Πώς να εγκαταστήσετε το Android 13 Beta στο τηλέφωνό σας

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο προεπισκοπήσεις προγραμματιστών του Android 13, η Google κυκλοφορεί τώρα την πρώτη έκδοση Android 13 beta για τα κατάλληλα τηλέφωνα Pixel πριν από το Google I/O 2022. Εάν έχετε υποστηριζόμενο τηλέφωνο Pixel, μπορείτε να δοκιμάσετε το επερχόμενο Android 13 στην έκδοση beta κανάλι αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε αναλυτικά τα βήματα που απαιτούνται για την εγκατάσταση της πρώτης έκδοσης Android 13 beta στο τηλέφωνο Pixel.

Πώς να εγκαταστήσετε το Android 13 Beta (2022)

Κατάλληλα τηλέφωνα Pixel Android 13

Τα παρακάτω τηλέφωνα Pixel θα λάβουν την ενημέρωση Android 13 απευθείας από την Google. Αυτή τη φορά, η Google εγκαταλείπει την υποστήριξη για τα Pixel 3a και 3a XL. Δείτε την πλήρη λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών Android 13 Pixel παρακάτω:

  • Google Pixel 4
  • Google Pixel 4 XL
  • Pixel 4a
  • Google Pixel 4a (5G)
  • Google Pixel 5
  • Pixel 5a (5G)
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a (πιθανόν να κυκλοφορήσει με Android 13)

Εγκαταστήστε το Android 13 Beta χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Android Beta

Σε αντίθεση με τις εκδόσεις προεπισκόπησης προγραμματιστών Android 13, η Google προσφέρει ένα επίσημο πρόγραμμα OTA για εκδόσεις beta. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta και να λαμβάνετε νέες ενημερώσεις beta μόλις κυκλοφορήσουν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Android 13 Beta OTA.

1. Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του προγράμματος Android 13 Beta της Google και συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας Google. Θα δείτε τώρα μια λίστα με όλες τις κατάλληλες συσκευές σας στην ενότητα “Συσκευές”. Κάντε κλικ στο κουμπί “Συμμετοχή” που υπάρχει κάτω από το όνομα της συσκευής σας για να εγγραφείτε στην ενημέρωση OTA beta του Android 13. Μπορείτε επίσης να εξαιρεθείτε από το πρόγραμμα beta αργότερα από αυτήν τη σελίδα.

  Ωχ! Το AppLock χρησιμοποιεί ένα μοτίβο πλήκτρων έντασης ήχου για να αποτρέψει την πρόσβαση σε εφαρμογές [Android]

2. Αφού εγγραφείτε στο πρόγραμμα beta, περιμένετε μερικά λεπτά για να φτάσει το OTA στο τηλέφωνο Pixel. Μπορείτε να ελέγξετε μη αυτόματα για ενημερώσεις από τις Ρυθμίσεις -> Σύστημα -> Ενημέρωση συστήματος.

3. Μόλις φτάσει η ενημέρωση, πραγματοποιήστε λήψη της και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης. Επανεκκινήστε το τηλέφωνο μετά την ενημέρωση για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το Android 13 beta στο τηλέφωνο Pixel.

Sideload Android 13 Beta OTA Image

Σε περίπτωση που προτιμάτε να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο την εικόνα OTA αντί να εγγραφείτε στο επίσημο OTA, μπορείτε να το κάνετε και αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλευρική φόρτωση της εικόνας OTA δεν σκουπίζει το τηλέφωνό σας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσετε το bootloader σας για να εγκαταστήσετε την εικόνα OTA, καθιστώντας αυτήν μια βολική μέθοδο για την εγκατάσταση του Android 13 beta.

