Πώς να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android είναι πιστοποιημένο από την Google

Το λειτουργικό σύστημα Android έχει αναπτυχθεί από την Google και ένα μεγάλο μέρος λειτουργιών και υπηρεσιών που εκτελούνται σε Android υποστηρίζονται από εφαρμογές Google. Το Google Play Store είναι όπου οι περισσότεροι χρήστες Android κάνουν λήψη εφαρμογών και έχει το δικό του σύνολο προβλημάτων με ψεύτικες και πλαστές εφαρμογές. Για χρόνια, το Android είχε να παλέψει με τη φήμη ότι είναι επιρρεπής σε προβλήματα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και ασφάλειας. Για να το καταπολεμήσει αυτό, η Google έχει περιγράψει ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι συσκευές για να τρέχουν το Android. Εάν μια συσκευή δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, το Android που εκτελείται σε αυτήν συνοδεύεται από περιορισμούς. Εάν αγοράζετε μια νέα συσκευή Android, ίσως θελήσετε να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android είναι πιστοποιημένο από την Google ή όχι.

  Το Persist Βελτιώνει τον έλεγχο έντασης στο Android μέσω προσαρμοσμένων προφίλ

Τηλέφωνο Android με πιστοποίηση Google

Είναι γελοίο εύκολο να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας Android είναι πιστοποιημένο από την Google. Η Google δημοσίευσε μια εξαντλητική λίστα συσκευών που είναι πιστοποιημένες και μπορείτε Κατέβασέ το. Το αρχείο μπορεί να ληφθεί σε μορφή PDF και CSV. Η Google παρέχει οδηγίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του αρχείου.

Οι συσκευές αναφέρονται πρώτα με το όνομα του κατασκευαστή και οι συσκευές του κατασκευαστή αναφέρονται με αλφαβητική σειρά. Κάθε συσκευή αναφέρεται κάτω από το όνομα του κατασκευαστή της. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είναι το όνομα της συσκευής σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησής σας ή στα Φύλλα Google ή το πρόγραμμα προβολής PDF που προτιμάτε για να αναζητήσετε το όνομα του κατασκευαστή.

  Πώς να απενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία στο Android

Εάν γνωρίζετε ποιο είναι το όνομα της συσκευής σας, μπορείτε να την αναζητήσετε αντί για το όνομα του κατασκευαστή. Εάν η συσκευή αναφέρεται στη λίστα, διαθέτετε τηλέφωνο Android με πιστοποίηση Google.

Μη πιστοποιημένες συσκευές

Πριν από λίγο καιρό, κάναμε μια ανάρτηση σχετικά με τη διόρθωση του σφάλματος “Η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη από την Google” στη συσκευή Android. Αυτό το σφάλμα είναι μόνο ένα παράδειγμα των περιορισμών που συνεπάγεται η κατοχή και η χρήση μιας μη πιστοποιημένης συσκευής Android. Μπορεί να αντιμετωπίσετε άλλα προβλήματα, ιδιαίτερα με άλλες υπηρεσίες της Google.

Μια μη πιστοποιημένη συσκευή δεν θα υποφέρει από άποψη υλικού. Εάν η συσκευή εκτελεί το υλικό που ισχυρίζεται, θα πρέπει να λειτουργεί καλά. Προβλήματα προκύπτουν μόνο όταν πρόκειται για τη χρήση υπηρεσιών που υποστηρίζονται από την Google, όπως το Google Play Store ή το Google Assistant. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το Google Pay, θα πρέπει να αποκτήσετε μια συσκευή που να είναι πιστοποιημένη από την Google. Μια πιστοποιημένη συσκευή είναι ο καλύτερος τρόπος. Θα είναι πιο ασφαλές και μακροπρόθεσμα, θα μπορείτε να αποφύγετε απρόβλεπτα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν όταν χρησιμοποιείτε μια υπηρεσία που απαιτεί πιστοποιημένη συσκευή.

  Το πραγματικό πρόβλημα ασφάλειας του Android είναι οι κατασκευαστές