Πώς να εγκαταστήσετε το Signal Privacy Messenger στο Linux

Όσοι στο Linux εκτιμούν το απόρρητό τους χρειάζονται μόνο ένα εργαλείο ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων: το Signal privacy messenger. Γιατί; Είναι μια ασφαλής, κρυπτογραφημένη εφαρμογή instant messenger που εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στο απόρρητο και την ασφάλειά σας.

Το σήμα έχει πολλά χαρακτηριστικά. Τα αξιοσημείωτα περιλαμβάνουν υποστήριξη για εικόνες, ομάδες, βίντεο, ακόμη και φωνητικές κλήσεις!

VPN με Signal Privacy Messenger

Το Signal είναι μια εφαρμογή μηνυμάτων που εστιάζει στην ασφάλεια και λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το απόρρητο των χρηστών. Πολλοί εξέχοντες υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής, δημοσιογράφοι και ακτιβιστές κατά της λογοκρισίας μιλούν πολύ γι’ αυτό. Με αυτά τα λόγια, η εφαρμογή δεν είναι αδιαπέραστη από την κατασκοπεία και την κατασκοπεία. Για αυτόν τον λόγο, μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε ένα VPN για χρήση μαζί του, για να προστατεύσετε περαιτέρω το απόρρητό σας.

Το ExpressVPN κατέχει την πρώτη θέση ως το καλύτερο VPN που αξιολογήθηκε από τους ειδικούς μας σε θέματα ασφάλειας. Λειτουργεί καλά σε Linux και έχει έναν εξαιρετικό πελάτη για λήψη. Ακόμα καλύτερα, προσφέρουν γρήγορες ταχύτητες λήψης με κρυπτογράφηση AES 256-bit και τέλεια μυστικότητα προώθησης σε 94 διαφορετικές χώρες. Επίσης, έχουν αποκλειστική προσφορά για τους αναγνώστες του wdzwdz: 3 μήνες δωρεάν στο ετήσιο πρόγραμμα, έκπτωση 49%.

Εγκατάσταση Ubuntu

Οι χρήστες του Ubuntu δεν θα έχουν προβλήματα με την εγκατάσταση του Signal, καθώς το Debian και οι διανομές που το χρησιμοποιούν ως βάση είναι οι μόνες που έχουν επίσημη υποστήριξη. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε το τερματικό σας και ακολουθήστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

  Πώς να επεξεργαστείτε το αρχείο BashRC για να κάνετε το Bash πιο χρήσιμο στο Linux

Σημείωση: εάν χρησιμοποιείτε Linux Mint, Elementary OS ή άλλες διανομές Linux που χρησιμοποιούν το Ubuntu ως βάση, ακολουθήστε επίσης αυτές τις οδηγίες.

Το σήμα για Linux απαιτεί μια ειδική πηγή λογισμικού τρίτου κατασκευαστή. Η ύπαρξη μιας εξωτερικής πηγής λογισμικού επιτρέπει στους χρήστες του Ubuntu να λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις λογισμικού Signal!

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε το curl για να πιάσετε το κλειδί αποθήκης και να το εγκαταστήσετε στο Ubuntu.

curl -s https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | sudo apt-key add -

Βήμα 2: Προσθέστε την πηγή λογισμικού τρίτου μέρους στο Ubuntu χρησιμοποιώντας την εντολή echo.

echo "deb [arch=amd64] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/signal-xenial.list

Βήμα 3: Χρησιμοποιώντας την εντολή apt update, ανανεώστε τα αποθετήρια πακέτων του Ubuntu και αφήστε το repo τρίτου κατασκευαστή να ρυθμιστεί.

sudo apt update

Βήμα 4: Εγκαταστήστε τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού στον υπολογιστή σας Linux με την εντολή αναβάθμισης.

sudo apt upgrade -y

Βήμα 5: Εγκαταστήστε το Signal στον υπολογιστή σας Ubuntu με apt.

sudo apt install signal-desktop -y

Εγκατάσταση Debian

Η κύρια υποστήριξη του Signal για την επιφάνεια εργασίας Linux περιλαμβάνει το Debian. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες του Debian (καθώς και οι χρήστες των παραγώγων του Debian) δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να λειτουργήσει. Για να το εγκαταστήσετε, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πιάστε το κλειδί αποθήκης και ρυθμίστε το στο Debian. Φροντίστε να μην παραλείψετε αυτό το βήμα! Χωρίς αυτό το κλειδί, το Signal δεν θα εγκατασταθεί σωστά!

curl -s https://updates.signal.org/desktop/apt/keys.asc | sudo apt-key add -

Βήμα 2: Προσθέστε την πηγή λογισμικού τρίτου κατασκευαστή στις πηγές Apt του υπολογιστή σας Debian.

echo "deb [arch=amd64] https://updates.signal.org/desktop/apt xenial main" | sudo tee -a /etc/apt/sources.list.d/signal-xenial.list

