Πώς να εγκαταστήσετε το VMWare Workstation Pro 14 σε Linux

Υπάρχουν πολλά εργαλεία εικονικοποίησης για την πλατφόρμα Linux, αλλά με διαφορά, ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα (τουλάχιστον όσον αφορά την επιχείρηση) είναι το VMware. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το VMware. Είναι ένα συμπαγές σύνολο εργαλείων, που υποστηρίζεται από μια τεράστια εταιρεία, με υποστήριξη όλο το εικοσιτετράωρο κ.λπ. Εάν είστε νέοι στη χρήση του VMware, ειδικά στο Linux, σας έχουμε καλύψει. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εγκαταστήσετε το VMWare Workstation Pro 14 σε Linux. Θα εξετάσουμε τα βήματα εγκατάστασης τόσο για διακομιστή Linux όσο και για υπολογιστή σταθμού εργασίας.

Λάβετε υπόψη ότι το VMware Workstation Pro 14 δεν είναι δωρεάν λογισμικό, ούτε είναι ανοιχτού κώδικα. Πρέπει να αγοράσετε το λογισμικό για να έχετε την πλήρη εμπειρία. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει μια δωρεάν δοκιμή διαθέσιμη. Κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση για Linux εδώ.

Σημείωση: η δωρεάν δοκιμή VMware διαρκεί 30 ημέρες και παρέχει στους χρήστες την πλήρη εμπειρία VMware Workstation χωρίς περιορισμούς.

Εγκαταστήστε το Vmware Workstation Pro 14

Το VMware Workstation Pro 14 για Linux διατίθεται σε ένα αρχείο “πακέτο”. Αυτό το αρχείο είναι δυαδικό και θα λειτουργεί σε οτιδήποτε είναι απομακρυσμένο Linux. Το VMware δεν διαθέτει πακέτα ειδικά για διανομή, επομένως αυτός είναι ο μόνος τρόπος εγκατάστασης του λογισμικού. Εγκαταστήστε το εκτελώντας αυτές τις εντολές:

cd ~/Downloads

sudo -s

./VMware-*

Η εκτέλεση αυτών των τριών εντολών θα πρέπει να εμφανίσει ένα πρόγραμμα εγκατάστασης γραφικών. Το πρώτο βήμα στο πρόγραμμα εγκατάστασης είναι η άδεια χρήσης τελικού χρήστη. Κάντε κλικ στο «Αποδέχομαι τους όρους της άδειας χρήσης» για να συνεχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης (μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε πολλές φορές).

  Πώς να εγκαταστήσετε το Adwaita Tweaks για το Gnome Shell σε Linux

Αφού ολοκληρώσει όλη τη νομική ορολογία, το πρόγραμμα εγκατάστασης του VMware θα ζητήσει να σας ειδοποιήσει για νέες ενημερώσεις προϊόντων. Αφήστε το στο “Ναι” και κάντε κλικ στο επόμενο για να συνεχίσετε.

Μετά από όλες τις ερωτήσεις, το πρόγραμμα εγκατάστασης VMware ρωτά ποιος χρήστης θα χρησιμοποιήσει το λογισμικό. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη σας και κάντε κλικ στο «Επόμενο».

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας εγκατάστασης, το VMware πρέπει να γνωρίζει πού πρέπει να τοποθετήσει τις εικονικές μηχανές. Η προεπιλεγμένη τοποθεσία VMware Workstation Pro 14 που αποθηκεύει τα VM είναι /var/lib/vmware/Shared VMs και δεν χρειάζεται πραγματικά να την αλλάξετε. Κάντε κλικ στο «Επόμενο» για να προχωρήσετε.

Σε ένα σημείο του προγράμματος εγκατάστασης, θα χρειαστεί να καθορίσετε θύρες. Αφήστε το στην προεπιλογή και κάντε κλικ στο «Επόμενο» για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα της εγκατάστασης.

