Πώς να εγκαταστήσετε το Reaper DAW σε Linux

Το Reaper είναι ένας σταθμός εργασίας ψηφιακού ήχου (DAW). Είναι ένα προηγμένο εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή, την επεξεργασία και τον έλεγχο έργων ήχου. Δείτε πώς να εγκαταστήσετε το Reaper DAW σε Linux.

Σημείωση: Το Reaper DAW δεν είναι δωρεάν λογισμικό. Πρέπει να πληρώσετε για μια άδεια χρήσης λογισμικού για να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση της εφαρμογής. Οι οδηγίες εδώ καλύπτουν τον τρόπο λειτουργίας της έκδοσης αξιολόγησης στο Linux.

Γενικές οδηγίες Linux

Ο καλύτερος τρόπος για να εγκαταστήσετε τον σταθμό εργασίας ψηφιακού ήχου Reaper στο Linux είναι να εγκαταστήσετε το σενάριο που περιλαμβάνεται. Θα πρέπει να κάνετε λήψη των αρχείων προγράμματος Reaper DAW από το Διαδίκτυο για να ξεκινήσετε.

Για να κάνετε λήψη του Reaper DAW στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή λήψης wget. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας του Linux για να χρησιμοποιήσετε το wget.

wget https://www.reaper.fm/files/6.x/reaper646_linux_x86_64.tar.xz

Μετά τη λήψη των αρχείων Reaper DAW στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να εξαγάγετε τα περιεχόμενα του αρχείου TarXZ χρησιμοποιώντας την εντολή tar.

tar xvf reaper646_linux_x86_64.tar.xz

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγωγής, πρέπει να δημιουργήσετε έναν φάκελο με το όνομα “reaper” στον αρχικό σας κατάλογο χρησιμοποιώντας την εντολή mkdir.

mkdir -p ~/reaper

Μετακινήστε το φάκελο “reaper_linux_x86_64” στον πρόσφατα δημιουργημένο φάκελο “reaper” στον αρχικό σας κατάλογο χρησιμοποιώντας την εντολή mv.

mv reaper_linux_x86_64/ ~/reaper/

Πρέπει τώρα να κατεβάσετε το WDL στον υπολογιστή σας και να το δημιουργήσετε με την εντολή make.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε το Hugo Static Site Generator στο Linux

Σημείωση: Το WDL θα δημιουργηθεί μόνο εάν έχετε ρυθμίσει τα σωστά πακέτα μεταγλώττισης. Στο Ubuntu και στο Debian, είναι «απαραίτητο για την κατασκευή». Σε άλλες διανομές, τα πακέτα θα είναι διαφορετικά. Θα χρειαστείτε επίσης το πακέτο “libgtk-3-dev” (ή ισοδύναμο) και το πακέτο “git”.

git clone http://www-dev.cockos.com/wdl/WDL.git WDL/

Μετά τη λήψη του WDL, εισάγετε τον κατάλογο χρησιμοποιώντας την εντολή CD.

cd ~/WDL/WDL/swell

Εκτελέστε την εντολή make για να δημιουργήσετε το λογισμικό. Αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να διαρκέσει καθόλου. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, εκτελέστε την εντολή ln -sf.

ln -sf `pwd`/libSwell.so ~/reaper/reaper_linux_x86_64/REAPER/libSwell.so

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκτελέσετε το σενάριο εγκατάστασης για το Reaper. Πρώτα, μετακινηθείτε στο φάκελο “reaper” στον αρχικό σας κατάλογο για να εκτελέσετε το σενάριο.

cd ~/Reaper/reaper_linux_x86_64

Εκτελέστε τη δέσμη ενεργειών εγκατάστασης Reaper DAW στον υπολογιστή σας εκτελώντας την ακόλουθη εντολή.

./install-reaper.sh

Ένα εργαλείο εγκατάστασης κειμένου θα εμφανιστεί στο τερματικό εκτελώντας το σενάριο. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, πατήστε το πλήκτρο I στο πληκτρολόγιο. Αυτό το κουμπί θα ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Prusa Slicer στο Linux

Αφού πατήσετε το κουμπί I στο πληκτρολόγιο, το σενάριο εγκατάστασης θα σας ρωτήσει πού θέλετε να εγκαταστήσετε το λογισμικό. Το Reaper θα εγκατασταθεί είτε στο /opt είτε στο ~/. Εγκαταστήστε το Reaper στον κατάλογο ~/ (αρχικός φάκελος) για καλύτερα αποτελέσματα.

Για να εγκαταστήσετε το λογισμικό στον αρχικό κατάλογο, πατήστε το κουμπί 2 στο πληκτρολόγιό σας. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Y στο πληκτρολόγιο για να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να δημιουργήσετε μια συντόμευση επιφάνειας εργασίας στο σύστημά σας Linux.

Αφού δημιουργήσετε τη συντόμευση, το εργαλείο εγκατάστασης θα σας ζητήσει να «συνεχίσετε την εγκατάσταση». Πατήστε το κουμπί Y στο πληκτρολόγιο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης στον υπολογιστή σας.

Οδηγίες Arch Linux

Η εφαρμογή Reaper DAW είναι διαθέσιμη για το Arch Linux στο αποθετήριο χρηστών του Arch Linux. Ξεκινήστε ανοίγοντας ένα παράθυρο τερματικού στην επιφάνεια εργασίας για να λειτουργήσει. Μπορείτε να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο. Ή, αναζητήστε το “Terminal” στο μενού της εφαρμογής και ξεκινήστε το με αυτόν τον τρόπο.

Με ανοιχτό το παράθυρο του τερματικού, χρησιμοποιήστε την εντολή pacman -S για να εγκαταστήσετε τα πακέτα “git” και “base-devel” στο σύστημά σας. Αυτά τα πακέτα απαιτούνται για τη ρύθμιση προγραμμάτων μέσω του AUR.

sudo pacman -S git base-devel

Αφού ρυθμίσετε τα δύο πακέτα στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την εντολή git clone για να πραγματοποιήσετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης του βοηθού Trizen AUR. Το Trizen θα αυτοματοποιήσει την εγκατάσταση του Reaper DAW στο σύστημά σας, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε τα πάντα με το χέρι.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

Μόλις γίνει λήψη του βοηθού Trizen AUR στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον φάκελο “trizen”. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε την εντολή trizen -S για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Reaper DAW στον υπολογιστή σας.

trizen -S reaper-bin

Οδηγίες AppImage

Το Reaper DAW είναι διαθέσιμο ως AppImage. Για να λειτουργήσει ως AppImage, ξεκινήστε ρυθμίζοντας το χρόνο εκτέλεσης του AppImageLauncher στον υπολογιστή σας. Αυτός ο χρόνος εκτέλεσης μπορεί να κάνει τη ρύθμιση του AppImage πολύ πιο απλή από ό,τι με το χέρι.

  Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα Matcha σε Linux

Για να ρυθμίσετε το χρόνο εκτέλεσης του AppImageLauncher, ακολουθήστε τον οδηγό μας για το θέμα. Στη συνέχεια, όταν εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας, μεταβείτε στη σελίδα “Reaper” στο AppImageHub και κάντε κλικ στην καρτέλα “Αρχεία”.

Μόλις μπείτε στην καρτέλα αρχεία, πραγματοποιήστε λήψη του πιο πρόσφατου Reaper AppImage. Στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο AppImage για να το εγκαταστήσετε και να το ενσωματώσετε στο σύστημά σας με το χρόνο εκτέλεσης του AppImageLauncher.