Πώς να ελέγξετε εάν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit

Μια ερώτηση που κάνουν συχνά οι χρήστες είναι αν έχουν Windows 32-bit ή 64-bit. Αυτό είναι πολύ εύκολο να καταλάβετε εάν έχετε ήδη εγκατεστημένα Windows στο σύστημά σας. Είναι μόνο θέμα αναζήτησης των πληροφοριών. Αξίζει όμως να ρωτήσετε, τι καθορίζει ποια Windows να εγκαταστήσετε; Η εγκατάσταση των Windows 32-bit ή 64-bit βασίζεται στην αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σας. Με απλά λόγια, πρέπει να ελέγξετε αν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit, προκειμένου να προσδιορίσετε ποια Windows πρέπει να εγκαταστήσετε. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σας, καθώς και πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν έχετε εγκατεστημένα Windows 32-bit ή 64-bit στο σύστημά σας.

Επεξεργαστής – 32-bit ή 64-bit

Ανοίξτε τη γραμμή εντολών στον υπολογιστή σας με Windows. Εάν, λογικά δεν έχετε εγκατεστημένα τα Windows και πρέπει να προσδιορίσετε την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή, θα πάμε και σε αυτό. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα και πατήστε το πλήκτρο Enter.

echo %PROCESSOR_ARCHITECTURE%

Εάν η γραμμή εντολών επιστρέψει AMD64, σημαίνει ότι η αρχιτεκτονική του επεξεργαστή σας είναι 64-bit.

  Πώς να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες ταπετσαρίες κλίσης για το iPhone σας

Γραμμή εντολών χωρίς εγκατεστημένα Windows

Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστείτε ένα USB με δυνατότητα εκκίνησης των Windows 10. Τοποθετήστε το USB και βεβαιωθείτε ότι είναι η πρώτη συσκευή εκκίνησης. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά της συσκευής εκκίνησης από το BIOS. Θα φορτωθεί η ρύθμιση των Windows. Επιλέξτε τη γλώσσα, τη μέθοδο εισαγωγής και τη ζώνη ώρας για να συνεχίσετε. Όταν δείτε την οθόνη “Εγκατάσταση τώρα”, μην κάνετε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα. Αντίθετα, κοιτάξτε κάτω αριστερά όπου θα δείτε την επιλογή «Επισκευή του υπολογιστή σας». Επιλέξτε το.

Στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Αντιμετώπιση προβλημάτων. Στην περιοχή Σύνθετες επιλογές, επιλέξτε Γραμμή εντολών. Εκτελέστε την εντολή για να μάθετε αν ο επεξεργαστής σας είναι 32-bit ή 64-bit.

  Πώς να αντιγράψετε και να επικολλήσετε σε Mac

Windows – 32-bit ή 64-bit

Το να μάθετε αν έχετε Windows 32-bit ή 64-bit είναι εύκολο.

Windows 10

Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στα Windows 10. Μεταβείτε στην ομάδα ρυθμίσεων συστήματος και επιλέξτε την καρτέλα Πληροφορίες. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και θα σας πει εάν έχετε εγκατεστημένα Windows 32-bit ή 64-bit.

Windows 7, Windows 8/8.1, Windows 10

Αυτό λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Windows 7 έως τα Windows 10. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου. Μεταβείτε στο Σύστημα & Ασφάλεια. Κάντε κλικ στην επιλογή «Προβολή ποσότητας μνήμης RAM και ταχύτητας επεξεργαστή».

  Πώς να προσθέσετε φίλους στο Spotify

Αυτό θα σας δείξει μια περιεκτική περίληψη του συστήματός σας, συμπεριλαμβανομένης της αρχιτεκτονικής των Windows που έχετε εγκαταστήσει.

Είναι σημαντικό ο τύπος συστήματος των Windows που εγκαθιστάτε να ταιριάζει με αυτό για τον οποίο έχει κατασκευαστεί ο επεξεργαστής σας. Εάν δεν το κάνει, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα που φαινομενικά θα πρέπει να λυθούν ή ακόμα και μια προφανής αιτία. Εάν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή και πρέπει να επιλέξετε μεταξύ x56 και x64, θα πρέπει και πάλι να γνωρίζετε τον τύπο συστήματος για να εγκαταστήσετε τη σωστή έκδοση της εφαρμογής.