Πώς να εγκαταστήσετε επεκτάσεις στο VLC Player

Είναι δύσκολο να σκεφτείς ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει το VLC player. Υποστηρίζει σχεδόν κάθε τύπο αρχείου πολυμέσων που υπάρχει, σας επιτρέπει να βλέπετε ζωντανές ροές και να παρακολουθείτε διαδικτυακά βίντεο και αυτό μόλις και μετά βίας χαράζει την επιφάνεια. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες δυνατότητες που οι χρήστες θεωρούν ότι θέλουν στο VLC. Για να το συμπληρώσετε, το VLC έχει επεκτάσεις και πρόσθετα. Έχει το δικό του αγορά όπου μπορείτε να βρείτε μια επέκταση που προσθέτει τυχόν λειτουργίες που λείπουν. Το μόνο ερώτημα είναι, πώς εγκαθιστάτε επεκτάσεις στη συσκευή αναπαραγωγής VLC;

Μπορείτε να κατεβάσετε τις επεκτάσεις από τον επίσημο ιστότοπο του VLC. Αυτές είναι σωστά επαληθευμένες επεκτάσεις, αλλά είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να βρείτε επεκτάσεις αλλού. Εκεί έγκειται η διαφορά στη διαδικασία εγκατάστασης.

Εγκαταστήστε επεκτάσεις από το VLC

Ανοίξτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC. Μεταβείτε στο Εργαλεία>Προσθήκες και επεκτάσεις.

  Πώς να εγκαταστήσετε εφαρμογές και παιχνίδια στο Google TV

Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με όλα τα πρόσθετα, τις επεκτάσεις και τις διεπαφές. Αυτή είναι μια πολύ μέτρια λίστα. Δεν εμφανίζει όλες τις επεκτάσεις που μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο του VLC. Εάν βρείτε μια χρήσιμη επέκταση εδώ, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης για να την εγκαταστήσετε.

Εγκαταστήστε το αρχείο LUA

Όλες οι επεκτάσεις VLC έχουν την επέκταση αρχείου LUA. Εάν κάνετε λήψη μιας επέκτασης στον σκληρό σας δίσκο, θα είναι ένα αρχείο LUA. Για να εγκαταστήσετε αυτό το αρχείο, ανοίξτε την ακόλουθη τοποθεσία για τον χρήστη σας.

AppDataRoamingvlcluaextensions

Αντιγράψτε το αρχείο LUA εδώ και η επέκταση θα εγκατασταθεί. Θα εμφανιστεί στην καρτέλα «Ενεργές επεκτάσεις» στο παράθυρο Προσθήκες και επεκτάσεις από την προηγούμενη ενότητα.

  Πώς να κάνετε συναλλαγές με άλλους παίκτες στο "Animal Crossing: New Horizons"

Εάν δεν βλέπετε έναν φάκελο που ονομάζεται lua, πρέπει να τον δημιουργήσετε. Μόλις δημιουργήσετε έναν φάκελο με το όνομα lua, προσθέστε έναν άλλο φάκελο σε αυτόν που ονομάζεται Extensions. Αυτός ο φάκελος επεκτάσεων είναι όπου υποτίθεται ότι πρέπει να αντιγράψετε ένα αρχείο LUA. Εάν δεν χρειάστηκε ποτέ να εγκαταστήσετε με μη αυτόματο τρόπο επεκτάσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής VLC, τότε είναι πιθανό να μην έχετε τον φάκελο LUC στον κατάλογο δεδομένων εφαρμογών σας.

Πώς να διαγράψετε επεκτάσεις στο VLC Player

Ανεξάρτητα από τον τρόπο εγκατάστασης των επεκτάσεων στη συσκευή αναπαραγωγής VLC, υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τις αφαιρέσετε. Διαγράψτε το αρχείο από τον παρακάτω κατάλογο.

AppDataRoamingvlcluaextensions

Αυτή είναι μια ανώδυνη διαδικασία ως επί το πλείστον, εκτός εάν ένας προγραμματιστής δεν έχει ονομάσει σωστά το αρχείο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να κάνετε μια μικρή εικασία για να καταλάβετε ποιο αρχείο πρέπει να διαγράψετε.

  Τι είναι το WPS WiFi Protected Setup και είναι επικίνδυνο;

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις VLC

Οι επεκτάσεις VLC συνήθως προσθέτουν πρόσθετες επιλογές μενού στα προεπιλεγμένα μενού του προγράμματος αναπαραγωγής VLC. Για παράδειγμα, μια επέκταση πιθανότατα θα προσθέσει τις δικές της επιλογές προσαρμογής στο μενού Εργαλεία. Θα χρειαστεί να ψάξετε λίγο για να το βρείτε. Ο προγραμματιστής μιας επέκτασης πιθανότατα θα σας δώσει κάποια ιδέα για το πώς να χρησιμοποιήσετε την επέκτασή τους.