Πώς να εγκαταστήσετε το θέμα εικονιδίων Oranchelo σε Linux

Χρειάζεστε ένα μοντέρνο θέμα εικονιδίων με μια ανατροπή; Παρουσιάζουμε το θέμα του εικονιδίου Oranchelo. Είναι ένα επίπεδο θέμα με εικονίδιο στυλ με μεγάλη έμφαση στην απλότητα και τον καθαρό σχεδιασμό.

Για να είμαστε σαφείς, το Oranchelo δεν είναι το πρώτο “επίπεδο” σύνολο εικονιδίων που εμφανίζεται στο Linux. Τούτου λεχθέντος, ο σχεδιασμός είναι αναζωογονητικά απλός, μοναδικός στο Linux και δεν προσπαθεί να είναι ένα πλήρες αντίγραφο αυτού που εμφανίζεται στο Android.

SPOILER ALERT: Κάντε κύλιση προς τα κάτω και παρακολουθήστε το εκπαιδευτικό βίντεο στο τέλος αυτού του άρθρου.

Εγκαταστήστε το θέμα εικονιδίων Oranchelo

Η λήψη του θέματος Oranchelo στο Linux δεν είναι δύσκολη, αλλά ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε, μπορεί να είναι ευκολότερη ή δυσκολότερη η εγκατάσταση. Επίσημα, το θέμα υποστηρίζει Ubuntu, Debian, Arch Linux, Fedora και OpenSUSE με πακέτα με δυνατότητα λήψης για γρήγορη εγκατάσταση. Ωστόσο, δεν υποστηρίζει κάθε διανομή Linux εκεί έξω, επομένως ορισμένοι χρήστες μπορεί να χρειαστεί να ακολουθήσουν το μέρος “γενικές οδηγίες” του οδηγού.

Ubuntu

Όπως πολλά άλλα, το θέμα του εικονιδίου Oranchelo έχει PPA για χρήστες του Ubuntu. Η ύπαρξη ενός PPA κάνει την εγκατάσταση παιχνιδάκι. Ακόμα καλύτερα, σημαίνει επίσης ότι οι χρήστες του Ubuntu θα λαμβάνουν συνεχείς, σταθερές ενημερώσεις για το θέμα χωρίς προσπάθεια.

Σημείωση: αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον PPA στην έκδοση του Ubuntu; Ακολουθήστε τις οδηγίες του Debian!

Η εγκατάσταση αυτού του PPA είναι απλή και ξεκινά ανοίγοντας ένα τερματικό και χρησιμοποιώντας την εντολή add-apt-repository.

sudo add-apt-repository ppa:oranchelo/oranchelo-icon-theme

Η προσθήκη PPA στο Ubuntu είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων. Η εκτέλεση του add-apt-repository θα προσθέσει την πηγή λογισμικού στο Ubuntu, αλλά δεν θα την ενεργοποιήσει. Αντίθετα, οι χρήστες πρέπει να το ενεργοποιήσουν χειροκίνητα με την εντολή ενημέρωσης. Η ενημέρωση ανανεώνει όλες τις πηγές λογισμικού στο Ubuntu. Στην περίπτωση του Oranchelo, δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο αρχείο κρυφής μνήμης που το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βρει λογισμικό μέσω του.

sudo apt update

Το τελευταίο βήμα στη διαδικασία εγκατάστασης για το Oranchelo στο Ubuntu είναι να χρησιμοποιήσετε την εντολή εγκατάστασης. Εάν το εκτελέσετε, θα γίνει αυτόματη λήψη του πιο πρόσφατου σετ εικονιδίων Oranchelo και θα τα τοποθετήσετε στη σωστή θέση στο σύστημα.

sudo apt install oranchelo-icon-theme

Debian

Το Debian, δυστυχώς, δεν διαθέτει πηγή λογισμικού για εύκολη εγκατάσταση όπως το Ubuntu. Ευτυχώς, οι χρήστες στο Debian που θέλουν να λάβουν το Oranchelo μπορούν να πραγματοποιήσουν μη αυτόματη λήψη του πακέτου Ubuntu.

cd ~/Downloads

wget https://launchpad.net/~oranchelo/+archive/ubuntu/oranchelo-icon-theme/+files/oranchelo-icon-theme_0.7.7.1~ubuntu18.04.1_all.deb -O oranchelo-icon-theme.deb

Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη του πακέτου DEB με θέμα το εικονίδιο, χρησιμοποιήστε το εργαλείο συσκευασίας dpkg για να το εγκαταστήσετε στο Debian:

sudo dpkg -i oranchelo-icon-theme.deb

Arch Linux

Το Oranchelo δεν διαθέτει επίσημο πακέτο θεμάτων εικονιδίων στις κύριες πηγές λογισμικού, επομένως η εγκατάσταση στο Arch Linux απαιτεί τη λήψη ενός πακέτου AUR.

  Πώς να ακούσετε το ραδιόφωνο Pandora στο Linux

Ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε το εργαλείο συσκευασίας Pacman για να συγχρονίσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Git.

sudo pacman -S git

Τώρα που το Git εργάζεται στον υπολογιστή σας Arch Linux, είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσετε για να κλωνοποιήσετε το πιο πρόσφατο στιγμιότυπο AUR με θέμα το εικονίδιο Oranchelo.

git clone https://aur.archlinux.org/oranchelo-icon-theme-git.git

Στη συνέχεια, μετακινήστε το τερματικό στο φάκελο Oranchelo sources και εκτελέστε την εντολή build.

