Πώς να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος επηρεάζεται από το CloudBleed

Το CloudBleed είναι μια νέα ευπάθεια που επηρεάζει το CloudFlare. Το CloudFare είναι ένα δίκτυο παράδοσης περιεχομένου και ασφάλεια, με την προϋπόθεση ότι αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ορισμένων πολύ μεγάλων, μεγάλων ιστοτόπων. Αυτή η νέα ευπάθεια έδωσε τη δυνατότητα για ευαίσθητες πληροφορίες. κωδικούς πρόσβασης, κρυπτογραφημένα κλειδιά και άλλα. Μια απλή αναζήτηση στο Google δεν θα εμφανίσει αυτές τις πληροφορίες που διέρρευσαν. Όπως συμβαίνει με κάθε παραβίαση ασφαλείας, το τυπικό πρωτόκολλο είναι να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό πρόσβασής σας. Η διαρροή έχει επιδιορθωθεί, αλλά έχει επηρεάσει αρκετούς ιστότοπους. Το Cloudbleed Indicator είναι μια επέκταση του Chrome που σας ειδοποιεί όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο που επηρεάζεται από την ευπάθεια με το ίδιο όνομα. Το CloudBleed είναι ένα πρόσθετο Firefox και μια επέκταση Chrome που μπορεί να αναζητήσει το ιστορικό σας και τους σελιδοδείκτες σας για ιστοτόπους που επηρεάζονται. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος επηρεάζεται από το CloudBleed.

  Τι είναι το Bokeh στη φωτογραφία και πώς το δημιουργείτε;

Ιστορικό αναζήτησης και σελιδοδείκτες

Εγκαταστήστε το CloudBleed. Το πρόσθετο προσθέτει ένα εικονίδιο cloud δίπλα στη γραμμή URL. Κάντε κλικ σε αυτό για να ανοίξετε τον πίνακα ρυθμίσεων πρόσθετων. Μπορείτε να αναζητήσετε το ιστορικό σας για ιστότοπους που επηρεάζονται από το CloudBleed. Ομοίως, μπορείτε να εκτελέσετε τον ίδιο έλεγχο στους σελιδοδείκτες σας για να δείτε εάν αποθηκεύσατε έναν σύνδεσμο από έναν επηρεασμένο ιστότοπο.

Μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτηση σε συγκεκριμένο αριθμό ημερών και μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο ιστορικό και στους σελιδοδείκτες σας ξεχωριστά. Επιλέξτε πόσο πίσω θέλετε να κάνετε αναζήτηση στο ιστορικό σας από το πεδίο «Τελευταίο» εισάγοντας τον αριθμό των ημερών. Κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και το CloudBleed θα σας δώσει μια πλήρη λίστα με όλους τους επηρεασμένους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί.

  Πώς να βρείτε το Spotify Wrapped 2020

Για τους σελιδοδείκτες, δεν υπάρχει φίλτρο χρόνου. Κάντε κλικ στο κουμπί αναζήτησης και το CloudBleed θα σαρώσει όλους τους σελιδοδείκτες συνδέσμους σας. Τα αποτελέσματα αναζήτησης θα εμφανίσουν σελιδοδείκτες από επηρεαζόμενους ιστότοπους.

Εγκαταστήστε το CloudBleed από το Chrome Web Store

Εγκαταστήστε το CloudBleed για Firefox

Ελέγξτε ζωντανά

Η επέκταση και το πρόσθετο CloudBleed αναζητά το ιστορικό περιήγησής σας και τους σελιδοδείκτες σας. Δεν σας ενημερώνει πότε/εάν επισκέπτεστε έναν επηρεασμένο ιστότοπο. Το CloudBleed Indicator είναι μια επέκταση του Chrome που μπορεί να εκτελέσει ζωντανό έλεγχο. Το CloudBleed προσθέτει ένα εικονίδιο cloud δίπλα στη γραμμή URL. Η επέκταση θα εκτελέσει ζωντανό έλεγχο. το εικονίδιο του cloud γίνεται κόκκινο εάν ο ιστότοπος που επισκέπτεστε έχει επηρεαστεί από το CloudBleed.

  Εισαγάγετε το λεξικό του MS Office σε διαφορετικό υπολογιστή ή σε νέα εγκατάσταση

Η ένδειξη CloudBleed είναι διαθέσιμη μόνο για το Chrome προς το παρόν. Οι προγραμματιστές εργάζονται σε ένα πρόσθετο Firefox.

Στο μεταξύ, εξετάστε το ενδεχόμενο να σαρώσετε το ιστορικό και τους σελιδοδείκτες σας τουλάχιστον εάν χρησιμοποιείτε Firefox. Εάν είναι δυνατόν, μεταβείτε προσωρινά στο Chrome, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε εάν ένας ιστότοπος επηρεάζεται από το CloudBleed όταν τον επισκέπτεστε.

Το CloudFlare ισχυρίστηκε ότι η παραβίαση δεδομένων δεν είναι μαζική. Η επηρεαζόμενη ιστοσελίδα δεν χρησιμοποιήθηκε και η επισκεψιμότητά τους ήταν χαμηλή.

Εγκαταστήστε το CloudBleed Indicator από το Chrome Web Store