Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας

Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης Chrome λειτουργεί εκπληκτικά καλά στα Chromebook, ορισμένοι χρήστες μπορεί να θέλουν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα περιήγησης Tor για πρόσθετη προστασία απορρήτου. Όπως γνωρίζετε, το Tor είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για το απόρρητο που προσφέρει ένα ιδιωτικό δίκτυο Tor για τη δρομολόγηση της κυκλοφορίας με ασφάλεια και έχει πολλές ενσωματωμένες δυνατότητες ασφαλείας. Επομένως, εάν είστε χρήστης με γνώμονα το απόρρητο και θέλετε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας, αυτός ο οδηγός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Μπορείτε είτε να εγκαταστήσετε την έκδοση Linux είτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Android του προγράμματος περιήγησης Tor με βάση τις απαιτήσεις σας. Σε αυτό το σημείωμα, ας περάσουμε στο σεμινάριο.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας (2022)

Αναφέραμε δύο τρόπους εγκατάστασης του προγράμματος περιήγησης Tor στο Chromebook σας. Και οι δύο μέθοδοι χρησιμοποιούν το κοντέινερ Linux, επομένως, εάν έχετε ένα σχολικό Chromebook και το Linux είναι αποκλεισμένο σε αυτό, δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor. Τούτου λεχθέντος, ας μιλήσουμε πρώτα για το τι είναι το πρόγραμμα περιήγησης Tor και τα χαρακτηριστικά του.

Τι είναι το Tor Browser και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

Το Tor Browser είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές και ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται από άτομα που επιθυμούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία και να προστατεύσουν την ταυτότητά τους από την παρακολούθηση και την παρακολούθηση στο διαδίκτυο. Επιπλέον, το Tor είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor φέρνει εγγενώς μια σειρά από λειτουργίες διατήρησης απορρήτου, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες σε άλλα κύρια προγράμματα περιήγησης.

  Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) το 2020

Πηγή: The Tor Project

Αρχικά, το Tor αποκλείει όλους τους ιχνηλάτες και τις διαφημίσεις τρίτων από προεπιλογή και διαγράφει αυτόματα τα cookies αφού ολοκληρώσετε την περιήγησή σας. Επιπλέον, δρομολογεί όλη την κίνηση μέσω του κρυπτογραφημένου δικτύου Tor, το οποίο τρέχουν εθελοντές από όλο τον κόσμο. Για να μην αναφέρουμε, το πρόγραμμα περιήγησης Tor έχει πολλές δυνατότητες που βοηθούν στον μετριασμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων, έτσι ώστε η ανωνυμία σας να παραμένει ανέπαφη.

Συνοψίζοντας, το Tor είναι ένα πρόγραμμα περιήγησης που προορίζεται να νικήσει τους ιχνηλάτες, την επιτήρηση και τη λογοκρισία στο διαδίκτυο. Επομένως, εάν είστε χρήστης με γνώμονα το απόρρητο, προχωρήστε και κατεβάστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα περιήγησης Tor μέσω Linux στο Chromebook σας

1. Για να πραγματοποιήσετε λήψη και εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησης Tor, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε το Linux στο Chromebook σας. Κατευθυνθείτε λοιπόν στον συνδεδεμένο οδηγό μας και εγκαταστήστε το κοντέινερ Linux.

2. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Terminal από το συρτάρι εφαρμογών στο Chromebook σας. Εδώ, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να ενημερώσετε το κοντέινερ Linux στα πιο πρόσφατα πακέτα και εξαρτήσεις.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

3. Αφού το κάνετε αυτό, εκτελέστε την παρακάτω εντολή στο Terminal για να χρησιμοποιήσετε το αποθετήριο πακέτων Debian Backports. Μπορείτε να αντιγράψετε την εντολή και να κάνετε δεξί κλικ στο Terminal για να την επικολλήσετε.

echo "deb http://ftp.debian.org/debian buster-backports main contrib" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/backports.list

4. Μετά από αυτό, εκτελέστε την παρακάτω εντολή για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας.

sudo apt install torbrowser-launcher -t buster-backports -y

5. Μετά την εγκατάσταση, θα βρείτε τη συντόμευση Tor Browser κάτω από το φάκελο Linux στο συρτάρι της εφαρμογής σας. Κάντε κλικ για να ανοίξετε το πρόγραμμα περιήγησης.

