Πώς να εγκαταστήσετε ένα Smart Lock

Όταν ρυθμίζετε ένα νέο smarthome, ένα από τα πιο εύκολα gadget που μπορείτε να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας είναι μια έξυπνη κλειδαριά. Δεν είναι πολύ πιο δύσκολο από το να αλλάξετε μια τυπική κλειδαριά στο σπίτι σας. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

Τα βασικά

Για αυτόν τον οδηγό, εγκαθιστούμε ένα Κωδικοποίηση Schlage έξυπνη κλειδαριά. Ακόμα κι αν έχετε διαφορετική έξυπνη κλειδαριά από άλλη μάρκα, τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα βήματα θα είναι τα ίδια. Γενικά θα βρείτε τρία κύρια εξαρτήματα σε μια έξυπνη κλειδαριά: ένα εξωτερικό κομμάτι που μπορεί να έχει πληκτρολόγιο, κλειδαριά για κλειδί ή και τα δύο, ένα εσωτερικό κομμάτι που συγκρατεί τις μπαταρίες και τα κυκλώματα και το μπουλόνι που ασφαλίζει την πόρτα σας. Το δύσκολο κομμάτι είναι να τα συνδέει όλα.

Ως μια γρήγορη συμβουλή: Ίσως έχετε δει συμβουλές για να δοκιμάσετε την έξυπνη κλειδαριά σας πριν την εγκαταστήσετε, τοποθετώντας τις μπαταρίες για να την ενεργοποιήσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι η κλειδαριά ενεργοποιείται πριν μπει στην πόρτα.

Αυτό φαίνεται σαν σωστή συμβουλή, αλλά την πρώτη φορά που ενεργοποιείται μια έξυπνη κλειδαριά, ελέγχει εάν η πόρτα είναι στραμμένη προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά και προσαρμόζει τον μηχανισμό του μπουλονιού ώστε να ταιριάζει. Χωρίς μια πραγματική πόρτα για δοκιμή, μπορεί να μαντέψει λάθος και η εγκατάστασή σας δεν θα λειτουργήσει σωστά. Εάν θέλετε να εκτελέσετε αυτήν τη δοκιμή, θα πρέπει να ελέγξετε τις οδηγίες για μια διαδικασία επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Αφού εκτελέσετε τη δοκιμή, επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της κλειδαριάς.

  Η κάμερα Whistle ακούει για έναν ήχο και τραβάει μια εικόνα

Αφαίρεση της παλιάς κλειδαριάς

Για να μπορέσετε να εγκαταστήσετε τη νέα σας έξυπνη κλειδαριά, πρέπει να βγάλετε την παλιά. Οι τυπικές κλειδαριές αφαιρούνται εύκολα, αρκεί να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό του σπιτιού σας ούτως ή άλλως. Ξεκινήστε βρίσκοντας τις δύο βίδες στο εσωτερικό κομμάτι περιστροφής του αντίχειρα. Στη συνέχεια ξεβιδώστε τα.

Ανοίξτε την πόρτα (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και πηγαίνετε στην μπροστινή πλευρά της κλειδαριάς (όπου εισάγετε το κλειδί σας). Το συγκρότημα του κλειδιού πρέπει να είναι χαλαρό, τραβήξτε το.

Τώρα στο πλάι της πόρτας σας, αναζητήστε το μπουλόνι που γλιστρά έξω όταν το κλειδώνετε. Ξεβιδώστε τις δύο βίδες και τραβήξτε το συγκρότημα μπουλονιών προς τα έξω.

