Πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Nozbe Task Manager στο Linux

Αν ψάχνετε για ένα χρήσιμο, εγγενές εργαλείο διαχείρισης εργασιών στο Linux, έχετε πολλές επιλογές. Ωστόσο, εάν χρειάζεστε έναν διαχειριστή εργασιών που διαθέτει επίσης εξαιρετική εφαρμογή για κινητά, δυνατότητες συγχρονισμού και ενσωμάτωση ομάδας, ο διαχειριστής εργασιών Nozbe είναι ένας από τους καλύτερους.

Εγκατάσταση

Η υπηρεσία διαχείρισης εργασιών Nozbe υποστηρίζει Linux, αν και δεν διαθέτει πακέτα που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες σε λειτουργικά συστήματα όπως το Ubuntu, το Debian, το Fedora, το Arch Linux κ.λπ. Αντίθετα, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το Nozbe, θα πρέπει να πάτε στον ιστότοπο, κατεβάστε ένα αρχείο Tar, εξαγάγετε το και εκτελέστε ένα σενάριο.

Για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση του Nozbe για Linux, κατευθυνθείτε στον επίσημο ιστότοπο και κάντε κλικ στο κουμπί “Nozbe για Linux” επάνω αριστερά. Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να πάτε στον ιστότοπο, δοκιμάστε την παρακάτω εντολή wget.

cd ~/Downloads

wget https://nozbe.com/linux64 -O NozbeLinux.tar

Το Nozbe πραγματοποιεί λήψη ως αρχείο Tar και όχι ως TarGZ, TarXZ ή άλλες μορφές. Ως αποτέλεσμα, η εξαγωγή του είναι λίγο διαφορετική. Για να αποκτήσετε τα αρχεία μέσα στο αρχείο, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή σε ένα τερματικό:

tar -xvf NozbeLinux.tar

Η εκτέλεση της παραπάνω εντολής θα πρέπει να εξαγάγει πλήρως όλα τα περιεχόμενα μέσα σε αυτήν. Μερικές φορές, ωστόσο, η αποσυμπίεση των αρχείων Tar δεν πάει τόσο καλά. Εάν δείτε ένα αρχείο “Ασυμπίεστο” αντί για τα αρχεία εγκατάστασης Nozbe, επιστρέψτε στο τερματικό σας και εκτελέστε ξανά την εντολή εξαγωγής. Εάν εξακολουθεί να αποτυγχάνει, ανοίξτε τη διαχείριση αρχείων, κάντε δεξί κλικ στο NozbeLinux.tar και επιλέξτε την επιλογή “εξαγωγή”.

  Οι 5 καλύτερες διανομές Linux για παιχνίδια

Όταν ολοκληρωθεί η εξαγωγή των περιεχομένων του NozebeLinux.tar, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την εγκατάσταση. Στο Linux, η διαδικασία εγκατάστασης πραγματοποιείται χάρη σε ένα αυτόματο σενάριο Bash. Στο τερματικό, ξεκινήστε το πρόγραμμα εγκατάστασης με την παρακάτω εντολή:

./downloader.sh

Το σενάριο λήψης για το Nozbe εγκαθίσταται σε διάφορες τοποθεσίες στον αρχικό φάκελο του χρήστη. Συγκεκριμένα, τοποθετεί όλα τα αρχεία εφαρμογών στα ~/.Nozbe, ~/.config/ και ~/.local/share/applications. Εφόσον αυτοί οι φάκελοι αρχείων μπαίνουν στο /home/, πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά το Nozbe για κάθε χρήστη που χρειάζεται πρόσβαση στο λογισμικό. Εάν είστε εντάξει με το πρόγραμμα εγκατάστασης που τοποθετεί αρχεία σε αυτές τις θέσεις, πατήστε το πλήκτρο enter και αφήστε το σενάριο να εγκαταστήσει το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα λήψης είναι αρκετά γρήγορο και θα κάνει το Nozebe να δουλεύει στον υπολογιστή σας Linux. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, κοιτάξτε το μενού της εφαρμογής σας, αναζητήστε το “Nozbe” και ξεκινήστε το για να ξεκινήσετε να το χρησιμοποιείτε.

