Πώς να εγκαταστήσετε το Cisco Packet Tracer σε Linux

Εάν χρησιμοποιείτε Linux και παρακολουθείτε το μάθημα της Cisco «Εισαγωγή στο Packet Tracer», θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Packet Tracer στον υπολογιστή σας. Το πρόβλημα είναι ότι η Cisco δεν κάνει καλή δουλειά διδάσκοντας τους χρήστες πώς να κάνουν την εφαρμογή να λειτουργεί. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να ρυθμίσετε Πώς να εγκαταστήσετε το Cisco Packet Tracer στο Linux.

Εγγραφείτε στο μάθημα «Εισαγωγή στο Packet Tracer».

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή Cisco Packet Tracer στο σύστημά σας Linux, θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στο μάθημα «Εισαγωγή στο Packet Tracer». Δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει διαθέσιμη η λήψη. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι το μάθημα είναι εντελώς δωρεάν.

Για να εγγραφείτε στο μάθημα, ξεκινήστε μεταβαίνοντας στη σελίδα του μαθήματος «Εισαγωγή στο Packet Tracer». Μόλις μπείτε στη σελίδα, εντοπίστε το “Εγγραφείτε σήμερα!” και κάντε κλικ πάνω του με το ποντίκι.

Όταν επιλέγετε το “Εγγραφείτε σήμερα!” με το ποντίκι, θα εμφανιστεί μια φόρμα στην οθόνη. Σε αυτή τη φόρμα, συμπληρώστε το email, το όνομα και το επίθετό σας, τις προτιμήσεις επικοινωνίας κ.λπ.

Αφού συμπληρώσετε τη φόρμα, κάντε κύλιση στο κάτω μέρος της σελίδας. Στο κάτω μέρος της σελίδας, βρείτε το κουμπί «Υποβολή» και κάντε κλικ σε αυτό με το ποντίκι για να το υποβάλετε στη Cisco.

  Πώς να δημιουργήσετε μια σελίδα ανθρώπου στο Linux

Δημιουργία λογαριασμού

Έτσι, έχετε εγγραφεί στο μάθημα «Εισαγωγή στο Packet Tracer». Στη συνέχεια, πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Cisco. Για να το κάνετε αυτό, συμπληρώστε το email, το όνομα και το επώνυμό σας, τη χώρα ή την περιοχή κ.λπ. Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε έναν κωδικό πρόσβασης.

Αφού συμπληρώσετε τα στοιχεία του λογαριασμού στη σελίδα, πρέπει να λύσετε το Captcha. Κοιτάξτε την εικόνα και συμπληρώστε το Captcha.

Αφού συμπληρώσετε το Captcha στη σελίδα, θα πρέπει να ενημερώσετε τη Cisco εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω email. Επιλέξτε «ναι» ή «όχι» ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Όταν ολοκληρωθούν όλες οι πληροφορίες στη σελίδα δημιουργίας λογαριασμού, επιλέξτε το κουμπί «Εγγραφή».

Επαληθεύστε το email σας

Τώρα που δημιουργήσατε έναν λογαριασμό Cisco, πρέπει να επαληθεύσετε τον λογαριασμό email σας. Για να επαληθεύσετε το λογαριασμό email σας, συνδεθείτε στο email σας, εντοπίστε το μήνυμα και αντιγράψτε τον κωδικό επαλήθευσης στο πρόχειρό σας.

Αφού αντιγράψετε τον κωδικό επαλήθευσης στο πρόχειρό σας, πατήστε Ctrl + V στο πληκτρολόγιο για να τον επικολλήσετε στο πλαίσιο κειμένου και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί “Επαλήθευση” για να επιβεβαιώσετε τον κωδικό.

Διαμορφώστε το προφίλ σας

Θα χρειαστεί να διαμορφώσετε το προφίλ σας Cisco μετά τη δημιουργία. Για να διαμορφώσετε το προφίλ σας, συμπληρώστε τις φόρμες στη σελίδα καλωσορίσματος της Cisco. Η συμπλήρωση αυτής της σελίδας δεν θα διαρκέσει πολύ.

