Πώς να εκτελείτε πάντα τις εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11

Η άδεια διαχειριστή είναι κάτι που χρειάζονται οι χρήστες κατά την κατάργηση των Windows 11 ή την αλλαγή των βασικών ρυθμίσεων απορρήτου στα Windows 11. Βασικά, χρειάζεστε δικαιώματα διαχειριστή σε εργαλεία γραμμής εντολών, προγράμματα, βοηθητικά προγράμματα και άλλο λογισμικό για να κάνετε αλλαγές σε επίπεδο συστήματος. Για εξοικονόμηση χρόνου και ταλαιπωρίας, σας προσφέρουμε έναν λεπτομερή οδηγό για το πώς να εκτελείτε πάντα τις εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανοίγετε εύκολα προγράμματα με άδεια διαχειριστή από προεπιλογή στα Windows 11. Σε αυτήν τη σημείωση, ας μεταβούμε στο

Εκτέλεση εφαρμογών ως διαχειριστής από προεπιλογή στα Windows 11 (2022)

Έχουμε προσθέσει τέσσερις διαφορετικές μεθόδους για την εκτέλεση εφαρμογών ως διαχειριστής από προεπιλογή στα Windows 11. Μπορείτε να επεκτείνετε τον παρακάτω πίνακα και να μεταβείτε σε οποιαδήποτε μέθοδο κρίνετε κατάλληλη.

Τροποποιήστε τις σύνθετες ιδιότητες για την εκτέλεση εφαρμογών με δικαιώματα διαχειριστή

Για να εκτελείτε πάντα εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11, πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στην ιδιότητα για προχωρημένους του προγράμματος και να κάνετε αλλαγές εκεί. Πρέπει να το κάνετε αυτό για κάθε πρόγραμμα στο οποίο θέλετε να έχετε πρόσβαση διαχειριστή από προεπιλογή. Εδώ είναι πώς να το κάνετε.

  Πώς να ανοίξετε αρχεία EMZ στα Windows 10

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε το όνομα του προγράμματος που θέλετε να εκτελείται πάντα ως διαχειριστής. Για παράδειγμα, έχω πληκτρολογήσει “γραμμή εντολών”. Τώρα, κάντε κλικ στο “Άνοιγμα τοποθεσίας αρχείου” στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.

2. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση και ανοίξτε τις «Ιδιότητες».

3. Τώρα, κάντε κλικ στο «Για προχωρημένους» στην καρτέλα «Συντόμευση».

4. Εδώ, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου για “Εκτέλεση ως διαχειριστής” και κάντε κλικ στο “OK”. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η γραμμή εντολών (ή όποιο πρόγραμμα έχετε επιλέξει) θα ανοίγει πάντα με δικαιώματα διαχειριστή.

5. Επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όλες τις εφαρμογές που θέλετε να εκτελείτε ως διαχειριστής από προεπιλογή στα Windows 11.

Εκτελέστε μια εφαρμογή ως διαχειριστής με συντόμευση πληκτρολογίου

Εάν δεν θέλετε να τροποποιήσετε τις προηγμένες ιδιότητες κάθε προγράμματος, εδώ είναι μια εξαιρετική συντόμευση πληκτρολογίου των Windows 11 που σας επιτρέπει να ανοίγετε γρήγορα προγράμματα με δικαιώματα διαχειριστή.

Πατήστε «Ctrl + Shift» στο πληκτρολόγιο και κάντε κλικ στο πρόγραμμα που θέλετε να εκτελέσετε είτε από τη γραμμή εργασιών είτε από το μενού Έναρξη. Αυτό το πλήκτρο πρόσβασης θα αναγκάσει την εφαρμογή να ξεκινήσει με πρόσβαση διαχειριστή. Μπορείτε επίσης να ανοίξετε προγράμματα από το παράθυρο Εκτέλεση πατώντας «Ctrl + Shift + Enter». Πόσο ωραίο είναι αυτό; Συνεχίστε λοιπόν και δοκιμάστε αυτήν τη συντόμευση πληκτρολογίου για να εκτελείτε πάντα εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11.

