Πώς να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade για Linux

Δεν υπάρχει έλλειψη προηγμένων εργαλείων επεξεργασίας βίντεο στο Linux. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εξαιρετικές επιλογές όπως Kdenlive, Avidemux, κ.λπ. Ωστόσο, όσο καλές είναι όλες αυτές οι εφαρμογές, δεν προσπαθούν να στοχεύσουν σοβαρούς επεξεργαστές βίντεο. Αντίθετα, προσπαθούν να προσφέρουν έναν ικανό εναλλακτικό πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο ανοιχτού κώδικα. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ωστόσο, εάν αυτά τα εργαλεία επεξεργασίας δεν ανταποκρίνονται στο σημάδι, ίσως αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σε αυτό το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade.

Το Flowblade είναι μια ισχυρή, μη γραμμική εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο για την επιφάνεια εργασίας Linux. Είναι γεμάτο με έναν τόνο προηγμένων χαρακτηριστικών. Το καλύτερο από όλα είναι ότι η εφαρμογή στοχεύει ρητά τους συντάκτες ταινιών συμπεριλαμβάνοντας χαρακτηριστικά και μια διεπαφή με την οποία αισθάνονται άνετα οι περισσότεροι άνθρωποι.

Εγκαταστήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade

Ubuntu

Το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade είναι άμεσα διαθέσιμο για τους χρήστες του Ubuntu μέσω των πηγών λογισμικού του Ubuntu. Δεν απαιτούνται επιπλέον PPA ή αρχεία με δυνατότητα λήψης. Απλώς ανοίξτε ένα τερματικό και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

sudo apt install flowblade

Debian

Οι χρήστες του Debian θα μπορούν να εγκαταστήσουν το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade με μια απλή εντολή.

sudo apt install flowblade

Λόγω της φύσης του τρόπου λειτουργίας του Debian, οι χρήστες μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι με το πόσο πίσω βρίσκεται η έκδοση του Flowblade. Αν θέλετε να αποκτήσετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες, είναι καλή ιδέα να κάνετε λήψη του αρχείου πακέτου Debian από τον ιστότοπο και να το εγκαταστήσετε.

  Πώς να χωρίσετε με μη αυτόματο τρόπο έναν σκληρό δίσκο από τη γραμμή εντολών στο Linux

Για να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο πακέτο Debian του Flowblade, μεταβείτε στην επίσημη σελίδα έκδοσης. Μόλις λάβετε το αρχείο, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την εντολή CD για να μετακινήσετε το τερματικό στον κατάλογο ~/Downloads.

cd ~/Downloads

Μέσα στο φάκελο ~/Downloads, χρησιμοποιήστε την εντολή dpkg για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Flowblade.

sudo dpkg -i flowblade-*_all.deb

Κατανοήστε ότι εάν έχετε ήδη εγκαταστήσει την παλαιότερη έκδοση (μέσω της παραπάνω εντολής), το νέο πακέτο Flowblade θα αντιμετωπίζεται ως ενημέρωση. Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίζεται ως ενημέρωση, ακολουθήστε αυτήν τη διαδικασία.

sudo apt remove flowblade --purge

Στη συνέχεια, εκτελέστε το dpkg για να εγκαταστήσετε την έκδοση του πακέτου, ως συνήθως.

sudo dpkg -i flowblade-*_all.deb

Arch Linux

Το Arch Linux υποστηρίζει το Flowblade μέσω του Αποθετηρίου χρηστών του Arch Linux. Για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση αυτού του λογισμικού στο Arch, θα χρειαστεί πρώτα να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο συσκευασίας Pacman για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του εργαλείου Git. Το Git απαιτείται για την αλληλεπίδραση με το AUR (χωρίς τη βοήθεια περιτυλίγματος AUR), καθώς και με τον πηγαίο κώδικα κ.λπ.

sudo pacman -S git

Με το εργαλείο Git στον υπολογιστή Arch σας, χρησιμοποιήστε το για να αποκτήσετε το πιο πρόσφατο pkgbuild του προγράμματος επεξεργασίας βίντεο Flowblade.

git clone https://aur.archlinux.org/flowblade.git

Μετακινήστε το παράθυρο τερματικού στον πρόσφατα κλωνοποιημένο φάκελο flowblade.

cd flowblade

Μέσα στο φάκελο Flowblade, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία δημιουργίας πακέτου. Λάβετε υπόψη ότι το Flowblade θα κατασκευαστεί από την πηγή και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Συνήθως, κατά την εκτέλεση της εντολής makepkg, οι εξαρτήσεις φροντίζονται αυτόματα. Ωστόσο, μερικές φορές αυτό αποτυγχάνει (γενικά εάν οι εξαρτήσεις που χρειάζεται το πακέτο είναι διαθέσιμες μόνο σε ένα πακέτο AUR).

  Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP σας στο Linux

Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να εγκαταστήσετε τις εξαρτήσεις με μη αυτόματο τρόπο, επισκεφτείτε τη σελίδα Flowblade AUR και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή “εξαρτήσεις”.

Δημιουργήστε και εγκαταστήστε το Flowblade για Arch Linux με:

makepkg -si

Μαλακό καπέλλο

Η λήψη του Flowblade στο Fedora απαιτεί πρώτα το αποθετήριο λογισμικού RPM Fusion. Για να το προσθέσετε, κατεβάστε το RPM με DNF.

Σημείωση: αλλάξτε το X για να ταιριάζει στην έκδοση του Fedora.

sudo dnf install https://download1.rpmfusion.org/free/fedora/rpmfusion-free-release-X.noarch.rpm

Με το RPM Fusion στο Fedora, είναι ασφαλές να αποκτήσετε το Flowblade.

sudo dnf install flowblade

OpenSUSE

Το OpenSUSE μπορεί να εκτελέσει το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade, αλλά για να το εγκαταστήσουν, οι χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιήσουν μια πηγή λογισμικού τρίτου κατασκευαστή. Χρησιμοποιώντας το Zypper, προσθέστε το αποθετήριο Packman:

  Πώς να παίξετε παιχνίδια Sega DreamCast στο Linux

Άλμα 42.3

sudo zypper addrepo https://packman.inode.at/suse/openSUSE_Leap_42.3/ packman

Tumbleweed

sudo zypper addrepo https://packman.inode.at/suse/openSUSE_Tumbleweed/ packman

Ανανεώστε τα αποθετήρια λογισμικού της Suse και εγκαταστήστε το Flowblade.

sudo zypper ref

sudo zypper install flowblade

Flatpak

Εάν το λειτουργικό σας σύστημα Linux δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των οδηγιών εγκατάστασης, μπορεί να υπάρχει πιθανότητα η διανομή Linux να μην υποστηρίζει το Flowblade με ένα δυαδικό αρχείο που μπορεί να εγκατασταθεί. Εάν συμβαίνει αυτό, η καλύτερη εναλλακτική είναι να ακολουθήσετε τη διαδρομή Flatpak. Η χρήση του Flatpak είναι εξαιρετική, καθώς είναι σχεδόν σε κάθε διανομή Linux. Εφόσον μπορείτε να εγκαταστήσετε το Gnome, πιθανότατα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία Flatpak.

Για να χρησιμοποιήσετε την έκδοση Flatpak του προγράμματος επεξεργασίας βίντεο Flowblade, θα πρέπει πρώτα να ενεργοποιήσετε την τεχνολογία Flatpak στη διανομή Linux. Δείτε τον οδηγό μας εδώ και μάθετε πώς να τον ρυθμίσετε. Όταν λειτουργεί, ανοίξτε ένα παράθυρο τερματικού και χρησιμοποιήστε την παρακάτω εντολή για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade.

Πρώτα, προσθέστε το αποθετήριο λογισμικού Flathub στο Flatpak σας. Η προσθήκη αυτής της πηγής είναι απαραίτητη, καθώς το Flowblade μπορεί να εγκατασταθεί μόνο από το Flathub.

sudo flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Τώρα που είναι ενεργοποιημένη η πηγή λογισμικού Flathub, θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο Flowblade.

sudo flatpak install --from https://flathub.org/repo/appstream/io.github.jliljebl.Flowblade.flatpakref -y

Σημείωση: προσθέστε -y στο τέλος της εντολής εγκατάστασης για να αποφύγετε την επιλογή “ναι” κατά την εγκατάσταση.