Πώς να ελέγξετε το ιστορικό έντυπων εγγράφων σας στα Windows 10

Ο έλεγχος του ιστορικού ενός εκτυπωτή για να δείτε τι εκτυπώθηκε μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να παρακολουθηθεί. Καθώς το επίπεδο γραφίτη σας δεν δείχνει πόσο έχει χρησιμοποιηθεί το αξεσουάρ, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την καταγραφή στα Windows 10. Δείτε πώς.

Ενεργοποίηση καταγραφής για πρόσφατα εκτυπωμένα έγγραφα

Από προεπιλογή, το ιστορικό των εκτυπωμένων εγγράφων σας θα διαγραφεί μετά την ολοκλήρωση της εκτύπωσης κάθε εγγράφου. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση για να μπορείτε να βλέπετε μια λίστα με τα πρόσφατα εκτυπωμένα έγγραφά σας από την ουρά εκτύπωσης του εκτυπωτή σας.

Θα χρειαστεί να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση για κάθε εκτυπωτή που έχετε εγκαταστήσει.

Πρόσβαση στην ουρά εκτύπωσης

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ουρά εκτύπωσης, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί μενού Έναρξη των Windows και επιλέξτε “Ρυθμίσεις”. Από εδώ, κάντε κλικ στην επιλογή Συσκευές > Εκτυπωτές και σαρωτές.

Αποκτήστε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας των Windows κάνοντας δεξί κλικ στο κουμπί Start Menu, κάνοντας κλικ στις Ρυθμίσεις και μετά στο Devices > Printers & Scanners” width=”650″ height=”387″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Βρείτε τον εκτυπωτή σας στη λίστα “Printers & Scanners”, κάντε κλικ σε αυτόν και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Open Queue” για να ανοίξετε την ουρά εκτύπωσης.</p>
<p><img decoding=

Θα εμφανιστεί η ουρά του εκτυπωτή σας με τα τρέχοντα και τα εκτυπωμένα στοιχεία που βρίσκονται σε ουρά. Τα έγγραφα που έχετε εκτυπώσει στο παρελθόν δεν θα εμφανίζονται, γι’ αυτό θα πρέπει να ενεργοποιήσετε την καταγραφή.

  Πώς να βρείτε την ώρα εκκίνησης για μια εφαρμογή στα Windows

Ενεργοποιήστε το Ιστορικό εκτυπωτή

Στο παράθυρο ουράς εκτύπωσης για τον εκτυπωτή σας, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτυπωτής > Ιδιότητες. Εναλλακτικά, επιλέξτε τον εκτυπωτή σας και κάντε κλικ στο «Manage» στο μενού ρυθμίσεων «Printers & Scanners».

Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτυπωτής > Ιδιότητες στην ουρά εκτύπωσης για τον εκτυπωτή σας” width=”635″ height=”409″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Στις ιδιότητες του εκτυπωτή σας, κάντε κλικ στην καρτέλα “Advanced” και, στη συνέχεια, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου “Keep Printed Documents”. </p>
<p>Κάντε κλικ στο “OK” για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.</p>
<p><img decoding=

Μόλις ενεργοποιηθεί το ιστορικό των εγγράφων σας, τα έγγραφά σας δεν θα εξαφανίζονται πλέον από την ουρά εκτύπωσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτύπωσης.

Ενεργοποιήστε το μακροπρόθεσμο ιστορικό εκτύπωσης

Η ουρά εκτύπωσης θα παρέχει μια βραχυπρόθεσμη επισκόπηση των προηγουμένως εκτυπωμένων εγγράφων σας. Εάν θέλετε να προβάλετε μια μακροπρόθεσμη λίστα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων των Windows.

Για να ξεκινήσετε, κάντε δεξί κλικ στο κουμπί μενού Έναρξη των Windows και κάντε κλικ στην επιλογή «Προβολή συμβάντων».

Το πρόγραμμα προβολής συμβάντων θα σας επιτρέψει να προβάλετε μια λίστα με αρχεία που εκτυπώθηκαν προηγουμένως, αλλά θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τα Windows ώστε να αρχίσουν πρώτα να καταγράφουν το μακροπρόθεσμο ιστορικό του εκτυπωτή σας.

Ενεργοποιήστε το Ιστορικό εκτύπωσης στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων

Στο Πρόγραμμα προβολής συμβάντων των Windows, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών > Microsoft > Windows στο μενού “Προβολή συμβάντων (Τοπική)” στα αριστερά.

  Πώς να παραλείψετε τα Windows 10 Insider Builds

Στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων, κάντε κλικ στην επιλογή Αρχεία καταγραφής εφαρμογών και υπηρεσιών > Microsoft > Windows.  width=”304″ ύψος=”450″ onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”  onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p>
<p>Αυτό θα αποκαλύψει έναν σημαντικό αριθμό υπηρεσιών Windows.  Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να βρείτε την κατηγορία “PrintService”.</p>
<p>Από εδώ, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο καταγραφής “Λειτουργικό” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Ιδιότητες”.</p>
<p><img src=.

