Πώς να ελέγξετε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας

Στην Ινδία, οι δημοπρασίες 5G βρίσκονται σε εξέλιξη και η έναρξη των υπηρεσιών 5G επίκειται. Έτσι, έχουμε συντάξει μια λίστα με ζώνες 5G που υποστηρίζονται στην Ινδία και τις ΗΠΑ, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ελέγχουν εάν το smartphone 5G τους είναι συμβατό με το φάσμα 5G σε όλο τον κόσμο. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να ελέγξετε ποιες είναι οι ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας; Λοιπόν, σε αυτό το άρθρο, έχουμε συλλέξει όλες τις πηγές χρησιμοποιώντας τις οποίες μπορείτε να βρείτε τη λίστα των ζωνών 5G που υποστηρίζονται από το τηλέφωνο Android ή το iPhone σας. Σε αυτήν τη σημείωση, αφήστε μας να μάθουμε πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας.

Ελέγξτε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας (2022)

Σε αυτό το άρθρο, συνοψίσαμε τέσσερις απλούς τρόπους για να ελέγξετε την υποστήριξη ζωνών 5G σε smartphone, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και των τηλεφώνων Android. Μπορείτε να επεκτείνετε τον παρακάτω πίνακα και να μετακινηθείτε σε οποιαδήποτε ενότητα θέλετε.

1. Ελέγξτε τη σελίδα προδιαγραφών συσκευής

Υποστήριξη ζωνών Xiaomi 12 Pro 5G

Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στο τηλέφωνό σας είναι μέσω της επίσημης σελίδας προδιαγραφών του smartphone σας. Σχεδόν κάθε κατασκευαστής συσκευών διατηρεί μια σελίδα προδιαγραφών για τα smartphone του στον επίσημο ιστότοπό του, όπου αναφέρει κάθε είδους λεπτομέρειες υλικού, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης ζωνών 5G.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το FaceTime Handoff σε iPhone, iPad και Mac

Επομένως, αν ψάχνετε έναν τρόπο να ελέγξετε γρήγορα την υποστήριξη ζωνών 5G για το smartphone σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στους παρακάτω επιλεγμένους συνδέσμους με βάση τον κατασκευαστή της συσκευής σας. Και μεταβείτε στη σελίδα προδιαγραφών του smartphone σας για να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τη ζώνη 5G.

2. Ελέγξτε το κουτί λιανικής πώλησης του Smartphone σας

Ορισμένοι κατασκευαστές τηλεφώνων καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να αναφέρουν πληροφορίες για τη ζώνη 5G και στο κουτί λιανικής. Επομένως, συνιστάται να επιλέξετε το πλαίσιο για να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη ζώνης 5G. Θα πρέπει να ελέγξετε τις πληροφορίες ραδιοφώνου στο πίσω μέρος του κουτιού. Θα πρέπει να υποδεικνύεται ως NR, που σημαίνει New Radio (5G) ή ζώνη SA/NSA 5G. Ορισμένοι κατασκευαστές μπορεί επίσης να αναφέρουν τη ζώνη συχνοτήτων 5G.

Κουτί λιανικής iQOO

Όπως μπορείτε να δείτε στις παραπάνω εικόνες, όλες οι μάρκες της BBK Electronics εκτός από την OnePlus αναφέρουν τις πληροφορίες της ζώνης 5G στο κουτί λιανικής του τηλεφώνου τους. Τα Realme, Oppo, Vivo και iQOO περιλαμβάνουν την πλήρη λίστα των ζωνών 5G που υποστηρίζονται από τα smartphone τους στο πίσω μέρος του κουτιού, μαζί με μια σειρά από άλλες λεπτομέρειες, όπως τον αριθμό IMEI, τις τιμές SAR, τη διαμόρφωση RAM+ROM και άλλα.

Ελέγξαμε τα κουτιά λιανικής για όλους τους δημοφιλείς κατασκευαστές smartphone, συμπεριλαμβανομένων των Motorola, Google, Nothing και άλλων, και διαπιστώσαμε ότι κανένας από αυτούς δεν αναφέρει τις υποστηριζόμενες ζώνες 5G στο κουτί. Είναι λίγο απογοητευτικό να βλέπεις ότι οι αγοραστές πρέπει να κάνουν μεγάλες προσπάθειες για να μάθουν πληροφορίες για τις ζώνες 5G για τα smartphone τους.

  Πώς να μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας με άλλο Mac

3. Ελέγξτε τις πληροφορίες ζώνης 5G σε αποκλειστικούς ιστότοπους

Υπάρχουν ορισμένες πύλες που συγκεντρώνουν και διατηρούν πληροφορίες ζωνών 5G για διάφορα smartphone. Το cacombos.com (επίσκεψη) είναι ένας από τους πιο εξέχοντες ιστότοπους που απαριθμούν όλες τις ζώνες 5G. Δεν μπορείτε μόνο να δείτε ζώνες 5G που υποστηρίζονται από το τηλέφωνό σας, αλλά και να ελέγξετε την υποστήριξη ζωνών 5G με βάση την περιοχή και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας.

