Πώς να εγκαταστήσετε το OptiFine για να χρησιμοποιήσετε Shaders στο Minecraft

Ρίξτε μια ματιά στην εγκατάσταση OptiFine για να ενισχύσετε το παιχνίδι και τη συνολική αισθητική του Minecraft.

Γιατί το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών να μην έχει mods; Έχει και άφθονο στόχο να δώσει κάποια ρεαλιστική πινελιά στα μπλοκ του Minecraft. Επιπλέον, η βελτίωση των καρέ ανά ρυθμό βρίσκεται στην ατζέντα κάθε παίκτη.

Αν και είναι δύσκολο να μαντέψεις τον ακριβή αριθμό των mods του Minecraft, είναι εύκολο να εντοπίσεις το OptiFine σε οποιαδήποτε λίστα με τα κορυφαία.

Τι είναι το OptiFine;

Το OptiFine αφορά τη βελτιστοποίηση του Minecraft για υψηλούς ρυθμούς καρέ και ελκυστικά γραφικά.

Ενώ το καλύτερο πράγμα σε αυτό είναι το ομαλό παιχνίδι, δίνει ένα σωρό άλλες βελτιώσεις που κάνουν το παιχνίδι πιο ρεαλιστικό.

Υπάρχουν πολλά να προσαρμόσετε και να βελτιστοποιήσετε για εξαιρετικά γραφικά χωρίς να σύρετε τη συνολική απόδοση.

Τα κινούμενα σχέδια σάς δίνουν αυτήν την επιλογή να επιλέγετε τα οπτικά στοιχεία:

Ωστόσο, αν επιθυμείτε μια ριζική αλλαγή στα γραφικά του Minecraft, είναι τα shaders που αναζητάτε.

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα για να παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ των δύο στα σύννεφα, το νερό, τον ήλιο, τις σκιές κ.λπ.

  Πώς να φτιάξετε πράσινη βαφή στο Minecraft

Αυτό είναι μόνο ένα shader (Complementary Shaders V4), και υπάρχουν αμέτρητα περισσότερα που μπορείτε να εγκαταστήσετε με ένα μόνο κλικ. Ωστόσο, δεν θα σας προτείνω να γίνετε πολύ δημιουργικοί, καθώς το FPS θα χτυπήσει ανάλογα.

Ωστόσο, το OptiFine μπορεί να σας βοηθήσει εάν αισθάνεστε βαριεστημένοι με το τυπικό Minecraft.

Και όπως τα περισσότερα mods, είναι εντελώς δωρεάν. Ωστόσο, μπορεί κανείς να κάνει δωρεά στους προγραμματιστές και να πάρει μια προσαρμοσμένη κάπα για να παρουσιάσει άλλους παίκτες που χρησιμοποιούν το OptiFine.

Πώς να εγκαταστήσετε το OptiFine

Υπάρχουν δύο τρόποι εγκατάστασης του OptiFine: με ή χωρίς mods. Το τελευταίο είναι το απλούστερο από τα δύο με μία μόνο εγκατάσταση. Ωστόσο, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Forge για να το χρησιμοποιήσετε με άλλα mod.

Πριν προχωρήσετε σε αυτό το σεμινάριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη Java.

Optifine χωρίς Mods

Μεταβείτε στον ιστότοπο OptiFine και κατεβάστε την έκδοση που είναι συμβατή με το Minecraft σας.

Ενδέχεται να λάβετε μια προειδοποίηση σχετικά με το επιβλαβές αρχείο για τον υπολογιστή σας, αλλά μπορείτε να το αγνοήσετε όσο κάνετε λήψη από τον επίσημο ιστότοπο του OptiFine.

Εφόσον η Java είναι ήδη εγκατεστημένη, θα είναι ένα εκτελέσιμο αρχείο στο οποίο μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ και να επιλέξετε Άνοιγμα για εκτέλεση.

