Πώς να εκτελέσετε εφαρμογές Android σε Linux

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εκτέλεσης εφαρμογών Android σε υπολογιστές. Αυτό συμβαίνει επειδή καθώς το Android μεγαλώνει, οι χρήστες υπολογιστών μαθαίνουν ότι υπάρχουν πολλές εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές στο Android εκεί έξω που θα ήταν ιδανικές για επιτραπέζιους υπολογιστές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στο Linux, καθώς υπάρχουν ορισμένες εφαρμογές που απλά δεν είναι διαθέσιμες σε αυτό (πράγματα όπως η μουσική του Amazon, το Pandora κ.λπ.). Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε να εκτελείτε εφαρμογές Android σε Linux, με τη βοήθεια της Google και ενός ενδιαφέροντος εργαλείου προγράμματος περιήγησης.

Εγκατάσταση του Chrome

Ο καλύτερος και πιο αξιόπιστος τρόπος για την εκτέλεση εφαρμογών Android σε Linux είναι μετατρέποντας τις εφαρμογές Android σε εφαρμογές ιστού Chrome. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστούμε το Google Chrome. Δυστυχώς, οι διανομές Linux δεν καθιστούν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού της Google ως προεπιλογή. Ο Firefox είναι συνήθως το πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής στις περισσότερες διανομές Linux.

Η Google διανέμει το Chrome για τις δύο κύριες μορφές συσκευασίας Linux (συγκεκριμένα DEB και RPM).

Ubuntu/Debian

Προχωρήστε στο Google.com/Chrome και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης. Αναζητήστε “64 bit .deb (Για Debian/Ubuntu)” και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης. Εάν χρησιμοποιείτε 32 bit, κάντε κλικ σε αυτό. Μόλις γίνει λήψη του πακέτου, βρείτε το στη διαχείριση αρχείων και κάντε διπλό κλικ πάνω του. Αυτό θα ανοίξει το πρόγραμμα εγκατάστασης του πακέτου Debian.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ: Δείτε τα καλύτερα VPN για το Ubuntu, εάν εκτιμάτε το απόρρητό σας στο διαδίκτυο.

  Πώς να ρυθμίσετε την κοινή χρήση επιφάνειας εργασίας VNC σε Linux με το TigerVNC

Arch Linux

Δεν υπάρχει πακέτο για το Google Chrome στο Arch Linux, αλλά δεν πειράζει. Μπορείτε ακόμα να εγκαταστήσετε το Chrome στο Arch Linux, με τη βοήθεια του AUR. Μεταβείτε σε αυτή τη σελίδα, κατεβάστε το στιγμιότυπο και μεταγλωττίστε το πακέτο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Yaourt για να εγκαταστήσετε αυτό το πακέτο.

Fedora/OpenSUSE

Όπως η ενότητα Ubuntu/Debian, η Google διαθέτει RPM για το Fedora, το SUSE και άλλα λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Redhat. Παω σε Google.com/Chromeκαι κάντε κλικ στη λήψη. Από εδώ, βρείτε “64 bit .rpm (Για Fedora/openSUSE)”. Κάντε κλικ στο πακέτο στο φάκελο λήψης για να το ανοίξετε μέσα στο πρόγραμμα εγκατάστασης του πακέτου στον υπολογιστή σας.

Αλλα

Η διανομή Linux σας δεν βρίσκεται στη λίστα; Οι πιθανότητες είναι ότι το λειτουργικό σας σύστημα δεν διαθέτει Google Chrome. Για να είμαστε δίκαιοι, οποιοσδήποτε μπορεί να εξαγάγει το πακέτο Google Chrome Linux και να το κάνει να λειτουργεί για τη διανομή Linux του. Ωστόσο, για όσους χρειάζονται Chrome και δεν μπορούν να το αποκτήσουν, υπάρχει μια καλύτερη επιλογή: το Chromium.

Το Chromium είναι ακριβώς όπως το Google Chrome, μείον μικρά πράγματα όπως τα ιδιόκτητα πρόσθετα (flash και πράγματα που σχετίζονται με το Netflix). Όλα όσα σε αυτόν τον οδηγό προορίζονται για το Chrome θα λειτουργούν και για το Chromium.

