Πώς να εισαγάγετε κείμενο στον Βοηθό Google

Ο Βοηθός Google είναι πολύ φοβερός αν μπορεί να σας καταλάβει. Η εφαρμογή βοηθός υποστηρίζει μόνο επτά γλώσσες, αν και καλύπτονται οι πιο συνηθισμένες. Υποστηρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά που μπορούν να εξυπηρετήσουν έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ανθρώπων στον κόσμο. Τούτου λεχθέντος, δεν είναι τόσο καλό με προφορές. Μόνο τα αγγλικά ομιλούνται με μυριάδες προφορές τόσο πολύ που οι άνθρωποι από διαφορετικές αγγλόφωνες χώρες δυσκολεύονται να καταλάβουν ο ένας τον άλλον. Δεν μπορείτε πραγματικά να κατηγορήσετε τον Βοηθό Google που δεν σας καταλαβαίνει. Η απλή λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να πληκτρολογήσετε αυτό που θέλετε να αναζητήσετε. Μέχρι πρόσφατα, αυτό δεν ήταν δυνατό. Εάν ο Βοηθός Google δεν σας καταλάβαινε, δεν θα μπορούσατε να τον χρησιμοποιήσετε. Μια πρόσφατη ενημέρωση της εφαρμογής σάς επιτρέπει πλέον να εισάγετε κείμενο στον Βοηθό Google.

  Πώς να βρείτε τις διαστάσεις ενός στρώματος ή ενός στοιχείου στο Photoshop

Για να εισαγάγετε κείμενο στον Βοηθό Google, πρέπει να ενημερώσετε την εφαρμογή. Εάν δεν έχετε ορίσει τις εφαρμογές να ενημερώνονται αυτόματα, θα χρειαστεί να ενημερώσετε με μη αυτόματο τρόπο την εφαρμογή. Ανοίξτε το Google Play Store και πατήστε το μενού χάμπουργκερ επάνω αριστερά. Επιλέξτε «Οι εφαρμογές και τα παιχνίδια μου» και μεταβείτε στην καρτέλα «Ενημερώσεις». Αναζητήστε την εφαρμογή Βοηθός Google σε αυτήν την καρτέλα και ενημερώστε την.

Στη συνέχεια, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί αρχικής οθόνης για να ενεργοποιήσετε το Google Assistant. Δίπλα στο κουμπί μικροφώνου, θα δείτε ένα νέο κουμπί πληκτρολογίου. Πατήστε το και θα εμφανιστεί ένα πληκτρολόγιο. Πατήστε ό,τι θέλετε να ρωτήσετε τον Βοηθό Google και πατήστε το πλήκτρο enter/αναζήτηση. Τα αποτελέσματα θα ανοίξουν στην εφαρμογή Google.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ζωντανή προβολή στους Χάρτες Google

Αυτή η ενημέρωση είναι διαθέσιμη σε όλους με την εφαρμογή Google Assistant στο τηλέφωνό τους. Αυτή δεν είναι μια δυνατότητα που προορίζεται για το Android O. Έχει κυκλοφορήσει τώρα για χρήστες με Android 6 και 7. Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στη συσκευή που εμποδίζουν την εμφάνιση της ενημέρωσης της εφαρμογής σε όλες τις συσκευές, αλλά ως επί το πλείστον, αυτή η δυνατότητα είναι παγκοσμίως διαθέσιμη.

Η εισαγωγή κειμένου στον Βοηθό Google είναι μία από αυτές τις λειτουργίες «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Στην ιδανική περίπτωση, ο Βοηθός Google θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει με αυτήν τη δυνατότητα. Ωστόσο, το Siri δεν διαθέτει δυνατότητα εισαγωγής κειμένου, σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε ό,τι έχει καταλάβει από τη φωνητική σας εντολή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Picture-in-Picture στο iPhone

Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη ενημέρωση για την εφαρμογή Βοηθός Google, ελέγξτε ξανά αργότερα. Η ενημέρωση πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αργά σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε πιθανώς να δοκιμάσετε να λάβετε το πιο πρόσφατο APK για την εφαρμογή και να το φορτώσετε στη συσκευή σας Android. Προσέξτε μόνο από πού παίρνετε το APK. Το APK μπορεί να μην είναι η πραγματική εφαρμογή Βοηθός Google. Εάν είναι το πραγματικό, υπάρχει πιθανότητα να έχει συνδυαστεί με κάτι κακόβουλο. Είναι καλύτερο να περιμένετε την ενημέρωση εάν μπορείτε.