Πώς να ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στο δίσκο συστήματος στα Windows 10

Οι εφαρμογές που μπορούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο έχουν συχνά μια επιλογή για ελαχιστοποίηση στο δίσκο συστήματος. Το uTorrent είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας εφαρμογής. Μπορείτε να προσθέσετε το torrent σας στην εφαρμογή και να την κλείσετε. Θα συνεχίσει να εκτελείται στο δίσκο συστήματος και θα κατεβάσει το torrent σας στο παρασκήνιο. Δεν έχουν όλες οι εφαρμογές αυτήν την επιλογή, αλλά μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή στο δίσκο συστήματος με μια άλλη εφαρμογή που ονομάζεται Ελαχιστοποίηση σε δίσκο.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ελαχιστοποίηση εφαρμογής σε δίσκο συστήματος

Κάντε λήψη και εγκατάσταση του Minimize στο Tray. Μόλις εγκατασταθεί, θέλετε να εκτελέσετε πρώτα το παράθυρο διαμόρφωσης της εφαρμογής. Εδώ μπορείτε να διαμορφώσετε ποιες εφαρμογές θα ελαχιστοποιήσουν στο δίσκο συστήματος. Είναι αρκετά εύκολο? απλώς σύρετε και αποθέστε το EXE μιας εφαρμογής στη λίστα των εφαρμογών. Εναλλακτικά, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το όνομα της εφαρμογής στο πλαίσιο ονόματος αρχείου και η εφαρμογή θα αναζητήσει αυτόματα το EXE. Εάν οι παραπάνω δύο επιλογές δεν λειτουργούν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί περιήγησης για να αναζητήσετε το EXE και να το προσθέσετε στην εφαρμογή. Αφού προσθέσετε όλες τις εφαρμογές που θέλετε να ελαχιστοποιήσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Ok και κλείστε την εφαρμογή. Θα ελαχιστοποιηθεί στο ίδιο το δίσκο συστήματος.

  Το Κέντρο ειδοποιήσεων των Windows 10 στα αρχικά του στάδια

Για να ελαχιστοποιήσετε μια εφαρμογή στο δίσκο συστήματος, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί ελαχιστοποίησης στο παράθυρο της εφαρμογής. Θα ελαχιστοποιηθεί στο δίσκο συστήματος ακόμα κι αν η ίδια η εφαρμογή δεν υποστηρίζει εγγενώς τη δυνατότητα. Για να μεγιστοποιήσετε την εφαρμογή, απλώς κάντε κλικ στο εικονίδιό της στο δίσκο συστήματος.

Αυτή η εφαρμογή έχει δύο εξαιρετικές χρήσεις. μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκρύψετε μια εφαρμογή γρήγορα και διαισθητικά. Μπορείτε να αποκρύψετε εφαρμογές με ειδικές συντομεύσεις πληκτρολογίου, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο διαισθητικό από το κουμπί ελαχιστοποίησης που χρησιμοποιούσατε εδώ και χρόνια. Η δεύτερη χρήση είναι φυσικά η ελαχιστοποίηση μιας εφαρμογής που δεν χρειάζεται ολόκληρο παράθυρο για να κάνει αυτό που κάνει. Για παράδειγμα, εάν κάνετε λήψη ενός αρχείου στο πρόγραμμα περιήγησής σας, δεν το χρειάζεστε πραγματικά για να ανοίξετε ένα ολόκληρο παράθυρο. Μπορείτε να το ελαχιστοποιήσετε στο δίσκο συστήματος και να συνεχίσετε να εργάζεστε σε ό,τι χρειάζεστε.

  Πώς να αποτρέψετε τους χρήστες από την απενεργοποίηση των εφαρμογών εκκίνησης στα Windows 10

Όταν ελαχιστοποιείτε μια εφαρμογή στο δίσκο συστήματος με αυτό το εργαλείο, η ελαχιστοποιημένη εφαρμογή δεν θα εμφανίζεται στο Taskview στα Windows 10 και, ομοίως, δεν θα μπορείτε να δείτε ένα παράθυρο προεπισκόπησης της εφαρμογής στη γραμμή εργασιών, καθώς θα υπάρχει κανένα εικονίδιο για αυτό. Η εκτέλεση μιας εφαρμογής ελαχιστοποιημένης με αυτόν τον τρόπο δεν θα μειώσει τον αντίκτυπό της στο σύστημά σας.