  Πώς να εφαρμόσετε τη σκίαση σε εναλλακτικές σειρές στο Excel

6. Τώρα, θα αρχίσει να τραβάει την πιο πρόσφατη ενημέρωση και θα εγκαταστήσει το Tor Browser στο Chromebook σας. Τέλος, κάντε ξανά κλικ στην ίδια συντόμευση και το Tor Browser θα είναι έτοιμο για χρήση.

Εγκαταστήστε την εφαρμογή Tor Browser Android στο Chromebook σας

Εάν θέλετε να εκτελέσετε την έκδοση Android του Tor Browser στο Chromebook σας, μπορείτε να το κάνετε επίσης. Αλλά και πάλι, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το κοντέινερ Linux για να φορτώσετε την εφαρμογή. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στο Play Store για Chromebook. Επομένως, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης αυτού του προγράμματος περιήγησης με επίκεντρο το απόρρητο, διαβάστε παρακάτω.

1. Αφού ρυθμίσετε το Linux, ακολουθήστε το άρθρο μας σχετικά με τον τρόπο φόρτωσης εφαρμογών Android σε Chromebook. Αυτό θα σας επιτρέψει να φορτώσετε μη αυτόματα το Tor Browser APK.

  Πώς να διαγράψετε έναν λογαριασμό Gmail, εντελώς: Οδηγός βήμα προς βήμα

2. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε λήψη του Tor Browser APK στο Chromebook σας από τον επίσημο ιστότοπο χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο εδώ. Τα περισσότερα Chromebook που βασίζονται σε επεξεργαστές Intel ή AMD (64 bit) θα χρειαστούν το x86_64 APK και μπορείτε να επιλέξετε την έκδοση x86 για επεξεργαστές 32 bit. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε Chromebook που βασίζεται σε ARM 64 bit, κατεβάστε το APK aarch64 ή χρησιμοποιήστε την έκδοση βραχίονα, εάν διαθέτετε επεξεργαστή ARM 32 bit.

3. Αφού κάνετε λήψη του Tor Browser APK, ανοίξτε την εφαρμογή “Αρχεία” και μετακινήστε το APK στην ενότητα “Αρχεία Linux”. Εδώ, μετονομάστε το αρχείο σε tor.apk για ευκολία σε μελλοντική χρήση.

4. Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Terminal και εκτελέστε την παρακάτω εντολή. Αυτό θα εγκαταστήσει την έκδοση Android του προγράμματος περιήγησης Tor στη συσκευή σας Chrome OS. Υποθέτω ότι έχετε ήδη ρυθμίσει το ADB στο Chromebook σας ακολουθώντας τον οδηγό που συνδέεται στη μέθοδο#1.

adb install tor.apk

5. Τώρα, ανοίξτε το συρτάρι εφαρμογών και θα βρείτε τη συντόμευση του προγράμματος περιήγησης Tor. Κάντε κλικ για να το ανοίξετε και εκεί θα έχετε την έκδοση Android του προγράμματος περιήγησης που εκτελείται στο Chromebook σας.

Δύο εύκολοι τρόποι λήψης του προγράμματος περιήγησης Tor σε Chromebook

Αυτές είναι λοιπόν οι δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε το πρόγραμμα περιήγησης Tor στο Chromebook σας. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν το κόψει για εσάς λόγω ανησυχιών σχετικά με το απόρρητο, η Tor σας έχει καλύψει. Τέλος πάντων, όλα αυτά είναι από εμάς. Αν ψάχνετε για τις καλύτερες εφαρμογές Chromebook για το 2022, κατευθυνθείτε στην επιμελημένη λίστα μας. Και για περισσότερες τέτοιες συμβουλές και κόλπα για το Chrome OS, ακολουθήστε τον οδηγό μας που συνδέεται εδώ. Τέλος, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.