Πώς να εγκαταστήσετε πρόσθετα στο Notepad++ στα Windows 10

Το Notepad++ είναι το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου με το οποίο θα θέλατε να συνοδεύονται τα Windows 10, αλλά δεν είναι. Είναι δωρεάν όμως, επομένως η εγκατάσταση του δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Εάν είστε λάτρης της εφαρμογής και θέλετε να υποστηρίξετε την ανάπτυξή της, μπορείτε επίσης να αγοράσετε την εφαρμογή Notepad++ UWP. Αυτό που κάνει το Notepad++ ακόμα καλύτερο είναι η υποστήριξη πρόσθετων. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πρόσθετα με την εφαρμογή, μπορεί να μην γνωρίζετε πώς να τα εγκαταστήσετε.

Εγκαταστήστε πρόσθετα στο Notepad++

Το Notepad++ έχει έναν διαχειριστή προσθηκών, αν και στην πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής, ονομάζεται Διαχειριστής προσθηκών. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, απλά μια διαφορετική ετικέτα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα από τον Διαχειριστή των προσθηκών, αλλά έχει μόνο μια χούφτα από αυτά. Θα βρείτε πολλές άλλες προσθήκες που δεν αναφέρονται στον Διαχειριστή των προσθηκών.

  Πώς να ενεργοποιήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Telnet στα Windows 10

Εάν δεν βλέπετε το Διαχειριστή των προσθηκών, μπορείτε να το εγκαταστήσετε. Κατεβάστε το από εδώκαι, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα σχετικά με την εγκατάσταση προσθηκών χωρίς τον Διαχειριστή προσθηκών.

Με Διαχειριστής προσθηκών

Ανοίξτε το Notepad++ και μεταβείτε στο Plugins>Plugins Admin για να ανοίξετε το Plugins Admin. Μεταβείτε στη λίστα με τα διαθέσιμα πρόσθετα, επιλέξτε αυτό που θέλετε να εγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση επάνω δεξιά.

Χωρίς πρόσθετα Διαχειριστής

Η εγκατάσταση μιας προσθήκης χωρίς τον Διαχειριστή των προσθηκών είναι αρκετά εύκολη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να το κατεβάσετε. Συνήθως θα γίνει λήψη ως συμπιεσμένο αρχείο που πρέπει να εξαγάγετε.

  Πώς να αποκτήσετε την εφαρμογή iOS Notes στα Windows 10

Εάν μια προσθήκη έχει έκδοση 86x και 64x, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την ίδια που ταιριάζει με την εγκατάσταση της εφαρμογής και του συστήματός σας. Αφού κατεβάσετε και εξαγάγετε την προσθήκη, πρέπει να επικολλήσετε το εξαγόμενο αρχείο στην ακόλουθη τοποθεσία.

%LOCALAPPDATA%Notepad++plugins

Εάν η παραπάνω θέση δεν υπάρχει στο σύστημά σας, θα πρέπει να επικολλήσετε τα αρχεία της προσθήκης στην ακόλουθη τοποθεσία.

C:Program FilesNotepad++plugins

ή αν έχετε εγκατάσταση 32-bit, επικολλήστε την σε?

C:Program Files (x86)Notepad++plugins

Κλείστε το Notepad++ αν το έχετε ανοιχτό και μετά ανοίξτε το ξανά. Η προσθήκη πρέπει να εμφανίζεται στο μενού Προσθήκες στην εφαρμογή.

  Πώς να προστατέψετε τα κύτταρα από την επεξεργασία στα Φύλλα Google

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε πρόσθετο για το Notepad++ που βρείτε. Η εφαρμογή δεν περιορίζει τους χρήστες στην εγκατάσταση μόνο εκείνων που είναι διαθέσιμες στον Διαχειριστή των προσθηκών. Αν και η ευελιξία είναι μεγάλη, συνοδεύεται από κινδύνους, επομένως εάν εγκαθιστάτε προσθήκες εκτός του Διαχειριστή των προσθηκών, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Χρησιμοποιήστε μόνο αυτά που είναι αξιόπιστα από την κοινότητα ή αυτά που είναι ανοιχτού κώδικα.