Επιπλέον, αυτός ο ιστότοπος εμφανίζει πληροφορίες συνάθροισης παρόχων και συνδυασμούς για διάφορα smartphone. Ωστόσο, δεδομένου ότι αυτή είναι μια πύλη που υποστηρίζεται από την κοινότητα, οι ζώνες 5G των πιο πρόσφατων smartphone ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμες και ορισμένες πληροφορίες ζώνης ενδέχεται να λείπουν. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε τον ιστότοπο που συνδέεται παραπάνω.

Υποστήριξη ζωνών 5G του Samsung Galaxy S22 / Πηγή: cacombos.com

Εκτός από αυτό, το gsmarena.com (επίσκεψη) είναι γνωστό για τη διατήρηση λεπτομερών φύλλων προδιαγραφών smartphone από διάφορους κατασκευαστές. Μπορείτε να αναζητήσετε και να μετακινηθείτε στο φύλλο προδιαγραφών του smartphone σας σε αυτόν τον ιστότοπο. Στη συνέχεια, πρέπει απλώς να επεκτείνετε την ενότητα “Δίκτυο” για να λάβετε μια πλήρη λίστα με τις υποστηριζόμενες ζώνες 5G.

Υποστήριξη ζωνών 5G του S22 Ultra / Πηγή: gsmarena.com

Η ενότητα ζώνες 5G στο GSMArena εμφανίζει επίσης πληροφορίες δικτύου για συγκεκριμένη περιοχή, ώστε να μπορείτε να γνωρίζετε εάν η συσκευή σας διαθέτει ζώνες 5G που υποστηρίζονται στην Ινδία ή την ΕΕ. Αυτό θα σας φανεί εξαιρετικά βολικό πριν βγείτε έξω και κάνετε μια αγορά smartphone.

  Πώς να κάνετε ένα τρέξιμο ή ιππασία στο Strava

4. Ελέγξτε τις υποστηριζόμενες ζώνες 5G σε iPhone

Όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές Android, η Apple δεν περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ζώνες 5G που υποστηρίζονται στα iPhone στα κουτιά λιανικής. Ωστόσο, διευκολύνει τους χρήστες να ελέγχουν τις υποστηριζόμενες ζώνες 5G για όλα τα μοντέλα iPhone σε μία μόνο σελίδα. Η Apple περιλαμβάνει επίσης έναν σύνδεσμο προς αυτήν τη σελίδα πληροφοριών κινητής τηλεφωνίας στο κουτί λιανικής πώλησης του iPhone. Τούτου λεχθέντος, ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να ελέγξετε τις ζώνες 5G στο iPhone:

  • Μπορείτε να πλοηγηθείτε στην ακόλουθη διεύθυνση (www.apple.com/iphone/cellular) σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για επιτραπέζιους υπολογιστές/κινητά και δείτε τις πληροφορίες των ζωνών 5G για όλα τα μοντέλα iPhone που πουλάει η Apple αυτήν τη στιγμή.

  • Εάν θέλετε να δείτε τις υποστηριζόμενες ζώνες 5G για ένα συγκεκριμένο μοντέλο iPhone, πρέπει να πλοηγηθείτε σε αυτό το προϊόν στον επίσημο ιστότοπο της Apple. Ανοίξτε αυτήν τη σελίδα, επιλέξτε το τηλέφωνό σας και ανοίξτε τις «Τεχνικές προδιαγραφές».

  • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα “Κυψέλη και ασύρματη σύνδεση” και θα βρείτε ολόκληρη τη λίστα των ζωνών 5G που υποστηρίζονται στο iPhone σας.

Βρείτε την πλήρη λίστα των ζωνών 5G για iPhone ή τηλέφωνο Android

Αυτοί είναι λοιπόν οι τέσσερις ευκολότεροι τρόποι για να ελέγξετε την υποστήριξη των ζωνών 5G στο smartphone σας, είτε πρόκειται για τηλέφωνο Android είτε για iPhone. Ψάχναμε για μια εφαρμογή για να ελέγξουμε την υποστήριξη ζωνών 5G σε smartphone, αλλά δεν βρήκαμε. Εάν μια τέτοια εφαρμογή κυκλοφορήσει στο μέλλον, θα ενημερώσουμε τον οδηγό ανάλογα. Μέχρι τότε, εάν θέλετε να μάθετε για την ανάπτυξη 5G στην Ινδία, μεταβείτε στο συνδεδεμένο άρθρο μας. Και για να βρούμε πληροφορίες για τις διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων 5G, συμπεριλαμβανομένων των sub-6GHz και mmWave, έχουμε μια λεπτομερή εξήγηση. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.