  Μια εξαντλητική λίστα με μεταλλεύματα Minecraft και πού μπορείτε να τα βρείτε

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην Εγκατάσταση στην επόμενη οθόνη και θα ολοκληρωθεί μέσα σε δευτερόλεπτα:

Τέλος, ξεκινήστε το πρόγραμμα εκκίνησης Minecraft και επιλέξτε OptiFine για να ελέγξετε τις διαθέσιμες προσαρμογές στις Επιλογές> Ρυθμίσεις βίντεο.

OptiFine με Mods

Το OptiFine υποστηρίζει το Forge από την έκδοση 1.14.4 του Minecraft. Το Forge βοηθά στην αναπαραγωγή του Minecraft με πολλά mods, παραμερίζοντας τυχόν προβλήματα συμβατότητας.

Για αυτό, πρώτα, πρέπει να εγκαταστήσετε το Forge.

Αυτό θα είναι επίσης ένα εκτελέσιμο αρχείο jar που μπορείτε να εκτελέσετε για να λάβετε την προεπιλογή Forge στο Minecraft Launcher.

Τώρα, ανοίξτε το Windows Run πατώντας ⊞+R, μετά πληκτρολογήστε %Appdata%/.minecraft και κάντε κλικ στο OK.

Αυτό θα σας μεταφέρει στον κατάλογο του Minecraft. Τώρα, αναζητήστε το φάκελο “mods” ή δημιουργήστε έναν εάν δεν υπάρχει.

Τέλος, επικολλήστε το αρχείο jar OptiFine στον φάκελο mods και ξεκινήστε το Minecraft με το Forge.

Δεν θα παρατηρήσετε καμία διαφορά μέχρι να πλοηγηθείτε στις Ρυθμίσεις βίντεο στις Επιλογές.

Αυτό επιβεβαιώνει ότι το OptiFine έχει φορτωθεί στο Forge.

Χρήση Shaders με το OptiFine

Τώρα που ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε το OptiFine, ας δούμε να χρησιμοποιείτε shaders μαζί του.

  Πώς να φτιάξετε ένα δηλητηριώδες φίλτρο στο Minecraft

Μπορείτε να βρείτε διάφορα shaderpacks σε αυτό το wiki. Η λίστα αναφέρει τον αντίκτυπό τους στο FPS και τις συμβατές εκδόσεις Minecraft, μεταξύ άλλων.

Οι στήλες Style δίνουν μια γεύση του πακέτου που μπορείτε να ελέγξετε εκ των προτέρων. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε λήψη του πακέτου που προτιμάτε και να το μετακινήσετε στο φάκελο ‘shaderpacks’.

Αυτός ο φάκελος θα βρίσκεται μέσα στον κατάλογο του Minecraft, όπως αναφέρεται στην ενότητα “OptiFine with Mods”.

Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε στο Shaders στις Ρυθμίσεις βίντεο και να κάνετε κλικ στο φάκελο Shaders κάτω αριστερά.

Αυτό θα εμφανίσει όλα, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ένα κάθε φορά.

συμπέρασμα

Το OptiFine είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα mods του Minecraft που επιτρέπει τον λεπτομερή έλεγχο των γραφικών του παιχνιδιού για την επίτευξη τέλειας ισορροπίας μεταξύ γραφικών και απόδοσης.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε Shaders, φέρνοντας μια σημαντική αναβάθμιση στα γραφικά vanilla. Ωστόσο, αποφύγετε τα Shaders για το καλύτερο δυνατό FPS ανά επεξεργαστική ισχύ του μηχανήματός σας.

Κάποιος μπορεί επίσης να έχει το Forge να συνδυάζει το OptiFine με άλλα mod.

Αλλά ενώ το να παίζεις σόλο είναι υπέροχο, η διασκέδαση ξεκινά με το multiplayer. Για αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν διακομιστή Minecraft στον υπολογιστή σας με Windows ή Linux. Εναλλακτικά, ρυθμίστε έναν διακομιστή Minecraft στο Vultr για κορυφαία απόδοση σε πολλούς παίκτες.