Κάντε κλικ για να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο ελέγχου “Ενεργοποίηση καταγραφής” και, στη συνέχεια, ορίστε ένα μέγιστο μέγεθος για το αρχείο καταγραφής. Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος, τόσο περισσότερο τα Windows θα καταγράφουν το ιστορικό των εκτυπωμένων εγγράφων σας.

Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να αποθηκεύσετε τη ρύθμιση.

Τα Windows θα αποθηκεύουν πλέον αυτόματα το ιστορικό του εκτυπωτή για όλους τους εγκατεστημένους εκτυπωτές σας σε ένα αρχείο καταγραφής στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Πρόγραμμα προβολής συμβάντων.

Προβολή ιστορικού εκτύπωσης στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων

Μόλις ενεργοποιηθεί το ιστορικό του εκτυπωτή σας, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό ανά πάσα στιγμή από την Προβολή συμβάντων. Για να το κάνετε αυτό, βρείτε και ανοίξτε την κατηγορία “PrintService” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αρχείο καταγραφής “Λειτουργικό”.

Θα εμφανιστεί ένα ιστορικό όλων των συμβάντων εκτυπωτή των Windows, από την αρχική ουρά του εκτυπωτή έως τις ολοκληρωμένες ή αποτυχημένες εκτυπώσεις.

Στην ενότητα “Κατηγορία εργασιών”, τα στοιχεία που αναφέρονται ως “Εκτύπωση εγγράφου” είναι έγγραφα που έχουν εκτυπωθεί με επιτυχία. Οι αποτυχημένες εκτυπώσεις θα εμφανίζονται επίσης σε αυτήν την κατηγορία.

Για να διευκολύνετε την ταξινόμηση, μπορείτε να ομαδοποιήσετε το αρχείο καταγραφής εκτυπώσεων κατά κατηγορίες, διευκολύνοντας τον διαχωρισμό των συμβάντων «Εκτύπωση εγγράφου» στη δική τους ενότητα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στην επικεφαλίδα «Κατηγορία εργασιών» και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Ομαδοποίηση συμβάντων κατά αυτήν τη στήλη».

  Είναι το uTorrent ασφαλές;

Τα στοιχεία σας θα χωριστούν πλέον ανά κατηγορία.

Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις υπόλοιπες κατηγορίες, αφήνοντας την κατηγορία “Εκτύπωση εγγράφου” να εμφανίζει μόνο μια λίστα με τα έγγραφα που είχατε εκτυπώσει στο παρελθόν.

Χρησιμοποιήστε λογισμικό καταγραφής εκτυπώσεων τρίτων

Ενώ το Event Viewer είναι λειτουργικό, δεν παρέχει την πιο καθαρή προβολή των εκτυπωμένων εγγράφων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό καταγραφής εκτυπώσεων τρίτων όπως π.χ Καταγραφικό εκτύπωσης PaperCut για να δείτε το μακροπρόθεσμο ιστορικό του εκτυπωτή σας.

Το PaperCut Print Logger σάς παρέχει μια λίστα με χρονική σήμανση των εκτυπωμένων εγγράφων σας, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τον χρήστη των Windows που εκτύπωσε το έγγραφο, το όνομα του εγγράφου και τον αριθμό των σελίδων και των αντιγράφων.

Η πρόσβαση στη σελίδα διαχειριστή είναι δυνατή από τον προεπιλεγμένο κατάλογο PaperCut Print Logger.

Στα Windows 10, αυτό είναι συνήθως το C:Program Files (x86)PaperCut Print Logger . Κάντε διπλό κλικ στη συντόμευση “ViewLogs” για να ανοίξετε τον πίνακα διαχείρισης, όπου θα είναι διαθέσιμη μια λίστα με τα εκτυπωμένα έγγραφά σας, διαχωρισμένα κατά ημερομηνία.

Αφού ανοίξετε τη σελίδα διαχειριστή του PaperCut Print Logger, στην κατηγορία “Προβολή”, κάντε κλικ στο κουμπί “HTML” για να αποκτήσετε πρόσβαση στο ιστορικό εκτυπώσεών σας για αυτήν την ημερομηνία μέσα στον πίνακα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί “CSV/Excel” στις κατηγορίες “Ημερομηνία (Ημέρα)” ή “Ημερομηνία (Μήνας)” για να εξαγάγετε το ημερήσιο ή μηνιαίο ιστορικό εκτυπώσεων ως αρχείο Microsoft Excel XLS.

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία καταγραφής από το φάκελο Logs > CSV στον κατάλογο εγκατάστασης του PaperCut Print Logger.