Βήμα 3: Ενημερώστε τις πηγές λογισμικού του Debian, για να επιτρέψετε στην πηγή λογισμικού τρίτου κατασκευαστή της Signal να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

sudo apt-get update

Βήμα 4: Εγκαταστήστε τυχόν εκκρεμείς ενημερώσεις λογισμικού στο Debian με την εντολή αναβάθμισης.

sudo apt-get install upgrade -y

Βήμα 5: Ολοκληρώστε τη διαδικασία εγκαθιστώντας το Signal στον υπολογιστή σας Debian Linux.

sudo apt-get install signal-desktop -y

Εγκατάσταση του Arch Linux

Χρησιμοποιείτε Arch Linux και χρειάζεστε πρόσβαση στο Signal; Αν ναι, θα πρέπει να το εγκαταστήσετε από το Arch User Repository, καθώς ο πελάτης δεν υποστηρίζει επίσημα το Arch Linux. Για να αλληλεπιδράσετε με το AUR, απαιτείται η εγκατάσταση των πακέτων Git και Base-devel. Εκκινήστε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το για να εγκαταστήσετε αυτά τα πακέτα χρησιμοποιώντας το εργαλείο πακέτων Pacman.

sudo pacman -S git base-devel -y

Τώρα που έχετε τα απαιτούμενα πακέτα που λειτουργούν στο Arch Linux, είναι ασφαλές να ξεκινήσετε την εγκατάσταση του Signal. Στο τερματικό, χρησιμοποιήστε την εντολή git clone και τραβήξτε το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο του Signal για Linux.

git clone https://aur.archlinux.org/signal-desktop-bin.git

Αφού κατεβάσετε τον πηγαίο κώδικα, μετακινηθείτε από τον αρχικό σας κατάλογο στον νέο φάκελο κώδικα που λάβατε πρόσφατα.

cd signal-desktop-bin

Εκτελέστε την εντολή makepkg και δημιουργήστε ένα πακέτο με δυνατότητα εγκατάστασης.

  Πώς να ζευγαρώσετε και να χρησιμοποιήσετε συσκευές Bluetooth σε Linux

Σημείωση: Λάβετε υπόψη ότι όταν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα νέο πακέτο, ενδέχεται να αποτύχει η μεταγλώττιση, εάν οι εξαρτήσεις δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά. Βρείτε τις εξαρτήσεις για το Signal στο Linux εδώ.

makepkg -si

Εγκατάσταση Fedora

Το Fedora Linux δεν έχει επίσημη υποστήριξη για την επιτραπέζια έκδοση του Signal. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να το εγκαταστήσουν και να το χρησιμοποιήσουν μια χαρά χάρη σε ένα αποθετήριο Copr τρίτου κατασκευαστή. Για να λειτουργήσει, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και εισαγάγετε τις εντολές που αναφέρονται παρακάτω.

Ανησυχείτε για την ασφάλειά σας στο Fedora; Μην ανησυχείς! Δεν είναι ένα τυχαίο, μη ασφαλές αρχείο RPM σε έναν απομακρυσμένο διακομιστή. Αυτή η έκδοση του Signal είναι ασφαλής, καθώς δημιουργεί ένα RPM με δυνατότητα εγκατάστασης μέσω ενός αρχείου Spec on the fly. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να διαβάσουν το συνταγή προδιαγραφών και μάθετε τα πάντα για το τι περιέχουν τα αρχεία.

  Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το TeamViewer σε Linux

Για εγκατάσταση, ενεργοποιήστε το αποθετήριο Copr.

sudo dnf copr enable luminoso/Signal-Desktop

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το Signal χρησιμοποιώντας τη διαχείριση πακέτων DNF.

sudo dnf install signal-desktop

Εγκατάσταση OpenSUSE

Το OpenSUSE δεν έχει προς το παρόν τρόπο εγκατάστασης και χρήσης της εφαρμογής Signal Desktop μέσω πακέτου RPM, καθώς το εργαλείο δημιουργίας Copr RPM λειτουργεί μόνο για το Fedora. Εάν είστε χρήστης του OpenSUSE που χρειάζεται την εφαρμογή Signal Desktop, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να μεταβείτε στις οδηγίες Flatpak.

Γενική εγκατάσταση Linux μέσω Flatpak

Το Signal δεν το διαφημίζει, αλλά είναι δυνατή η εγκατάσταση του πελάτη μέσω του καθολικού συστήματος συσκευασίας Flatpak. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης είναι ιδανική για OpenSUSE και άλλες διανομές Linux χωρίς επίσημη υποστήριξη.

Για να εγκαταστήσετε το Signal μέσω Flatpak, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Ακολουθήστε τον οδηγό μας και μάθετε πώς να ρυθμίσετε και να εγκαταστήσετε το καθολικό σύστημα συσκευασίας Flatpak στον υπολογιστή σας Linux.

Βήμα 2: Εκκινήστε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε το Flatpak για να ενεργοποιήσετε το αποθετήριο λογισμικού Flathub.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Βήμα 3: Εγκαταστήστε το Signal με την ακόλουθη εντολή.

flatpak install flathub org.signal.Signal

Βήμα 4: Σήμα εκκίνησης για πρώτη φορά με την εντολή εκκίνησης.

flatpak run org.signal.Signal