Εγκατάσταση του Smart Lock

Τώρα βρείτε το μπουλόνι για τη νέα σας κλειδαριά και αναζητήστε το επάνω σημάδι:

Σύρετε το μπουλόνι στο πλαίσιο της πόρτας σας και βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το “πάνω μέρος” στραμμένο προς τα επάνω. Κοιτάξτε στην τρύπα της πόρτας για να δείτε εάν το εσωτερικό του μπουλονιού κεντρίζει καλά την πόρτα σας. Θα παρατηρήσετε τρεις τρύπες στη διάταξη—αυτές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο. Εάν δεν είναι, μπορείτε είτε να επιμηκύνετε είτε να κοντύνετε το μπουλόνι (ανάλογα με το τρέχον μήκος) για να το κεντράρετε. Συνήθως, το κάνετε αυτό στρίβοντας τον μηχανισμό του μπουλονιού, αλλά ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε και ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις δύο βίδες για να ασφαλίσετε το μπουλόνι στη θέση του.

  Πώς να σκοτώσετε όλες τις περιπτώσεις μιας εφαρμογής στα Windows

Δεν χρειάζεται να είναι τέλεια κεντραρισμένο, αλλά θα πρέπει να είναι κοντά.

Στη συνέχεια, βρείτε το τεμάχιο συναρμολόγησης εξωτερικού χώρου στην κλειδαριά. Προσοχή στη μακριά λεπτή μπάρα και στο ηλεκτρονικό καλώδιο.

Τοποθετήστε το συγκρότημα στην πόρτα σας. Καθώς το κάνετε, περάστε τη ράβδο αντικειμένων μέσα από τη μεσαία οπή του συγκροτήματος μπουλονιών. Θα πρέπει να είναι η μόνη τρύπα που χωράει η μπάρα. Περάστε προσεκτικά την καλωδίωση κάτω από το υλικό του μπουλονιού. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το υλικό δεν θα τσιμπήσει την καλωδίωση.

Εάν το συγκρότημα της έξυπνης κλειδαριάς σας φαίνεται επιρρεπές να πέσει έξω από την πόρτα σε αυτό το σημείο, θα το ασφαλίσουμε σε επόμενα βήματα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα με τα ψηλά πληκτρολόγια. Ίσως σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία διπλής όψης για να το κρατήσετε στη θέση του μέχρι να ασφαλίσετε πλήρως την κλειδαριά.

  Πρέπει να απενεργοποιήσω το λογισμικό προστασίας από ιούς πριν εγκαταστήσω τα Windows 11;

Ορισμένες έξυπνες κλειδαριές περιλαμβάνουν μια ατσάλινη ή πλαστική πλάκα που έρχεται σε αντίθεση με το εσωτερικό της πόρτας. Πιάστε το και περάστε το καλώδιο από το μπροστινό συγκρότημα μέσα από αυτό. Στη συνέχεια, βρείτε τις δύο μακριές βίδες και περάστε τις μέσα από τις δύο άλλες λαβές του συγκροτήματος μπουλονιών στο μπροστινό συγκρότημα. Αυτό θα κλειδώσει τα πάντα στη θέση τους.

Με μερικές κλειδαριές, θα στερεώσετε το εσωτερικό συγκρότημα με τις δύο μακριές βίδες χωρίς τη μεταλλική πλάκα.

Συνδέστε το καλώδιο από το εξωτερικό κομμάτι στην εσωτερική διάταξη. Συνήθως, το εσωτερικό κομμάτι περιέχει κανάλια για τη διέλευση της καλωδίωσης και την αποφυγή τσιμπήματος.

Μόλις συνδέσετε το καλώδιο, τοποθετήστε την εσωτερική κλειδαριά στην πόρτα και στερεώστε την με βίδες.

Τώρα το μόνο που μένει να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τις μπαταρίες σας. Την πρώτη φορά που θα ενεργοποιηθεί η κλειδαριά σας, θα ελέγξει προς ποια κατεύθυνση βλέπει η πόρτα. Είναι φυσιολογικό να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει πολλές φορές ως μέρος αυτής της διαδικασίας. Μόλις ολοκληρωθεί, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύζευξη της εφαρμογής σας και τη ρύθμιση των PIN εάν έχετε πληκτρολόγιο.