλα “Καθαρισμός”. Η εφαρμογή μπορεί να προτείνει περιοδικά την απελευθέρωση χώρου, επίσης.