Ως προαπαιτούμενο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το ADB στον υπολογιστή σας και ότι έχετε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων USB στο τηλέφωνό σας από τις Ρυθμίσεις -> Επιλογές προγραμματιστή -> Ενεργοποίηση εντοπισμού σφαλμάτων USB. Σε περίπτωση που δεν βλέπετε τις επιλογές προγραμματιστή, μπορείτε να πατήσετε Ρυθμίσεις -> Σχετικά με το τηλέφωνο -> Αριθμός κατασκευής επτά φορές για να το ενεργοποιήσετε. Με αυτό το πρόβλημα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φορτώσετε το Android 13 beta OTA:

  • Κατεβάστε την εικόνα OTA Android 13 beta για το τηλέφωνο Pixel από την πύλη λήψεων OTA της Google. Θα πρέπει να τοποθετήσετε τη λήψη της εικόνας στο φάκελο όπου έχετε εγκαταστήσει το ADB στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στο φάκελο ADB και χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για επανεκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης:
adb reboot recovery

  • Θα δείτε τώρα την οθόνη “Χωρίς εντολή” με το λογότυπο Android. Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά Power και Volume Up για λίγο και αφήστε το κουμπί Volume Up ακολουθούμενο από το κουμπί Power για να μπείτε πλήρως στη λειτουργία ανάκτησης. Μόλις το τηλέφωνο επανεκκινηθεί σε λειτουργία ανάκτησης, επιλέξτε την επιλογή «Εφαρμογή ενημέρωσης από το ADB». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά έντασης για να μετακινηθείτε προς τα πάνω και προς τα κάτω και το κουμπί λειτουργίας για να κάνετε μια επιλογή στη λειτουργία ανάκτησης.
  Νέες δυνατότητες στον Firefox 43 για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android

  • Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή ADB στον υπολογιστή σας. Εδώ, το <όνομα αρχείου> αναφέρεται στην εικόνα OTA Android 13 beta που κατεβάσατε νωρίτερα. Για λόγους απλότητας, θα μπορούσατε να μετονομάσετε το αρχείο zip σε “ενημέρωση” ή “Android 13”, αν και η απευθείας επικόλληση του ονόματος αρχείου λειτουργεί επίσης μια χαρά.
adb sideload <filename>.zip

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, επιλέξτε «Επανεκκίνηση συστήματος τώρα» για επανεκκίνηση του Pixel. Το τηλέφωνό σας θα πρέπει τώρα να εκκινήσει σε Android 13 beta και μπορείτε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

Εγκαταστήστε το Android 13 Beta χρησιμοποιώντας το Android Flash Tool

Μια άλλη μέθοδος εγκατάστασης του Android 13 beta είναι η χρήση του Android Flash Tool. Για να ξεκινήσετε, ελέγξτε αν έχετε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων USB και το ξεκλείδωμα OEM στο τηλέφωνό σας από τις Ρυθμίσεις -> Επιλογές προγραμματιστή. Μόλις γίνει αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Θα δείτε τώρα ένα αναδυόμενο παράθυρο που σας προτρέπει να επιτρέψετε την πρόσβαση στα κλειδιά ADB. Κάντε κλικ στην επιλογή “Να επιτρέπεται η πρόσβαση στο ADB” και εξουσιοδοτήστε το μήνυμα εντοπισμού σφαλμάτων USB από το τηλέφωνό σας Pixel.

  • Κάντε κλικ στην «Προσθήκη νέας συσκευής» για να συνδέσετε το τηλέφωνο Pixel με το Flash Tool.

  • Ένα μήνυμα θα εμφανιστεί τώρα στην επάνω αριστερή γωνία του προγράμματος περιήγησής σας. Επιλέξτε το τηλέφωνο Pixel και κάντε κλικ στο «Σύνδεση» για να συνδέσετε τη συσκευή σας.

  • Επιλέξτε “Android 13 Beta 1” ως τη δημιουργία στόχου από τη λίστα των διαθέσιμων εκδόσεων. Αν και δεν εμφανίζει το Android 13 Beta 1 στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης, καθώς η συσκευή είναι ήδη σε έκδοση Beta 1, θα δείτε τη λίστα Beta 1 στο τέλος σας.

