Πώς να ελέγξετε αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Discord

Το Discord είναι ένας ασφαλής χώρος όπου μπορείτε να συνομιλήσετε με όσους μοιράζονται αμοιβαία ενδιαφέροντα. Όμως, όπως οπουδήποτε στον Ιστό, μπορεί να συναντήσετε άτομα με τα οποία δεν είναι ευχάριστο να μιλάτε και που μπορεί να είναι ακόμη και αγενείς. Ευτυχώς, πλατφόρμες όπως το Discord μπορούν να χειριστούν αυτό το ζήτημα. Δηλαδή, σίγαση.

Ωστόσο, το να ανακαλύψετε ότι κάποιος σας το έχει κάνει αυτό δεν είναι υπέροχο. Σήμερα, θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν κάποιος σας έχει κάνει σίγαση στο Discord για να επιβεβαιώσετε τις υποψίες σας.

Πώς να ελέγξετε αν κάποιος σας έκανε σίγαση στο Discord

Το Discord προσφέρει στους χρήστες δύο τύπους σίγασης: κανάλι και τοπική. Μόνο οι διαχειριστές του διακομιστή μπορούν να κάνουν σίγαση σε όλο το κανάλι των χρηστών, ενώ οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κάνει σίγαση άλλων χρηστών τοπικά. Όταν κάποιος έχει τεθεί σε σίγαση σε όλο το κανάλι, κανένας από τους χρήστες του καναλιού δεν θα τον ακούσει. Από την άλλη πλευρά, η τοπική σίγαση λειτουργεί μόνο για έναν χρήστη.

  Τι είναι ο Αυτόματος έλεγχος κέρδους στο Discord

Οι χρήστες σε τοπικά σίγαση δεν λαμβάνουν ειδοποίηση σχετικά. Επομένως, ο μόνος τρόπος για να διαπιστώσετε ότι έχετε βάλει τοπικά σίγαση είναι ελέγχοντας την αντίδραση του άλλου χρήστη. Θα σταματήσουν να αντιδρούν όταν λέτε κάτι. Ωστόσο, μπορεί να έχετε πρόβλημα να το προσδιορίσετε εάν ο χρήστης δεν αντέδρασε ποτέ στα λόγια σας από την αρχή. Ούτε ο διακομιστής ή οι διαχειριστές του καναλιού ειδοποιούνται όταν τίθεται σε σίγαση κάποιος τοπικά.

Με τη σίγαση σε όλο το κανάλι, είναι λίγο πιο εύκολο. Όπως και με την τοπική σίγαση, δεν θα λάβετε ειδοποίηση, αλλά μπορείτε να παρακολουθείτε την αντίδραση όλων των χρηστών αντί μόνο ενός. Εάν όλοι σας αγνοούν, πιθανότατα έχετε βάλει σε σίγαση σε όλο το κανάλι.

Πώς να κάνετε σίγαση σε κάποιον στο Discord

Για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να θέλετε να κάνετε σίγαση ενός χρήστη Discord μόνοι σας. Εάν βρίσκεστε στον διακομιστή κάποιου άλλου, μπορείτε να κάνετε σίγαση μόνο σε άλλους χρήστες τοπικά. Δείτε πώς να το κάνετε:

  • Εγγραφείτε στο ίδιο φωνητικό κανάλι με τον χρήστη που θέλετε να κάνετε σίγαση.
  • Κάντε δεξί κλικ στο όνομα χρήστη τους για να προβάλετε το μενού Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Σίγαση”.
  •   Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το 2FA στο Discord

    Εάν θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση του χρήστη, επαναλάβετε τα ίδια βήματα και επιλέξτε “Κατάργηση σίγασης” στο τέλος. Εάν έχετε δικαιώματα διαχειριστή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να θέσετε σε σίγαση έναν χρήστη για ολόκληρο το κανάλι:

  • Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε στο ίδιο κανάλι φωνής με τον χρήστη που θέλετε να κάνετε σίγαση.
  • Κάντε δεξί κλικ στο όνομα του ατόμου που θέλετε να κάνετε σίγαση.
  • Κάντε κλικ στο «Σίγαση διακομιστή». Το άτομο θα σιγήσει αμέσως για ολόκληρο το κανάλι.
  • FAQ

    Διαβάστε αυτήν την ενότητα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία σίγασης στο Discord.

    Είναι η σίγαση το ίδιο με τον αποκλεισμό στο Discord;

    Όχι, η σίγαση είναι μια μικρότερη τιμωρία για τους χρήστες που δεν συμπεριφέρονται όπως θα θέλατε στο Discord. Είναι μια μη συγκρουσιακή μέθοδος για να αποφύγεις να μιλήσεις σε κάποιον. Συχνά, οι χρήστες δεν παρατηρούν καν ότι έχουν τεθεί σε σίγαση. Ο αποκλεισμός κάποιου είναι μια πιο σοβαρή μέθοδος αντιμετώπισης ενοχλητικών χρηστών. Θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις, όταν κάποιος σας ενοχλεί πραγματικά.

    Όταν αποκλείετε κάποιον από τη λίστα φίλων σας, αφαιρείται εντελώς. Εάν βρίσκεστε στον ίδιο διακομιστή, δεν θα βλέπετε πλέον τα μηνύματα του χρήστη. Ο αποκλεισμένος χρήστης δεν θα μπορεί να σας προσθέσει ετικέτα, να σας στείλει μηνύματα ή να βρει το προφίλ σας. Με άλλα λόγια, ο αποκλεισμός είναι προφανής, σε αντίθεση με τη σίγαση.

      Τρόπος εγγραφής ήχου Discord στο OBS

    Πώς μπορώ να καταργήσω τη σίγαση στο Discord;

    Η σίγαση στο Discord μπορεί να είναι αναστατωμένη, ειδικά αν δεν έχετε κάνει τίποτα λάθος. Μερικές φορές, οι χρήστες ενδέχεται να θέσουν σε σίγαση κατά λάθος. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να καταργήσετε τη σίγαση του εαυτού σας για να αρχίσετε να επικοινωνείτε ξανά με άλλους. Αλλά μόνο ο χρήστης που σας έχει κάνει σίγαση μπορεί να σας καταργήσει τη σίγαση. Ευτυχώς, ακόμα κι αν έχετε βάλει σε σίγαση, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν τα μηνύματά σας, επομένως μπορείτε να τους ζητήσετε ευγενικά να σας καταργήσουν τη σίγαση.

    Συμπεριφέρσου καλά

    Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε με βεβαιότητα εάν έχετε τεθεί σε σίγαση στο Discord. Αν και μπορείτε να παρακολουθείτε τη συμπεριφορά άλλων χρηστών, δεν είναι πάντα σαφής ένδειξη. Είτε έτσι είτε αλλιώς, εάν υποψιάζεστε ότι έχετε βάλει σε σίγαση, να είστε πάντα ευγενικοί και να μην στέλνετε ανεπιθύμητα μηνύματα στους χρήστες με αιτήματα για κατάργηση της σίγασης σας. Αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από το προβλεπόμενο.

    Έχετε κάνει ποτέ σίγαση ή αποκλεισμό κάποιου στο Discord; Εάν ναι, γιατί θεωρήσατε απαραίτητο να το κάνετε; Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.