  6 δωρεάν παιχνίδια στρατηγικής για λήψη στο Linux

Μόλις συμπληρωθούν όλες οι φόρμες στη σελίδα προφίλ, πατήστε το κουμπί Δημιουργία λογαριασμού στο κάτω μέρος της σελίδας.

Λήψη του Packet Tracer

Πρέπει να κάνετε λήψη του Packet Tracer στον υπολογιστή σας Linux για να μπορέσετε να το εγκαταστήσετε. Για λήψη του Packet Tracer σε Linux, μεταβείτε στη σελίδα “Μαθαίνω” της Cisco.

Μόλις μεταβείτε στη σελίδα, κάντε κύλιση προς τα κάτω, εντοπίστε το “Packet Tracer” στην ενότητα “Πόροι” και κάντε κλικ σε αυτό. Αφού επιλέξετε τον σύνδεσμο «Packet Tracer», θα μεταφερθείτε στη σελίδα λήψης.

Στη σελίδα λήψης “Packet Tracer”, μετακινηθείτε προς τα κάτω και εντοπίστε την ενότητα “Λήψη”. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Λήψη 64 Bit” στην ενότητα “Linux Desktop Version 8.0 English”.

Όταν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο λήψης στην ενότητα “Linux Desktop Version 8.0 English”, θα γίνει λήψη ενός πακέτου DEB στον υπολογιστή σας Linux. Όταν ολοκληρωθεί, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού πατώντας Ctrl + Alt + T στο πληκτρολόγιο για να ανοίξετε ένα παράθυρο τερματικού και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης στην επόμενη ενότητα.

Εγκατάσταση του Packet Tracer σε Linux

Το Packet Tracer μπορεί να εγκατασταθεί σε Ubuntu Linux, Debian Linux και σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Ubuntu ή Debian. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί σε Arch Linux και Manjaro Linux μέσω του AUR.

Ubuntu

Για να εγκαταστήσετε το Packet Tracer στο Ubuntu, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας την εντολή CD και μετακινηθείτε στον κατάλογο “Λήψεις” όπου έγινε λήψη του πακέτου DEB.

cd ~/Downloads

Μόλις μπείτε στο φάκελο “Λήψεις”, μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Packet Tracer στον υπολογιστή σας Linux Ubuntu χρησιμοποιώντας την παρακάτω εντολή apt.

sudo apt install ./PacketTracer_*_final.deb

Debian

Στο Debian Linux, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το Packet Tracer με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι χρήστες του Ubuntu. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση, χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινηθείτε στον κατάλογο «Λήψεις» όπου βρίσκεται το πακέτο DEB.

cd ~/Downloads

Μέσα στον κατάλογο “Λήψεις”, εκτελέστε την εντολή dpkg για να εγκαταστήσετε το πακέτο Packet Tracer DEB στο Debian.

sudo dpkg -i PacketTracer_*_final.deb

Μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής Packet Tracer, ίσως χρειαστεί να διορθώσετε ορισμένα ζητήματα εξάρτησης. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή.

sudo apt-get install -f

Arch Linux/Manjaro

Στο Arch Linux καθώς και στο Manjaro, είναι δυνατή η εγκατάσταση του Packet Tracer χρησιμοποιώντας το AUR. Για να ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει το πακέτο Packet Tracer DEB. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εντολές για να εγκαταστήσετε τα πακέτα “git” και “base-devel”.

sudo pacman -S git base-devel

Αφού εγκαταστήσετε τα δύο πακέτα, χρησιμοποιήστε την εντολή git clone για μη αυτόματη λήψη του πακέτου Packet Tracer AUR.

git clone https://aur.archlinux.org/packettracer.git

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του πακέτου “packettracer” AUR, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων Linux, αναζητήστε το πακέτο Packet Tracer DEB και τοποθετήστε το στο φάκελο “packettracer” στον αρχικό σας κατάλογο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τις παρακάτω εντολές για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

cd ~/packettracer

makepkg -sri

  Πώς να εγκαταστήσετε το Lightworks σε Linux