  • Από προεπιλογή, το Android Flash Tool σκουπίζει το τηλέφωνό σας και κλειδώνει ξανά το bootloader σας. Πατώντας το εικονίδιο με το μολύβι δίπλα στον αριθμό κατασκευής σας προσφέρει την επιλογή να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις. Τέλος, κάντε κλικ στο “Install build” για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης.

  • Εάν όλα πάνε καλά, θα δείτε το “Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση. Η κατασκευή έχει εγκατασταθεί με επιτυχία. Είναι πλέον ασφαλές να αποσυνδέσετε τη συσκευή σας» μήνυμα στο Flash Tool. Το τηλέφωνό σας θα πρέπει τώρα να εκτελεί Android 13 Beta.

Εγκαταστήστε το Android 13 Beta Factory Image

Η εγκατάσταση του Android 13 beta χρησιμοποιώντας μια εργοστασιακή εικόνα είναι επίσης μια πιθανότητα που θα μπορούσατε να εξετάσετε. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για όσους χρησιμοποιούν μια συσκευή Pixel με ξεκλείδωτο bootloader. Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει τον εντοπισμό σφαλμάτων USB, χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για την εγκατάσταση του Android 13 από μια εργοστασιακή εικόνα:

  • Θα πρέπει πρώτα να κάνετε λήψη της εργοστασιακής εικόνας για το Pixel σας από την πύλη λήψης Factory Images της Google. Εξαγάγετε το ληφθέν αρχείο zip στον φάκελο εγκατάστασης του ADB. Το σενάριο εγκατάστασης διαγράφει δεδομένα από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να διατηρήσετε δεδομένα. Για να το κάνετε αυτό, επεξεργαστείτε το αρχείο flash-all.sh ή flash-all.bat (Windows) και αφαιρέστε τη σημαία “-w” χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.
  • Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών στο φάκελο εγκατάστασης ADB και χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή για επανεκκίνηση σε λειτουργία γρήγορης εκκίνησης.
adb reboot bootloader
  • Κάντε διπλό κλικ στο «flash-all.bat» εάν χρησιμοποιείτε Windows ή εκτελέστε την εντολή «flash-all» εάν χρησιμοποιείτε macOS ή Linux για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της εργοστασιακής εικόνας Android 13. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, το τηλέφωνό σας θα εκκινήσει σε Android 13 beta.

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εγκαταστήσετε το Android 13 Beta;

Ο ευκολότερος τρόπος εγκατάστασης του Android 13 beta είναι μέσω του προγράμματος Beta OTA. Εγγραφείτε στο πρόγραμμα και θα λάβετε το build σε λίγο. Εάν είστε κάποιος που αισθάνεται άνετα με τις εντολές ADB, η πλευρική φόρτωση της εικόνας OTA είναι η επόμενη καλύτερη μέθοδος. Ενώ η αρχική ρύθμιση μπορεί να διαρκέσει μερικά λεπτά, η εγκατάσταση της έκδοσης είναι τόσο εύκολη όσο η εκτέλεση μιας απλής εντολής ADB.

Στη συνέχεια, υπάρχει η μέθοδος Flash Tool, η οποία είναι ιδανική για όσους έχουν αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο. Εν τω μεταξύ, η μέθοδος εργοστασιακής εικόνας προορίζεται για όσους έχουν ήδη συνηθίσει να ασχολούνται με τις συσκευές τους και έχουν ξεκλείδωτο bootloader. Από όλες αυτές τις μεθόδους, μπορείτε να επιλέξετε αυτή που λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Εγκαταστήστε το Android 13 Beta στο τηλέφωνό σας

Αυτό μας φέρνει στο τέλος αυτού του οδηγού εγκατάστασης Android 13. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε σφάλματα ή εμπόδια κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, μη διστάσετε να μας ενημερώσετε στα σχόλια και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε. Εάν δεν έχετε συμβατό τηλέφωνο Pixel, μη διστάσετε να διαβάσετε την κάλυψη του Android 13 για να παραμείνετε ενημερωμένοι με όλες τις κορυφαίες λειτουργίες που έχει σχεδιάσει να εισάγει η Google σε αυτήν την επανάληψη του Android.