Πώς να εκτυπώσετε φωτογραφίες στα Windows 10

Αποθηκεύουμε τις περισσότερες φωτογραφίες ψηφιακά σε φορητές συσκευές, κάρτες SD και υπολογιστές και είναι εύκολα προσβάσιμες στο διαδίκτυο. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να πλαισιώσετε ένα φυσικό αντίγραφο της παλιάς σχολής; Αυτός ο οδηγός σάς δείχνει πώς να εκτυπώνετε φωτογραφίες στα Windows 10.

Επειδή το λογισμικό εκτυπωτή μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε κατασκευαστή, αυτός ο οδηγός καλύπτει τα ενσωματωμένα εργαλεία που προσφέρονται στα Windows 10. Η πρώτη μέθοδος δεν απαιτεί πρόσθετο λογισμικό εκτός του προγράμματος οδήγησης του εκτυπωτή σας. Η δεύτερη μέθοδος χρησιμοποιεί την εφαρμογή Photos της Microsoft, η οποία απαιτεί επίσης ένα πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή. Αυτός ο οδηγός σάς δείχνει ακόμη και πώς να εκτυπώνετε από τρία δημοφιλή προγράμματα περιήγησης.

Πριν εκτυπώσετε, βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα οδήγησης του εκτυπωτή σας είναι ενημερωμένο, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ενημέρωσης λογισμικού που παρέχεται με τον εκτυπωτή σας. Για παράδειγμα, η Epson εγκαθιστά ένα Epson Software Updater που ελέγχει για ενημερώσεις προϊόντων και προτείνει άλλο «χρήσιμο» λογισμικό. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη νέων προγραμμάτων οδήγησης από τον ιστότοπο του κατασκευαστή.

Θυμηθείτε, μην κάνετε ποτέ λήψη και εγκατάσταση προγραμμάτων ενημέρωσης προγραμμάτων οδήγησης τρίτων κατασκευαστών!

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο με το δεξί κλικ

Χρησιμοποιήστε την Εξερεύνηση αρχείων στα Windows 10 για να εντοπίσετε τη φωτογραφία που θέλετε να εκτυπωθεί και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο. Επιλέξτε την επιλογή «Εκτύπωση» που εμφανίζεται στο αναδυόμενο μενού.

  Λήψη: Δοκιμάστε το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft που βασίζεται σε Chromium σήμερα

Το παράθυρο Εκτύπωση εικόνων εμφανίζεται στην οθόνη. Αρχικά, επαληθεύστε τον προορισμό που αναφέρεται στην ενότητα “Εκτυπωτής”. Μετά από αυτό, επιλέξτε το μέγεθος, την ποιότητα, τον τύπο χαρτιού, τη διάταξη που θέλετε και τον αριθμό των αντιγράφων. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο “Προσαρμογή εικόνας στο πλαίσιο” εάν χρειάζεται.

Για πρόσθετη προσαρμογή, κάντε κλικ στον σύνδεσμο “Επιλογές” που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία, ακολουθούμενο από “Ιδιότητες εκτυπωτή” σε ένα αναδυόμενο παράθυρο. Εμφανίζεται ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο που παρέχει ρυθμίσεις ειδικά για τον εκτυπωτή σας. Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε έναν εκτυπωτή Epson XP-7100.

Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” όταν τελειώσετε και θα επιστρέψετε στον πίνακα “Εκτύπωση εικόνων”. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εκτύπωση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εκτύπωσης.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Φωτογραφίες

Αυτή η εφαρμογή είναι ήδη στον υπολογιστή σας με Windows 10, επομένως δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε οτιδήποτε νέο. Συνήθως ορίζεται ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών.

Εντοπίστε τη φωτογραφία που θέλετε να εκτυπωθεί και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο ή χρησιμοποιήστε τη μέθοδο δεξί κλικ. Εάν κάνετε δεξί κλικ και η εφαρμογή Φωτογραφίες είναι η προεπιλεγμένη προβολή σας, κάντε κλικ στο «Άνοιγμα» στο αναδυόμενο μενού. Διαφορετικά, επισημάνετε το “Άνοιγμα με” που βρίσκεται πιο κάτω από το μενού για να αναπτύξετε ένα άλλο μενού διάθεσης και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή “Φωτογραφίες”.

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Εκτυπωτής στην επάνω δεξιά γωνία ή πατήστε Ctrl+P στο πληκτρολόγιό σας.

Στο αναδυόμενο παράθυρο, οι ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας βρίσκονται σε ένα μενού στα αριστερά. Βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας είναι ο προεπιλεγμένος προορισμός. Εάν χρειάζεται, προσαρμόστε τον προσανατολισμό, τον αριθμό των αντιγράφων, το μέγεθος χαρτιού, τον τύπο χαρτιού, το μέγεθος φωτογραφίας και τα περιθώρια σελίδας. Έχετε επίσης την επιλογή να γεμίσετε τη σελίδα ή να συρρικνώσετε τη φωτογραφία ώστε να ταιριάζει.

