Πώς να εισαγάγετε σημειώσεις από το Evernote στην εφαρμογή Notes στο macOS


Το Evernote έχει κάνει αλλαγές σε δωρεάν, plus και premium προγράμματα. Η τιμή των πληρωμένων προγραμμάτων έχει αυξηθεί και οι δυνατότητες που προσφέρονται στο δωρεάν πρόγραμμα έχουν περικοπεί, ώστε να μπορείτε να έχετε μόνο δύο συσκευές συνδεδεμένες στον λογαριασμό σας. Περιττό να πούμε ότι η αύξηση των τιμών είναι πιθανό να στείλει τους ανθρώπους να αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση και θα τους χαλάσει η επιλογή. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες εφαρμογές λήψης σημειώσεων και το macOS διαθέτει επίσης τη δική του προεπιλεγμένη εφαρμογή λήψης σημειώσεων, η οποία, δεδομένων των πρόσφατων ενημερώσεων, είναι αρκετά καλή. Αν θέλετε να απορρίψετε το Evernote υπέρ της εφαρμογής Notes στο macOS, θα θέλετε να πάρετε τις σημειώσεις σας μαζί σας. Δείτε πώς μπορείτε να μετακινήσετε τις σημειώσεις σας από το Evernote στην εφαρμογή Notes στο macOS.

  Πώς να εξαιρεθείτε από έναν προγραμματιστή macOS ή μια δημόσια έκδοση beta

Πρέπει να έχετε εγκατεστημένη την εφαρμογή Evernote στο Mac σας. Για να μπορέσετε να εισαγάγετε τις σημειώσεις, θα πρέπει να τις εξαγάγετε από την εφαρμογή Evernote. Επιλέξτε όλες τις σημειώσεις που θέλετε να εξαγάγετε και μεταβείτε στο Αρχείο>Εξαγωγή Σημείωση.

Η εφαρμογή θα σας ζητήσει να επιλέξετε ένα όνομα για το αρχείο και τη μορφή στην οποία πρέπει να αποθηκευτεί. Επιλέξτε το Evernote XML Format, δηλαδή ENEX. Μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε πίσω τις ετικέτες Evernote καταργώντας την επιλογή «συμπερίληψη ετικετών για κάθε σημείωση». Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να τις κρατήσετε γύρω, επειδή το Notes δεν έχει τόσες πολλές δυνατότητες για να κρατήσει τις σημειώσεις σας οργανωμένες και οι ετικέτες μπορεί να είναι το μόνο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βρείτε μια συγκεκριμένη σημείωση.

  Πώς να αποκτήσετε ομαλές γραμματοσειρές όπως το MacOS στα Windows 10

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Σημειώσεις. Πρέπει να εκτελείτε macOS έκδοση 10.11.4 ή νεότερη για να εισαγάγετε σημειώσεις. Μεταβείτε στο Αρχείο>Εισαγωγή σημειώσεων… και επιλέξτε το αρχείο ENEX που μόλις εξαγάξατε από το Evernote. Οι σημειώσεις σας θα εισαχθούν στην εφαρμογή Σημειώσεις. Εάν έχετε ενεργοποιήσει τον συγχρονισμό iCloud, οι σημειώσεις θα εμφανίζονται επίσης σε οποιαδήποτε συσκευή iOS που διαθέτετε.

Για χρήστες των Windows που θέλουν να μετακινήσουν τα noes από το Evernote στο OneNote, υπάρχει ένα μικρό εργαλείο που ονομάζεται εργαλείο εισαγωγής Evernote στο OneNote που κάνει ακριβώς αυτό.

  Πώς να ενεργοποιήσετε το Siri με το 'Hey Siri' στο macOS Sierra