Για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης, μεταβείτε στο μέρος όπου θα εγκαθιστούσατε συνήθως το κανονικό λογισμικό. Αυτό μπορεί να είναι ο διαχειριστής πακέτων στο τερματικό ή το κατάστημα λογισμικού που είναι εγκατεστημένο στη διανομή Linux σας. Απλώς αναζητήστε το “Chromium πρόγραμμα περιήγησης” και εγκαταστήστε το.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα LightningBug GTK στο Linux

Συγκολλητή τόξου

Πριν από μερικά χρόνια, η Google αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χρόνο εκτέλεσης βασισμένο σε Chrome για Android. Όταν βγήκε ο χρόνος εκτέλεσης, μεταφέρθηκαν μόνο εφαρμογές που είχαν εγκριθεί από την Google. Η κοινότητα το είδε αυτό ως ευκαιρία και αναθεώρησε αυτόν τον χρόνο εκτέλεσης, ώστε να μπορεί να μετατραπεί οποιαδήποτε εφαρμογή Android. Όλα αυτά γίνονται με τη βοήθεια του Arc Welder. Πηγαίνω εδώ για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome/Chromium.

Κατεβάστε το Android APK

Είναι δύσκολο να λειτουργούν οι εφαρμογές Android με το Arc Welder και το Chrome. Αυτό συμβαίνει επειδή το Google Play Store και άλλα καταστήματα εφαρμογών δεν λειτουργούν. Αντίθετα, οι χρήστες πρέπει να κατεβάσουν μη αυτόματα αρχεία εφαρμογών Android, π.χ. APK στον υπολογιστή. Ευτυχώς, υπάρχουν ιστότοποι που σας επιτρέπουν να κάνετε λήψη ενός αρχείου APK εφαρμογής Android στον υπολογιστή σας. Για λήψη ενός APK, μεταβείτε στο apkmirror.comκαι χρησιμοποιήστε τη γραμμή αναζήτησης για να βρείτε την εφαρμογή Android που θέλετε να φορτώσετε στο Linux.

Σημείωση: Οι εφαρμογές Android που έχουν δημιουργηθεί από την Google ή αυτές που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις Υπηρεσίες Play δεν θα λειτουργούν με το Arc Welder.

Όταν βρείτε την εφαρμογή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, αποθηκεύστε την στο φάκελο “Λήψεις” στον υπολογιστή σας Linux.

Εκτελέστε εφαρμογές Android με το Arc Welder

Αρχικά, μεταβείτε στην ενότητα εφαρμογών του Chrome. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του Android welder για να εμφανιστεί η διεπαφή Arc Welder. Θα δείτε μια προειδοποίηση ότι δεν χρησιμοποιείτε το Arc Welder σε μια συσκευή “Chrome OS”. Αγνοήστε το και κάντε κλικ στο κουμπί «επιλογή». Από εδώ, αναζητήστε τον φάκελο στον οποίο γίνεται λήψη του Android APK.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Reaper DAW σε Linux

Στην επόμενη σελίδα, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη του APK σας”. Πηγαίνετε ξανά στο φάκελο Λήψη, βρείτε το αρχείο APK και επιλέξτε το στο μενού περιήγησης.

Η τελευταία σελίδα είναι όπου η εφαρμογή μετατρέπεται για το Chrome. Ανακατέψτε τις ρυθμίσεις για να ρυθμίσετε την εφαρμογή Android σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζετε πράγματα όπως: Προσανατολισμός, Παράγοντας Φόρμας κ.λπ. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στο «λήψη ZIP» για λήψη της εφαρμογής.

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, κάντε κλικ στο κουμπί «δοκιμή». Αυτό εκκινεί την εφαρμογή Android αμέσως.

Από εδώ, θα μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην επιφάνεια εργασίας του Linux για την εφαρμογή Android. Θα εμφανιστεί όπως κάθε άλλο πρόγραμμα στο σύστημα, με ένα εικονίδιο και τα πάντα.

Σημείωση: Μόνο μία εφαρμογή Android λειτουργεί με το Arc welder κάθε φορά. Εάν θέλετε να προσθέσετε μια νέα εφαρμογή. Ακολουθήστε την παραπάνω διαδικασία, αλλά έχετε κατά νου ότι η προηγούμενη εφαρμογή Android θα καταργηθεί.

συμπέρασμα

Το Android έχει τη μεγαλύτερη επιλογή προγραμμάτων από οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα. Αντίθετα, η πλατφόρμα Linux έχει πιθανώς έναν από τους μικρότερους πληθυσμούς εφαρμογών. Για τους περισσότερους χρήστες Linux, οι περισσότερες (αν όχι όλες) από τις ανάγκες του προγράμματος ικανοποιούνται. Θα έλεγαν ψέματα αν έλεγαν ότι δεν υπήρχαν κάποια προγράμματα που δεν μπορούν να λάβουν στο Linux. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Arc Welder είναι τόσο πολύτιμο: επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν εφαρμογές Android σε Linux, να αξιοποιήσουν λίγο περισσότερο τα λειτουργικά τους συστήματα και να φέρουν μια ολόκληρη νέα κατηγορία εφαρμογών.