Πώς να ελέγξετε την έκδοση Bluetooth στα Windows 10

Το Bluetooth χρησιμοποιείται για τη σύνδεση συσκευών ήχου και ασύρματων συσκευών εισόδου, όπως πληκτρολόγιο ή ποντίκι. Ως επί το πλείστον, δεν θα αντιμετωπίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα με τη σύνδεση οποιασδήποτε από αυτές τις συσκευές στο σύστημά σας. Προορίζονται για χρήση από μεγάλο αριθμό χρηστών που θα έχουν συστήματα με διαφορετικές διαμορφώσεις. Εάν περιόριζαν τους χρήστες σε συγκεκριμένες προδιαγραφές υλικού, θα δυσκολευόταν να πουλήσει μια συσκευή. Ομοίως, οι χρήστες μπορεί να δυσκολεύονται περισσότερο να επιλέξουν ένα για χρήση. Τούτου λεχθέντος, το Bluetooth, όπως και κάθε άλλο κομμάτι υλικού εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Η πιο πρόσφατη έκδοση Bluetooth, προς το παρόν, είναι 5, αν και αυτή δεν είναι τόσο κοινή ακόμα.

  Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προεπιλεγμένης μορφής Εγγράφων Google

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Το Bluetooth 5 είναι αρκετά νέο και δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υλικό που το υποστηρίζει. Αντίθετα, το Bluetooth 4.0 είναι πολύ πιο συνηθισμένο και υπηρεσίες, όπως η Κοινή χρήση κοντά, χρησιμοποιούν το Bluetooth 4.0 για να λειτουργήσουν. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την έκδοση Bluetooth στο σύστημά σας.

Ελέγξτε την έκδοση Bluetooth

Βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε από την εναλλαγή του Κέντρου ενεργειών ή μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και να μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων Συσκευές και να την ενεργοποιήσετε από την καρτέλα Bluetooth. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε μια συσκευή Bluetooth για να ελέγξετε την έκδοση.

  Πώς να διορθώσετε το σφάλμα 0x97 σε εκτυπωτές Epson

Αφού βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο, πρέπει να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών. Στη γραμμή αναζήτησης των Windows, πληκτρολογήστε Διαχείριση Συσκευών.

Στη Διαχείριση Συσκευών, αναπτύξτε το σύνολο συσκευών Bluetooth. Μπορεί να δείτε μία ή περισσότερες συσκευές κάτω από αυτό. Αναζητήστε Intel(R) Wireless Bluetooth(R). Κάντε δεξί κλικ σε αυτό και επιλέξτε Ιδιότητες.

Στο παράθυρο Ιδιότητες, μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένους. Εδώ, θα δείτε μια καταχώρηση Έκδοση υλικολογισμικού με κάτι σαν LMP ακολουθούμενη από έναν αριθμό. Το LMP σημαίνει Πρωτόκολλο διαχείρισης συνδέσμων και ο αριθμός θα αντιστοιχεί στην έκδοση του Bluetooth που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να δείτε έναν πλήρη πίνακα με ποια τιμή LMP αντιστοιχεί σε ποια έκδοση Bluetooth. Στο προηγούμενο στιγμιότυπο οθόνης, η τιμή LMP είναι 8,4096 και η τιμή LMP 8, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα αντιστοιχίζεται στο Bluetooth 4.2.

  Πώς να εξάγετε και να εισαγάγετε τα συστήματα Linux στα Windows 10

Αλλαγή έκδοσης Bluetooth

Δεν μπορείτε να αλλάξετε την έκδοση Bluetooth στο σύστημά σας χωρίς να αναβαθμίσετε το υλικό σας. Μια ενημέρωση υλικολογισμικού ή προγράμματος οδήγησης δεν θα κάνει το κόλπο. Μπορεί να έχετε μια συσκευή που υποστηρίζει νεότερες και παλαιότερες εκδόσεις Bluetooth, π.χ., μια συσκευή που εκτελεί Bluetooth 4 θα μπορεί επίσης να συνδέσει μια συσκευή που απαιτεί Bluetooth 3, ωστόσο αυτό αφορά περισσότερο τη συμβατότητα προς τα πίσω.

Μπορείτε να ελέγξετε με έναν προμηθευτή υλικού για να δείτε εάν το Bluetooth στο σύστημά σας μπορεί να αντικατασταθεί ή μπορείτε να αγοράσετε ένα dongle που μπορεί να συνδεθεί μέσω θύρας USB.