  Πώς ο βομβαρδισμός μέσω email χρησιμοποιεί ανεπιθύμητα μηνύματα για να κρύψει μια επίθεση

Για πρόσθετες επιλογές, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο μενού και κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Περισσότερες ρυθμίσεις”. Εδώ μπορείτε να ορίσετε τη ταξινόμηση, την ποιότητα εξόδου και τη λειτουργία χρώματος. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη δέσμευση εγγράφου στην αριστερή, δεξιά ή επάνω άκρη. Θα βρείτε επίσης μια επιλογή εκτύπωσης χωρίς περιθώρια (ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση).

Κάντε κλικ στο κουμπί “OK” για να τελειώσετε.

Μόλις επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί «Εκτύπωση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εκτύπωσης.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Μέρος 1: Chrome

Εάν οι φωτογραφίες που θέλετε να εκτυπωθούν βρίσκονται στο διαδίκτυο, μπορείτε είτε να εκτυπώσετε απευθείας από τον ιστότοπο είτε να κάνετε λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σας με Windows. Στα ακόλουθα παραδείγματα, εκτυπώνουμε μια φωτογραφία που είναι αποθηκευμένη στο διαδίκτυο στο Google Photos.

Πρώτα, κάντε δεξί κλικ στη φωτογραφία και επιλέξτε την επιλογή «Άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα» που εμφανίζεται στο αναδυόμενο μενού.

Στη νέα καρτέλα, κάντε κλικ στο κουμπί με τις τρεις κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε “Εκτύπωση” στο αναπτυσσόμενο μενού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη και να εκτυπώσετε τη φωτογραφία χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες, το εργαλείο εκτύπωσης των Windows ή το προσαρμοσμένο λογισμικό του εκτυπωτή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Αποθήκευση εικόνας ως» που εμφανίζεται στο αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε έναν προορισμό στον υπολογιστή σας. Μόλις γίνει λήψη, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ ή κάντε δεξί κλικ στο αρχείο. Εάν κάνετε δεξί κλικ, επιλέξτε “Άνοιγμα” για να εκκινήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες (εάν έχει οριστεί ως προεπιλογή) ή επιλέξτε “Εκτύπωση”.

  Πώς να απεγκαταστήσετε την ενημέρωση Οκτωβρίου 2020 των Windows 10

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Μέρος 2: Firefox

Κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Προβολή εικόνας» που εμφανίζεται στο αναδυόμενο μενού.

Με την εικόνα σε μεγέθυνση, κάντε κλικ στο κουμπί μενού σε στυλ χάμπουργκερ στην επάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε «Εκτύπωση» στο αναπτυσσόμενο μενού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη και να εκτυπώσετε την εικόνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες, το εργαλείο εκτύπωσης των Windows ή το προσαρμοσμένο λογισμικό του εκτυπωτή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Αποθήκευση εικόνας ως» στο αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε έναν προορισμό στον υπολογιστή σας. Μόλις γίνει λήψη, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ ή κάντε δεξί κλικ στο αρχείο. Εάν κάνετε δεξί κλικ, επιλέξτε “Άνοιγμα” για να εκκινήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες (εάν έχει οριστεί ως προεπιλογή) ή επιλέξτε “Εκτύπωση”.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης Μέρος 3: Microsoft Edge

Με επιλεγμένη ή μεγεθυμένη την εικόνα, κάντε κλικ στο οριζόντιο εικονίδιο με τις τρεις κουκκίδες που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία κοντά στη γραμμή διευθύνσεων. Κάντε κλικ στην επιλογή «Εκτύπωση» στο αναπτυσσόμενο μενού.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε λήψη της εικόνας και να την εκτυπώσετε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Φωτογραφίες, το εργαλείο εκτύπωσης των Windows ή το προσαρμοσμένο λογισμικό του εκτυπωτή σας. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε την επιλογή «Αποθήκευση εικόνας ως» στο αναδυόμενο μενού.

Επιλέξτε έναν προορισμό στον υπολογιστή σας. Μόλις γίνει λήψη, εντοπίστε και κάντε διπλό κλικ ή κάντε δεξί κλικ στο αρχείο. Εάν κάνετε δεξί κλικ, επιλέξτε “Άνοιγμα” για να εκκινήσετε την εφαρμογή Φωτογραφίες (εάν έχει οριστεί ως προεπιλογή) ή επιλέξτε “Εκτύπωση”.