  Η δωρεάν προσφορά αναβάθμισης των Windows 10 λήγει σε 15 ημέρες

Εκτελέστε εφαρμογές με άδεια διαχειριστή σε λειτουργία συμβατότητας

Ενώ η λειτουργία συμβατότητας σάς επιτρέπει να εκτελείτε πολύ παλαιότερες εφαρμογές στα Windows 11 και 10, υπάρχει ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα αυτής της λειτουργίας. Σας επιτρέπει να ανοίγετε πάντα προγράμματα με δικαιώματα διαχειριστή. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για αυτόνομες εφαρμογές που δεν απαιτούν εγκατάσταση και δεν διαθέτουν συντόμευση. Εάν η 1η μέθοδος δεν λειτούργησε για εσάς, αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει.

1. Κάντε δεξί κλικ στο πρόγραμμα και ανοίξτε τις «Ιδιότητες».

2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα “Συμβατότητα”. Εδώ, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου για “Εκτέλεση αυτού του προγράμματος ως διαχειριστής”. Τώρα, κάντε κλικ στο OK και είστε έτοιμοι. Από εδώ και στο εξής, το πρόγραμμα θα εκτελείται πάντα ως διαχειριστής στα Windows 11.

Να ανοίγετε πάντα το PowerShell ως διαχειριστής στα Windows 11

Το PowerShell είναι μία από τις συχνές εφαρμογές που ανοίγουν οι χρήστες ως διαχειριστής στα Windows 11. Και για εξοικονόμηση χρόνου, το PowerShell προσφέρει μια εγγενή ρύθμιση που σας επιτρέπει να ανοίγετε πάντα το εργαλείο της γραμμής εντολών με αυξημένα δικαιώματα. Τούτου λεχθέντος, η ρύθμιση εντός εφαρμογής είναι διαθέσιμη στην προεπισκόπηση τερματικού των Windows (έκδοση 1.13 ή νεότερη), η οποία πρόκειται να γίνει το προεπιλεγμένο εργαλείο γραμμής εντολών στα Windows 11. Θα πρότεινα αν χρησιμοποιείτε το PowerShell, να το ανοίξετε μέσω την προεπισκόπηση τερματικού των Windows, καθώς υποστηρίζει επίσης διάφορες δυνατότητες προσαρμογής. Με αυτά τα λόγια, δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε τη σημαντική ρύθμιση για να ανοίξετε το Powershell με δικαιώματα διαχειριστή.

  Θέλετε καλύτερο φωνητικό έλεγχο Smarthome; Χρήση Ομάδων

1. Πατήστε το πλήκτρο Windows και πληκτρολογήστε “terminal”. Κάντε κλικ για να το ανοίξετε.

2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο με το βέλος προς τα κάτω και ανοίξτε τις «Ρυθμίσεις».

3. Εδώ, μεταβείτε στην καρτέλα “Windows PowerShell” από την αριστερή πλαϊνή γραμμή και ενεργοποιήστε την εναλλαγή “Εκτέλεση αυτού του προφίλ ως διαχειριστής” στο δεξιό παράθυρο.

4. Τέλος, κάντε κλικ στο «Αποθήκευση» και τελειώσατε. Τώρα, κάθε φορά που ανοίγετε το PowerShell στο Windows Terminal, θα ανοίγει με δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 11.

Αυξήστε το δικαίωμα διαχειριστή στα Windows 11 από προεπιλογή

Αυτές είναι λοιπόν οι τέσσερις μέθοδοι που σας επιτρέπουν να εκτελείτε πάντα εφαρμογές ως διαχειριστής στα Windows 11. Γενικά προτιμώ το έξυπνο πλήκτρο πρόσβασης, αλλά αν χρησιμοποιείτε τακτικά ένα πρόγραμμα με πρόσβαση διαχειριστή, προχωρήστε και τροποποιήστε τις προηγμένες ιδιότητες αυτού του προγράμματος. Θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και ταλαιπωρία. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Εάν θέλετε να επιδιορθώσετε σφάλματα δίσκου στα Windows 11, ακολουθήστε τον οδηγό μας και βρείτε την κατάλληλη λύση. Και αν αντιμετωπίζετε προβλήματα μνήμης στα Windows 11, όπως υψηλή χρήση μνήμης RAM, διαρροή μνήμης και πολλά άλλα, τότε το σεμινάριο μας σίγουρα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα. Τέλος, εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.