  Τρόπος ανάγνωσης ειδήσεων Hacker στον επιτραπέζιο υπολογιστή Linux

Το VMware έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να εγκαταστήσει — σχεδόν. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η εισαγωγή ενός κλειδιού προϊόντος. Εάν έχετε ένα, εισάγετέ το τώρα. Εάν ενδιαφέρεστε απλώς για την επίδειξη του λογισμικού, κάντε κλικ στο «Επόμενο». Θα χρειαστεί να εισαγάγετε ένα κλειδί όταν τελειώσει η δοκιμή.

Αφού φροντίσετε την επιχείρηση κλειδιού προϊόντος VMware, κάντε κλικ στο “Εγκατάσταση” για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα “Η εγκατάσταση ήταν επιτυχής”.

Χρήση VMware Workstation Pro 14

Το πακέτο λογισμικού VMware Workstation Pro 14 συνοδεύεται από 3 ξεχωριστά κομμάτια λογισμικού. Συγκεκριμένα, «VMware Workstation», «VMware Player» και «Virtual Network Editor». Για να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λογισμικό, ανοίξτε το μενού της εφαρμογής σας και αναζητήστε το “VMware”. Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα τρία εγκατεστημένα προγράμματα.

Όταν εκκινείτε μια εφαρμογή VMware στην επιφάνεια εργασίας Linux, θα δείτε ένα αναδυόμενο μήνυμα που ζητά έναν αριθμό-κλειδί προϊόντος. Κάντε κλικ στην επιλογή για να δοκιμάσετε το λογισμικό για 30 ημέρες και το αναδυόμενο παράθυρο θα εξαφανιστεί.

Δημιουργήστε ένα VM

Η δημιουργία εικονικών μηχανών στο VMware είναι αρκετά εύκολη και ξεκινάει μεταβαίνοντας στο κύριο παράθυρο του VMware Workstation και επιλέγοντας την επιλογή «Δημιουργία νέας εικονικής μηχανής».

Στον οδηγό εγκατάστασης, βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το “Τυπικό”. Η επιλογή αυτού του κουμπιού διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός νέου μηχανήματος από την προηγμένη λειτουργία.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το usermod για να προσθέσετε χρήστες σε ομάδες στο Linux

Στην επόμενη σελίδα, επιλέξτε «Χρήση εικόνας ISO» και κάντε κλικ στο κουμπί «Αναζήτηση». Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων, βρείτε το αρχείο ISO για το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να εικονικοποιήσετε και επιλέξτε “open”.

Επιλέξτε τον τύπο λειτουργικού συστήματος “Επισκέπτης” που θα είναι το VM. Οι επιλογές για να διαλέξετε για τον Επισκέπτη είναι «Microsoft Windows», «Linux», Novell NetWare», «Solaris», «VMware ESX» και «Άλλα».

Η επιλογή του τύπου “Επισκέπτης” απαιτεί επίσης μια επιλογή “Έκδοση”. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε “Linux” ως επισκέπτη, μεταβείτε στο αναπτυσσόμενο μενού “Έκδοση” και επιλέξτε τη διανομή (όπως Ubuntu, Fedora κ.λπ.)

Πατήστε επόμενο όταν επιλέγετε “Επισκέπτης”, γράψτε στο όνομα του VM σας κάτω από το “όνομα” και κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο” για να συνεχίσετε.

Το μέγεθος του δίσκου έρχεται μετά την ονομασία στο εργαλείο δημιουργίας VM. Το VMware θα πρέπει να μαντέψει αυτόματα το μέγεθος, επομένως κάντε κλικ στο επόμενο για να συνεχίσετε.

Σημείωση: χρειάζεστε μεγαλύτερο σκληρό δίσκο για το VM; Μεταβείτε στο “Μέγιστο μέγεθος δίσκου (σε GB)” στον οδηγό και αλλάξτε το από το προεπιλεγμένο.

Με τον εικονικό σκληρό δίσκο διαμορφωμένο, το VM είναι έτοιμο. Ολοκληρώστε τη διαδικασία δημιουργίας κάνοντας κλικ στο κουμπί «Τέλος».

Για να εκκινήσετε την εικονική μηχανή VMware, επιστρέψτε στο κύριο παράθυρο, επιλέξτε το VM και κάντε κλικ στο «Εκκίνηση αυτού του λειτουργικού συστήματος επισκέπτη».