Σημείωση: εάν αντιμετωπίσετε πρόβλημα με την εγκατάσταση του Oranchelo από το AUR, ορισμένες εξαρτήσεις ενδέχεται να μην έχουν εγκατασταθεί σωστά. Ελέγξτε την επίσημη σελίδα του Oranchelo για να μάθετε περισσότερα.

cd oranchelo-icon-theme-git

Τέλος, εκτελέστε το makepkg και εγκαταστήστε τα εικονίδια στον υπολογιστή σας Arch Linux:

makepkg -si

Μαλακό καπέλλο

Ο προγραμματιστής Oranchelo έχει διαθέσιμο RPM για τους χρήστες του Fedora. Επίσημα, τα αρχεία RPM είναι για Fedora 24 και 25, αλλά θα πρέπει να λειτουργούν σε κάθε έκδοση του λειτουργικού συστήματος χωρίς προβλήματα.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Ring στο Linux

Για να λάβετε το αρχείο RPM, ανοίξτε ένα τερματικό και χρησιμοποιήστε την εντολή wget για λήψη.

wget https://github.com/OrancheloTeam/oranchelo-icon-theme/releases/download/v0.7.4.4/oranchelo-icon-theme-0.7.4.4-1.fc27.noarch.rpm

Μετά τη λήψη του πακέτου RPM, εγκαταστήστε το Oranchelo χρησιμοποιώντας τη διαχείριση πακέτων DNF.

sudo dnf install oranchelo-icon-theme-0.7.4.4-1.fc27.noarch.rpm -y

OpenSUSE

Χάρη στην ομάδα εικονιδίων Oranchelo που κάνει διαθέσιμα RPM για το Fedora, οι χρήστες του OpenSUSE επωφελούνται επίσης. Για να εγκαταστήσετε το πακέτο εικονιδίων Oranchelo στο OpenSUSE, πιάστε το με το wget και στη συνέχεια εγκαταστήστε το στο σύστημα με το Zypper.

wget https://github.com/OrancheloTeam/oranchelo-icon-theme/releases/download/v0.7.4.4/oranchelo-icon-theme-0.7.4.4-1.fc27.noarch.rpm
sudo zypper install oranchelo-icon-theme-0.7.4.4-1.fc27.noarch.rpm

Γενικό Linux

Η λήψη του θέματος του εικονιδίου Oranchelo σε μια διανομή Linux που δεν έχει επίσημη υποστήριξη περιλαμβάνει τη χρήση του Git. Δυστυχώς, πολλές διανομές Linux δεν διαθέτουν το εργαλείο Git έτοιμο για χρήση, επομένως οι χρήστες πρέπει να το εγκαταστήσουν με μη αυτόματο τρόπο.

  Οι 5 καλύτεροι πελάτες IRC προς χρήση σε Linux

Η εγκατάσταση του εργαλείου Git είναι αρκετά εύκολη, καθώς πολλές διανομές το έχουν στις επίσημες πηγές λογισμικού τους. Αποκτήστε το ανοίγοντας ένα τερματικό και αναζητώντας το “git” στον διαχειριστή πακέτων.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το εργαλείο για να κλωνοποιήσετε τον πιο πρόσφατο πηγαίο κώδικα Oranchelo.

git clone https://github.com/OrancheloTeam/oranchelo-icon-theme.git

CD στον νέο φάκελο oranchelo-icon-theme.

Σε αυτό το σημείο, μπορεί να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να λειτουργήσει στη διανομή Linux.

Μεταγλώττιση από την πηγή

Η μεταγλώττιση του Oranchelo από την πηγή είναι πολύ απλή, καθώς δεν χρειάζεται να εγκατασταθούν προγράμματα ή εξαρτήσεις. Απλώς εκτελέστε την εντολή make install για να την ενεργοποιήσετε στο σύστημά σας!

sudo make install

Όταν εγκατασταθεί το θέμα, φροντίστε να αφαιρέσετε το φάκελο πηγών:

rm -rf ~/oranchelo-icon-theme

Σενάριο εγκατάστασης

Η μεταγλώττιση δεν είναι για όλους, επομένως η ομάδα εικονιδίων Oranchelo περιλαμβάνει ένα σενάριο αυτόματης εγκατάστασης για να λειτουργήσουν τα εικονίδια. Για να εγκαταστήσετε με αυτόν τον τρόπο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα πρώτο: ενημερώστε τα δικαιώματα του σεναρίου ώστε να είναι εκτελέσιμο.

sudo chmod +x  oranchelo-installer.sh

Βήμα δεύτερο: εκτελέστε το σενάριο εγκατάστασης.

./oranchelo-installer.sh

Βήμα τρίτο: αφαιρέστε το φάκελο πηγών.

rm -rf ~/oranchelo-icon-theme

Ενεργοποιήστε το Oranchelo

Δεν είστε σίγουροι πώς να ενεργοποιήσετε το θέμα του εικονιδίου Oranchelo; Ανοίξτε τις ρυθμίσεις σας, αναζητήστε το “Εμφάνιση” και επιλέξτε το στην περιοχή “εικονίδια” του περιβάλλοντος της επιφάνειας εργασίας σας. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πώς να το ενεργοποιήσετε, ρίξτε μια ματιά σε έναν από τους συνδέσμους στην παρακάτω λίστα! Καθένα από αυτά εξηγεί σε βάθος πώς να προσαρμόσετε την επιφάνεια εργασίας Linux (συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης θεμάτων εικονιδίων.)