Πώς να εγκαταστήσετε το Fedora Cinnamon

Το Fedora Cinnamon είναι μια εναλλακτική έκδοση του Fedora που χρησιμοποιεί το περιβάλλον Cinnamon Desktop από το Linux Mint. Είναι ένα κομψό λειτουργικό σύστημα και πολύ δημοφιλές σε όσους αρέσουν τα σύγχρονα χαρακτηριστικά αλλά αντιπαθούν το Gnome Shell. Δείτε πώς να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

Λήψη κανέλας Fedora

Το Fedora Cinnamon είναι ένα από τα πιο δημοφιλή “σπιν” του Fedora. Το spin είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Fedora αλλά με διαφορετικό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας από το προεπιλεγμένο κέλυφος του Gnome. Οι περιστροφές έχουν επίσης διαφορετικό σύνολο προγραμμάτων, σε αντίθεση με τα προεπιλεγμένα Gnome.

Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το Fedora Cinnamon στον υπολογιστή σας Linux, πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης ISO. Μπορείτε να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση ISO του Fedora μεταβαίνοντας στον επίσημο Το Fedora περιστρέφει τη σελίδα.

Μόλις μεταβείτε στη σελίδα περιστροφών του Fedora, μετακινηθείτε στη λίστα μέχρι να εντοπίσετε το “CINNAMON DESKTOP”. Όταν βρείτε αυτήν την επιλογή, επιλέξτε την με το ποντίκι για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα λήψης του Fedora Cinnamon.

Στη σελίδα λήψης του Fedora Cinnamon, κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη τώρα” για να πάρετε το πιο πρόσφατο αρχείο ISO για σκοπούς εγκατάστασης. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατευθυνθείτε στον επίσημο Σελίδα torrent στο Fedora και αρπάξτε το Fedora Cinnamon με αυτόν τον τρόπο.

  Το DocuFreezer μετατρέπει αρχεία MS Doc, Excel, PPT σε PDF και εικόνες [Windows]

Δημιουργία του προγράμματος εγκατάστασης Fedora Cinnamon USB

Η εγκατάσταση του Fedora Cinnamon σε υπολογιστή απαιτεί εγκατάσταση USB. Χρειάζεστε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης USB επειδή οι σύγχρονοι υπολογιστές δεν διαθέτουν μονάδες οπτικού δίσκου, επομένως δεν είναι εφικτό εδώ ένα DVD ή CD. Επιπλέον, κάθε λειτουργικό σύστημα Linux εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένου του Fedora Cinnamon, διανέμεται ως αρχείο εικόνας ISO που πρέπει να κατεβάσουν οι χρήστες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης USB για το Fedora Cinnamon. Τούτου λεχθέντος, ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα εγκατάστασης είναι με την εφαρμογή απεικόνισης Etcher. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί σε Mac OS, Linux και Windows.

Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε την πιο πρόσφατη έκδοση του Χαράκτης στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το στο λειτουργικό σας σύστημα και ξεκινήστε το. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα για να ρυθμίσετε το Fedora Cinnamon στο USB σας.

Βήμα 1: Βρείτε το κουμπί «Flash from file» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε το κουμπί “Flash from file”, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο. Σε αυτό το παράθυρο, εντοπίστε το αρχείο ISO του Fedora Cinnamon και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι.

Βήμα 2: Επιλέξτε το κουμπί “Επιλογή στόχου” με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, θα μπορείτε να επιλέξετε τη συσκευή USB στην οποία θέλετε να εγκαταστήσετε το αρχείο ISO του Fedora Cinnamon.

  Πώς να ρυθμίσετε την πρώτη ημέρα της εβδομάδας στα Windows 10

Βήμα 3: Βρείτε το κουμπί “Flash” και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Όταν επιλέξετε αυτό το κουμπί, θα ξεκινήσει η διαδικασία που αναβοσβήνει. Αυτή η διαδικασία θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κλείστε το Etcher.

Με το Etcher κλειστό, αποσυνδέστε τη συσκευή USB από τον υπολογιστή. Στη συνέχεια, συνδέστε το στη συσκευή USB στην οποία σκοπεύετε να εγκαταστήσετε το Fedora Cinnamon. Θα χρειαστεί επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις BIOS του υπολογιστή και να τον διαμορφώσετε ώστε να εκκινείται από USB.

Εγκατάσταση του Fedora Cinnamon

Για να εγκαταστήσετε το Fedora Cinnamon στον υπολογιστή σας, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα.

Βήμα 1: Βρείτε το εικονίδιο “Εγκατάσταση στον σκληρό δίσκο” στην επιφάνεια εργασίας Cinnamon και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Επιλέγοντας αυτό το εικονίδιο, θα εκκινήσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης του Fedora.

Βήμα 2: Βρείτε τη γλώσσα σας στο μενού και επιλέξτε την. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί «Συνέχεια» για να μεταβείτε στην επόμενη σελίδα.

Βήμα 3: Βρείτε το κουμπί «Προορισμός εγκατάστασης» στο πρόγραμμα εγκατάστασης και επιλέξτε το για να επιλέξετε την τοποθεσία εγκατάστασης. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη μονάδα δίσκου σας στο μενού και κάντε κλικ στο «Τέλος». Το Fedora θα χειριστεί την κατάτμηση αυτόματα.

  Διορθώστε το σφάλμα DPC WATCHDOG VOLATION (2021 Working Solutions)

Βήμα 4: Επιλέξτε “Root Password” και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το GUI για να ορίσετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης root. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος» όταν ορίσετε τον κωδικό πρόσβασης για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας.

Βήμα 5: Βρείτε το “User Creation” και επιλέξτε το με το ποντίκι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το GUI για να ορίσετε το πλήρες όνομά σας, τον κωδικό πρόσβασής σας και να το επιβεβαιώσετε. Φροντίστε επίσης να επιλέξετε το κουμπί “Κάντε αυτόν τον χρήστη διαχειριστή”. Επιλέξτε «Τέλος» όταν τελειώσετε.

Βήμα 6: Αφού ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, το Fedora θα είναι έτοιμο για εγκατάσταση. Επιλέξτε το κουμπί «Έναρξη εγκατάστασης» για να ξεκινήσετε. Κατανοήστε ότι αυτή η διαδικασία εγκατάστασης θα πάρει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί. Περίπου 20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο γρήγορα οδηγείτε.

Βήμα 7: Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο στην οθόνη του προγράμματος εγκατάστασης Fedora Cinnamon. Αυτό το κουμπί θα σας ενημερώσει ότι το Fedora Cinnamon έχει εγκατασταθεί και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Η ειδοποίηση θα σας ενημερώσει επίσης ότι μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση ή να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Fedora. Επανεκκινήστε το σύστημά σας και αποσυνδέστε το USB. Στη συνέχεια, φορτώστε στη νέα σας ρύθμιση Fedora Cinnamon.

Μόλις φορτώσετε τον υπολογιστή σας στη νέα ρύθμιση του Fedora Cinnamon, θα είναι έτοιμος για χρήση. Απολαύστε τη νέα σας εγκατάσταση Fedora Cinnamon!