  Πώς να εγκαταστήσετε το Irssi και να χρησιμοποιήσετε το IRC από το τερματικό Linux

Ρύθμιση Nozbe

Η χρήση του συστήματος διαχείρισης εργασιών Nozbe στο Linux απαιτεί λογαριασμό χρήστη. Ο καλύτερος (και πιο γρήγορος) τρόπος για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό χρήστη είναι να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Google. Για να επιτρέψετε στο Nozbe να έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας Google, κάντε κλικ στο κουμπί “χρήση του λογαριασμού σας Google”.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «χρήση του λογαριασμού σας Google» ανοίγει ένα νέο παράθυρο στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής σας. Χρησιμοποιήστε τη διεπαφή χρήστη για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google. Όταν ολοκληρώσετε τη σύνδεση, η Google θα σας ζητήσει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας στο σύστημα Nozbe. Διαβάστε την επισκόπηση που εμφανίζεται και κάντε κλικ στο κουμπί «Να επιτρέπεται». Επιλέγοντας το κουμπί “να επιτρέπεται” θα ανοίξει μια σελίδα επιτυχίας, ενημερώνοντάς σας ότι το Nozbe έχει πλέον ρυθμιστεί. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει η εφαρμογή και θα σας επιτρέψει να αρχίσετε να προσθέτετε εργασίες.

Προσθήκη εργασιών

Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το Nozbe είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα «έργων». Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν διαφορετικές εργασίες σε διαφορετικές περιοχές, αντί να τις κρατούν όλες σε μια τοποθεσία. Για να ρυθμίσετε ένα έργο στην εφαρμογή Nozbe στο Linux, κοιτάξτε στην πλαϊνή γραμμή και επιλέξτε “έργα”. Επιλέξτε «προσθήκη του πρώτου σας έργου» και κάντε κλικ στο «δημιουργία» για να το προσθέσετε στην πλαϊνή γραμμή.

  Οι 5 καλύτερες διανομές Linux για δοκιμές ασφαλείας

Η δημιουργία ενός νέου έργου στο Nozbe θα σας επιτρέψει να προσθέσετε εργασίες σε αυτό. Για να προσθέσετε μια νέα εργασία, κάντε κλικ στο πλαίσιο κειμένου και γράψτε την εργασία σας. Όταν γραφτεί η εργασία, πατήστε το πλήκτρο enter στο πληκτρολόγιο για να την προσθέσετε στη λίστα.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα έργου για να προσθέσετε εργασίες στην εφαρμογή Nozbe; Μεταβείτε στα “Εισερχόμενα” και κάντε κλικ στην επιλογή “έναρξη προσθήκης εργασιών στα εισερχόμενα”.

Απεγκαταστήστε το Nozbe

Το Nozbe είναι μια χρήσιμη εφαρμογή διαχείρισης εργασιών για Linux, και γενικά, ωστόσο, δεν είναι για όλους. Η απεγκατάσταση του Nozbe είναι τόσο εύκολη όσο και η εγκατάστασή του, χάρη στους προγραμματιστές. Ανοίξτε ένα τερματικό και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το απεγκαταστήσετε από τον υπολογιστή σας Linux.

Σημείωση: φροντίστε να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία απεγκατάστασης για κάθε χρήστη που εκτελεί το Nozbe στον υπολογιστή σας Linux.

Βήμα 1: Χρησιμοποιήστε την εντολή CD και μετακινήστε το τερματικό από τον κατάλογο εκκίνησης στον φάκελο ~/Downloads.

cd ~/Downloads

Βήμα 2: Στο φάκελο ~/Downloads, εκτελέστε το σενάριο απεγκατάστασης Nozbe.

./uninstaller.sh

Βήμα 3: Ολοκληρώστε τη διαδικασία απεγκατάστασης διαγράφοντας το αρχείο NozbeLinux.tar και τα σενάρια χρησιμοποιώντας την εντολή rm.

rm downloader.sh

rm uninstaller.sh

rm Readme.txt

rm NozbeLinux.tar